Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Το Φανάρι συνεχίζει τον ...ολισθηρό δρόμο! Το Ουκρανικό συζήτησαν Γαλλίας και Αδριανουπόλεως με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το Ουκρανικό συζήτησαν Γαλλίας και Αδριανουπόλεως με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
    Το Φανάρι έχει καταλάβει ότι καμία Εκκλησία δεν θα το ακολουθήσει στον ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει;  Στέλνει αντιπροσωπίες στις Ορθόδοξες Εκκλησίες προκειμένου να τις πείσει να αναγνωρίσουν την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας». Ελπίζουμε η Εκκλησία της Ελλάδος να μείνει στην κανονικότητα και να μην αναγνωρίσει τους σχισματικούς.
   Διερευνητική συνάντηση για το πως σκοπεύει να τοποθετηθεί η Εκκλησία της Ελλάδος στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας είχε αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και το μοναδικό ζήτημα το οποίο είχε εξουσιοδότηση από τον Πατριάρχη να συζητήσει η αντιπροσωπεία ήταν το ουκρανικό.

   Οι Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος συζήτησαν με τον Αρχιεπίσκοπο και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα και να εκφράσουν εκατέρωθεν τους προβληματισμούς τους.
   Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους διαβεβαίωσε πως παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και πως σε προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειας της Ιεραρχίας θα υπάρξει η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.