Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Αμετανόητος ο Λαρίσης, δικαιολογήθηκε ψευδόμενος



Στην  τελευταία ιερατική σύναξη  αντί να ζητήσει συγνώμη για την αποδοχή της πρόσκλησης για την συνεστίαση των Ρόταρυ επιδόθηκε σε ένα πλήθος δικαιολογιών γελοίων θα έλεγα, προς τους ιερείς, που κουνούσαν το κεφάλι. Είπε πως «οι Ρόταρυ δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 300 αιρέσεων!! Και..τηλεφώνησε στην Αθήνα (;)  και ότι έλαβε πρόσκληση!!!)
Ποιόν ρώτησε άραγε: υπάρχει κάποιος  ανώτερός του; Ο πολύξερος, έγινε δεσπότης και δεν γνώριζε ότι γνώριζαν ιερείς που αρνήθηκαν να πάνε΄; Αυτό πού γνώριζαν οι «επαρχιώτες» που ακόμα αντηχούν στα Αυτιά τους τα κηρύγματα του γερ. Αθανασίου; Αν θέλει να ενημερωθεί και ο ίδιος αλλά και οι χριστιανοί, ας μεταδώσει ο ραδ.σταθμός της μητροπόλεως τις σχετικές ομιλίες του μακ. Αθανασίου (αν του επιτρέψουν οι σκοτεινές δυνάμεις)!!!
Το άλλο ότι τον προσκάλεσαν και έπρεπε να πάει…Το ίδιο μπορεί να πεί στον έφηβο ή την έφηβη ο πατέρας;!!, να πηγαίνει οπουδήποτε τους προσκαλέσουν; Παραπλάνησε και τους ιερείς για να κάνει το παράπτωμά του ελαφρύτερο…
Απέκρυψε ότι με τις Συνοδικές εγκυκλίους 580 της 6-3-1951 αλλά και την 742 της ίδιας ημερομηνίας  να μη συμμετέχουν στις συνεστιάσεις των ρόταρυ.
 Με παρόμοιες εγκυκλίους το1958 και 1974 οι ροταριανοί θεωρούνται ακατάλληλα πρόσωπα να γίνουν νονοί….

Την 4-4-73 κυκλοφόρησε εγκύκλιος στην Αιτωλοακαρνανία από τον δεσπότη ενημερώνοντας το ποίμνιο ότι οι ρόταρυ είναι προθάλαμος της μασσονίας και πολλοί ρόταρυ είναι μέλη της στοάς…
Παραδέχθηκε ότι πολλοί σύλλογοι  τον αγνοούν πλέον, και δεν τον προσκαλούν!!! Η απαξίωση του κύρους του στην τοπική κοινωνία, είναι ραγδαία…Σε 3-4 ιατρικές εκδηλώσεις εκπροσωπήθηκε από κουστουμάτο λαϊκό. Στα δύο τελευταία ιατρικά συνέδρια ( το ογκολογικό και το παιδιατρικό) δεν κλήθηκε, ενώ ήταν παρόντες ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος  και οι άλλοι επίσημοι.
Καταλαβαίνω το δράμα του ότι η βιασύνη του αλλά και οι μεθοδίες εκλογής του τον «τιμώρησαν» με «εξορία του» στην επαρχία ενώ ο Κλήμης και ο Αντώνιος παρέμειναν  στο κέντρο των αποφάσεων σε μητροπόλεις των Αθηνών.
Και αυτός… στην κόλαση της μοναξιάς, κλεισμένος στον πύργο της καταθλιπτικής απομόνωσης…

Βέβαια το θέμα των ρόταρυ επηρέασε(δαιμονική επενέργεια;) και τον ιερέα.. Εγινε θυμώδης και οργίλος…Μαλώνει με τους ενορίτες που ζητούν να φύγει από την ήρεμη ,μέχρι τον ερχομό του, ενορία!!!
Τελευταία τάβαλε με  τους ψάλτες και ο δεσπότης μίλησε με εγκληματική αφέλεια για τον …διορισμό τους!!!
Τους έβαλε ο δαίμονας να αδειάσουν τα αναλόγια, να μην υμνείται το όνομα του Θεού ,πυροδοτώντας ελέγχους για την μισθοδοσία των ιεροψαλτών. Τους προειδοποιούμε χωρίς περισσότερη επέκταση για ευνόητους λόγους…
Καλό θα ήταν η απομάκρυνση του ιερέα από την ενορία του…
Άσχετο…Είδατε την αυστηρότητα του κράτους στην γιαγιά που πωλούσε χόρτα χωρίς να κόβει αποδείξεις…
Λαρισαίος