Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ο κ. Ελπιδοφόρος ομολογεί ότι έχει την ίδια πίστη με τον παπικό!

Σχόλιο: Μήν ελπίζετε να δείτε τον Επιδοφόρο με παραδοσιακή γενειάδα, μάλλον με παπική τιάρα να τον περιμένετε. 

Ο κ. Ελπιδοφόρος ομολογεί ότι έχει την ίδια πίστη με


τον παπικό! 
Διαπιστώνουμε λοιπόν, πως πρόκειται για τον καλύτερο μαθητή του κ. Βαρθολομαίου και το χειρότερο μαθητή του Χριστού, των Αγίων Του και των Οικουμενικών Συνόδων.

Τελικά αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πόσο πάνσοφος είναι ο Άγιος Τριαδικός Θεός και πως μέσα από την οποιαδήποτε κατάσταση, όσο άσχημη κι αν είναι, φροντίζει πάντα να βγαίνει κάτι καλό. Όπως και με τον κορωνοϊό έτσι και τώρα με την ανεκδιήγητη απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, βγαίνουν στην επιφάνεια και φανερώνονται συνειδήσεις, λογισμοί, το είδος και η ποιότητα της Πίστης που διαθέτει ο καθένας μας, ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προβλήματα. Γίνεται δηλαδή αυτό που λέει η λαϊκή σοφία… “ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι”. Μάθαμε μέσα σε ελάχιστες μέρες τι πρεσβεύει ο κάθε Επίσκοπος και Ιεράρχης, τι κρύβει μέσα στην ψυχή του, το αν είναι ορθόδοξος, και φυσικά την ποιότητα της πίστης του.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο γνωστός σε όλους μας Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, που φυσικά είναι πασίγνωστος για τις φιλοαιρετικές ιδέες του και τις οικουμενιστικές και αντορθόδοξες διαθέσεις και πρακτικές του.
Πριν λίγες μέρες, κοινοποίησε στο facebook μία δήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και φυσικά έκανε για άλλη μία φορά “το θαύμα του”. Η συγκεκριμένη δήλωση-κοινοποίηση έγινε από κοινού με τον παπικό καρδινάλιο της Αμερικής κ. Dolan. Το παράδοξο και τραγικό της δήλωσης αυτής δεν έγκειται μόνο στο γεγονός της κοινής τους κοινοποίησης, αλλά στο περιεχόμενο αυτής, που αποτελεί μία ωμή ομολογία αιρετικής και αντορθόδοξης πίστης. Ουσιαστικά κηρύττει “γυμνή τη κεφαλή” αίρεση.
Ξεκινάει λοιπόν η κοινή δήλωση των δύο ανδρών με τα εξής λόγια: “Ως αδελφοί εν Χριστώ και οι ηγέτες των αντίστοιχων κοινοτήτων μας εδώ στη Νέα Υόρκη, λυπούμαστε και κατακρίνουμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αλλάξει το status quo της παγκοσμίου φήμης Αγίας Σοφίας, και να μετατρέψει ξανά αυτό το μνημείο ανθρώπινου και θεϊκού επιτεύγματος σε ένα τζαμί.
Από πότε λοιπόν, κ. Ελπιδοφόρε, ένας ορθόδοξος είναι εν Χριστώ αδελφός με έναν αιρετικό; 
Δεν γνωρίζει ότι οι παπικοί είναι αιρετικοί, άρα δεν είναι ούτε χριστιανοί ούτε ορθόδοξοι και βρίσκονται εκτός εκκλησίας σύμφωνα τις αποφάσεις τόσο των Οικουμενικών Συνόδων και επί Μεγάλου Φωτίου (8η) και επί Αγίου Γρηγορίου Παλαμά (9η) όσο και δεκάδων τοπικών; Κι αφού συνοδικά είναι καταδικασμένοι οι παπικοί ως αίρεση, πώς είναι δυνατόν να ομολογεί δημόσια ότι…"Στεκόμαστε ενωμένοι ως αδελφοί στην πίστη, και αλληλέγγυοι με όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση και καλή πίστη…."; Επομένως ομολογεί ότι έχει την ίδια πίστη με τον παπικό, δηλαδή είναι κι αυτός παπικός και ολοφάνερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!!
Όπως διαπιστώνουμε λοιπόν, πρόκειται για τον καλύτερο μαθητή του κ.Βαρθολομαίου και το χειρότερο μαθητή του Χριστού, των Αγίων Του και των Οικουμενικών Συνόδων.  
Ένα είναι σίγουρο πάντως. Ότι από κάτι τέτοιες ενέργειες χάσαμε την Αγία Σοφία και, όσο κι αν χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες ή όσο κι αν ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος με εντολή του κ. Ελπιδοφόρου στις εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής του, το δαιμόνιο του Οικουμενισμού τον ακολουθεί σαν βδέλλα και δεν πρόκειται να συγκινήσει το Δεσπότη Χριστό· όσες ακολουθίες κι αν κάνει. Επιμένουμε ότι τη χάσαμε και δε μας την άρπαξαν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ελπιδοφόρος. Πραγματικά είναι τόσο τραγικό να ποιμαίνει αυτή τη χώρα ένας τέτοιος Επίσκοπος, γιατί όλοι ξέρουμε πολύ καλά τον αγώνα που κατέβαλε ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης, για να εδραιωθεί το γνήσιο ορθόδοξο πνεύμα στην Αμερική. 
Όλη η δήλωση κινείται στο γνωστό κοσμικό-διπλωματικό πνεύμα του κ. Βαρθολομαίου, που δεν περιέχει ίχνος πνευματικότητας και ορθόδοξης μαρτυρίας. Σαν γνήσιος φαναριώτης και Τούρκος υπήκοος, ο κ. Ελπιδοφόρος περιγράφει την αλλαγή του καθεστώτος στην Αγία Σοφία σε μουσείο από τον Κεμάλ με κολακευτικά λόγια για τον ίδιο, χαρακτηρίζοντάς τον ως "σοφό" και ξεχνώντας μάλλον τους "συνωστισμούς" και τις σφαγές που επέβαλε επί της προεδρίας του. Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσει την Ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922 κι όχι μόνο. Και αθεολόγητος και ανιστόρητος; 
Μάλλον είχαν δίκιο οι Τούρκοι στις δηλώσεις τους, ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές προήλθαν από την άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους, θυμίζοντάς μας ότι η φράγκικη μπότα είναι απόλυτα καταστροφική και οι υποστηρικτικές δηλώσεις του πάπα για την Αγία Σοφία και των καρδιναλίων του είναι εντελώς υποκριτικές και δαιμονικές. Οπότε ένα φρεσκάρισμα στις ιστορικές και θεολογικές γνώσεις του κ. Ελπιδοφόρου είναι απαραίτητο και για την επανεκκίνηση της αρχιεπισκοπικής του πορείας, αλλά κυρίως για τη σωτηρία της ψυχής του.
Μία κοινή δήλωση λοιπόν του κ. Ελπιδοφόρου με τον καρδινάλιο κ. Dolan, που μόνο ορθόδοξη δεν είναι, ζέχνει οικουμενισμό και αίρεση και είναι απόλυτα καταστροφική και για τον ίδιο και για τον αμερικανικό ορθόδοξο λαό αλλά και για τον ιστορικό Ναό της Αγίας Σοφίας. Σκορπίζει μεγαλύτερη θλίψη από ότι η μετατροπή του Ναού σε τζαμί, και ακόμη μία φορά βλασφημείται η Ορθοδοξία και εξισώνεται με τις δαιμονικές αιρέσεις, με όχημα την αγάπη και την καλή θέληση. Δε θα αργήσει όμως να έρθει η Κυριακή της Ορθοδοξίας με τα αναθέματα. 
Στώμεν καλώς!
Πηγή: Εδώ.