Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΏΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ... Και όμως τον κρατούν να υποδύεται τον αρχιεπίσκοπο...

ierwnymos ekklisiaΤου Αιμίλιου Πολυγένη

Δηλώσεις Σε ερώτηση για την μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισέκανε μετά το πέρας της συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μακαριώτατς Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Σε ερώτηση για την μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτά είναι γνωστά πράγματα, λέγοντας πως «αυτά είναι για τους δημοσιογράφους οι οποίοι δεν μπαίνουν πιο βαθιά στα πράγματα αλλά μένουν στα πάνω νερά».
«Το θέμα της Αγιά Σοφιάς είναι ένα θέμα που αγγίζει τα εσώτερα όχι μόνο τα δικά μας, όχι μόνο των θρησκευομένων αλλά και όλων των πολιτισμένων ανθρώπων. Η Αγία Σοφιά δεν είναι μόνο ένα χριστιανικό μνημείο είναι ένα μνημείο παγκόσμιο που έχει μία θέση μεγάλη στην πολιτιστική ιστορία» - πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Για τις σχέσεις και το διάλογο με την Πολιτεία ο Μακαριώτατος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει όρεξη από την πλευρά της Εκκλησίας.
Επίσης ο Μακαριώτατος έδειξε ότι στην Εκκλησία δεν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια για την ΚΥΑ της Κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί και θα κάνει ό,τι μπορεί, παρόλο που οι Έλληνες έχουν άλλες απόψεις« συμπληρώνοντας πως «δεν αδικείται η Εκκλησία αλλά οι άνθρωποι».
Κλείνοντας σε ερώτηση αν συμφωνεί με τα μέτρα στις εκκλησίες ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η Εκκλησία έχει τον ανώτατο νόμο, που είναι ο άνθρωπος. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αν πεθάνει ο άνθρωπος τίθεται ένα ερώτημα: Τι θέλουμε την Εκκλησία; Την χρειαζόμαστε;»
Ρομφαία