Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Οὐκρανός “ἀκτιβιστής” προπηλακίζει ἱερέα στή Λαύρα Κιέβου

 

Στη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου ένας ακτιβιστής φώναξε σε έναν Ελβετό ιερέα, απαιτώντας να πάρει την ουκρανική σημαία.

Στις 23 Απριλίου 2023, ξέσπασε σύγκρουση στη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου. Ένας ακτιβιστής με ουκρανική σημαία απαίτησε επιθετικά από έναν κληρικό από την Ελβετία, τον Dominik Milko, να πάρει την ουκρανική σημαία στα χέρια του. Η σύγκρουση μαγνητοσκοπήθηκε από ανταποκριτή της ΕΟΔ.

«Αν αγαπάς την Ουκρανία, πάρε τη σημαία», – δήλωσε επίσημα ο ακτιβιστής στον Dominik. Εκείνος απάντησε ότι αγαπάει τον Κύριο Θεό. «Πάρε τη σημαία, γρήγορα! – επέμεινε ο ακτιβιστής. – Μίλα Ουκρανικά, βρομομοσκάλ, Ουκρανικά!».

Όταν ο ακτιβιστής ενημερώθηκε ότι μιλάει με κάτοικος Ελβετίας, έφυγε με τα λόγια: «Εντάξει, είσαι ιερέας. Βρομοελβετέ».

Ο πόρος «Πρώτος Κοζάκικος» ανέφερε ότι αυτός ο ακτιβιστής είναι ο απατεώνας Ρουσλάν Γέτμαν, ο οποίος, για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αδελφότητα των ορφανών της Ουκρανίας», μάζευε χρήματα από κατοίκους της Περιφέρειας Τερνουπόλεως. Νωρίτερα, ο Γέτμαν αναμίχτηκε σε σκάνδαλο όταν, υποδυόμενος τον στρατιωτικό, προσπάθησε να λάβει τις κατάλληλες αποζημιώσεις από τις αρχές της Τερνουπόλεως.

«Στη φώτο απεικονίζει τον εαυτό του με όπλο. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κρατήσει ποτέ όπλο στα χέρια του. Κρυβόταν πίσω από την πλάτη άλλων μαχητών. Ποτέ δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, δηλαδή έφτιαξε “πλαστά έγγραφα”. Ενόψει των ανωτέρω, απευθύνουμε έκκληση στην αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης στρατιωτικής εισαγγελίας, με αίτημα την προσαγωγή του τελευταίου στη δικαιοσύνη. Όποιος γνωρίζει αυτό το “κτήνος”, όταν τον συναντήσετε, τουλάχιστον, να τον χτυπήσετε στο μάτι. Για να μην κρύβεται πίσω από ανθρώπους που υπερασπίζονται την Ουκρανία με τιμή και αξιοπρέπεια», είπε για τον Γέτμαν ο Μπιλάν Ταράς, επικεφαλής της ΜΚΟ «Αποτελέσματα της Τερνούπολης».

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι ένας Ουνίτης με σημαία ήρθε στη Λαύρα για να «κάψει αυτούς τους διαβόλους».

spzh.news

Οὐκρανός "ἀκτιβιστής" προπηλακίζει ἱερέα στή Λαύρα Κιέβου - Ορθόδοξος Τύπος (orthodoxostypos.gr)