Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ, ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ Προς Ιερέαν: π. Αθανάσιον Γιουσμά (Της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης)

Εγκλήματα στο όνομα της "Υπακοής"

ΣΧΟΛΙΟ :  Δυστυχώς στο όνομα της "υπακοής" πολλοί Πιστοί, Μοναχοί και Μοναχές υπεβλήθησαν πειθαναγκαστικά από τους Επισκόπους και τους Πνευματικούς  σε  εμβολιασμό με τα επικίνδυνα  πειραματικά εμβόλια που περιέχουν κυτταροσειρές εκτρωμένων εμβρύων και έκλεισαν τους Ιερούς Ναούς για δύο Χρόνια με αφορμή την επιδημία.


ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Ιερέαν: π. Αθανάσιον Γιουσμά

(Της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης)

Είναι αλήθεια, π. Αθανάσιε, ότι το  κήρυγμα είναι τομέας (σοβαρός) της Ιερατικής Διακονίας – δραστηριότητας.

Σε κήρυγμά σας περί της «αρετής της Υπακοής», προτείνατε δική σας – ιδιότυπη και βλάσφημη – θεώρηση περί των «ορίων» και της «έκτασης» της υπακοής.

Αγγίξατε ιδιότυπα βασική διδασκαλία της Εκκλησίας περί «Υπακοής» όπου, στη «διδασκαλία» σας παρουσιάζετε τον Θεό να αγιάζει παραβάτες της εντολής του, της «ου μοιχεύσεις»!

Σας παραπέμπω (και αν χρειασθεί θα επανέλθω) σε κείμενο του Αγίου Συμεών, του Νέου Θεολόγου, ως ερμηνευτικό φως μέσα στο «δυσώνυμο» οικουμενιστικό εκκλησιαστικό περίγυρο, προς εκδήλωση μετανοίας (σας).

Ατυχής και βλάσφημη η διδασκαλία σας, στην οποία παρουσιάζονται ως άγιες οι γυναίκες, που υπέκυψαν στον εχθρό και όχι, όπως θέλει η Ορθοδοξία «γυναίκες καταπαλαίουσι και σκελίζουσι τον εχθρόν» (Νέο Μητερικόν).

Δεν προσέξατε και διολισθήσατε (αλλοίμονο) σε σύστημα «Γεροντικού συστήματος», όπου ένας «πνευματικός» μπορεί να «αγιάσει» τις πνευματικές του κόρες (Μοναχές ή Λαϊκές) με την συγκατάβασή τους στις φιλοχρήματες ή σαρκικές ορέξεις του, στο όνομα της «υπακοής»!

Παραθέτω το κείμενο του Αγίου Συμεών:

«Εν όσοις γαρ ουκ εστι παράβασις Θεού εντολής ή αποστολικών κανόνων και διατάξεων, εν πάσιν ανάγκη πάσα υπακούειν αυτώ οφείλετε (στο νέο ηγούμενο) και ως τω Κυρίω πείθεσθαι∙ εν όσοις δε κινδυνεύει το του Χριστού Ευαγγέλιον και οι νόμοι της Εκκλησίας αυτού, ου μόνον ου δεί πείθεσθαι τούτω παραινούντι υμίν και διατασσομένω, αλλ’ ουδέ αγγέλω άρτι απ’ ουρανού κατεληλυθότι και υμίν ευαγγελιζομένω, παρ’ ο οι αυτόπται του λόγου ευηγγελίσαντο».

Ερμηνεία – Μετάφρασις

«Σε όσα δεν υπάρχει παράβαση των εντολών του Θεού ή των αποστολικών κανόνων και διατάξεων σε όλα αυτά είναι ανάγκη να τον υπακούετε (τον νέο γέροντα - ηγούμενο) και να πειθαρχείτε σαν να είναι ο ίδιος ο Κύριος. Αντίθετα, απ’ όσα παραγγέλματα κινδυνεύει το Ευαγγέλιο του Χριστού και οι νόμοι της Εκκλησίας Του, όχι μόνο σ’ αυτόν όταν τα παραγγέλλει δεν πρέπει να υπακούετε, αλλ’ ούτε και σ’ άγγελο που μόλις θα έχει κατεβεί από τον ουρανό και θα σας κηρύττει διαφορετικά απ’ όσα κήρυξαν οι αυτόπτες του Λόγου» (Λόγος του σε: «παραίτηση από την ηγουμενία. Παραινέσεις προς τον διάδοχό του Αρσένιο και τους αδελφούς της μονής»).

Σχόλιο: Πολύ σας παρακαλώ, π. Αθανάσιε, να φέρετε στο φως τις πηγές της διδασκαλίας σας.

Με αγάπη Χριστού

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ