Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΙΔΡΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΖΗΛΩΣΑΝΤΟΣ ΔΟΞΑΝ ΚΑΝΟΝΟΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

 Ο ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ-"ΚΑΝΟΝΟΛΟΓΟΣ" ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΘΥΜΗΔΙΑ ...

ΣΧΟΛΙΟ  Του Ιατρού Λυκούργου Νάνη

mpouts15https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/60238-thessalonikis-filotheos-kai-i-orthografia-tis-kanonikotita

Βγήκε στον εξώστη της δημοσιογραφίας και ο αρχιδιάκονος του «χάρτινου επιτελάρχη», τουτέστιν του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου του Β’.

Με αφορμή την εκλογή του εκλεκτού του αρχιεπισκόπου, νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης έγραψε τα εξής φαιδρά, συνάμα και προκλητικά:

«Ευτυχώς διανύουμε περίοδο όπου οι εκλογές μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων είναι αυτονοήτως κανονικές, χωρίς να σκιάζονται ούτε από σκανδαλώδεις επεμβάσεις του εκκλησιαστικού μηχανισμού»…., απεφάνθη δίκην κανονολόγου ο συντάκτης του άρθρου προκαλώντας γενική θυμηδία ….

=============================

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΙΜΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β.

ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ...

"Ευτυχώς διανύουμε περίοδο όπου οι εκλογές μητροπολιτών και αρχιεπισκόπων είναι αυτονοήτως κανονικές, χωρίς να σκιάζονται ούτε από σκανδαλώδεις επεμβάσεις του εκκλησιαστικού μηχανισμού".....

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ


Ο αρχιδιάκονος της 
Αρχιεπισκοπής Αθηνών π.Ιωάννης Μπούτσης  αντιφάσκει και εκθέτη και τον Αρχιεπίσκοπό του Ιερώνυμο Β΄.

Ήλθε σήμερα ο αρχιδιάκονος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π.Ιωάννης Μπούτσης, στην Ρομφαία να μας διδάξει περί κανονικότητας, με το άρθρο του «Ο Θεσσαλονίκης Φιλόθεος και η «ορθογραφία» της κανονικότητας».

Να του υπενθυμίσει κάποιος, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερωνύμος Β΄ (Λιάπης) χειροτονήθηκε ως Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Γεροντά του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο Γραικό, που ήταν και αυτός από τους «αντικανονικούς της Αριστίνδην Συνόδου». Εις διαδοχή του Μητροπολίτη πρώην Θηβών και Λεβαδείας Δωρόθεου Βασιλά.

=========================================

filoth1

Γράφει ο Αρχιδιάκονος π.Ιωάννης Μπούτσης | Romfea.gr