Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΧΕΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΤ ΚΙ ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ, ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ!!!



Εμείς στη Λέσβο τους αγαπήσαμε τους πρόσφυγες, γιατί μας μεγάλωσαν οι γιαγιάδες κι οι παππούδες μας, που ήρθαν από τη Μικρά Ασία, πρόσφυγες κι αυτοί. Πόνεσε οι καρδιά μας όταν πρωτοείδαμε βάρκες να βουλιάζουν και μωρά να πνίγονται, και τρέξαμε να τους σώσουμε. Δώσαμε τρόφιμα, ρούχα, και τους βοηθήσαμε. Είπαμε: πρόσφυγες κι αυτοί, σαν τους προγόνους μας. Κι άρχισαν να γίνονται πολλοί!!  Πάρα πολλοί!!
    Και δεν ήταν πια πρόσφυγες, δεν ήταν από χώρες με πόλεμο.  Ήταν λαθραίοι, ήταν μετανάστες παράνομοι. Και μετά μας είπαν πως από τους 30.000 μόνο το 3% είναι  πρόσφυγες!
   Και τα περιστατικά βίας αυξήθηκαν στο νησί μας, και η πορνεία το ίδιο, κι ο τουρισμός μειώθηκε δραματικά, κι άρχισαν να κλέβουν τα σπίτια μας, να λεηλατούν τα ξωκλήσια μας, να σφάζουν τα ζώα μας... να βιάζουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους! 
  Όχι, δεν είναι σαν τους προγόνους μας αυτοί! 
   Συνεχίσαμε όμως να τους βοηθάμε, γιατί κρίμα είναι, εξαθλιωμένοι είναι, γιατί τους πέταξαν σε τούτο τον τόπο οι Μεγάλοι Σωτήρες (Ποιος ξέρει γιατί... Πόσα λεφτουδάκια πήραν, τι συμφωνιούλες έκαναν...). 
   Και τώρα θέλουν να φέρουν κι άλλους!!!! Να επιτάξουν τη γη μας, και να κάνουν νέες δομές. Κι είπαμε ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Και μας έστειλαν τα ΜΑΤ!!! ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;;; ΣΤΟΥΣ 50.000 ΕΛΛΗΝΕΣ  που κουβαλανε αυτόν τον σταυρό τόσα χρονιά;;;; 

    Που έβαλαν πλάτη  για να κουνιέται ο Τσίπρας και ο Κούλης στους Ευρωπαίους;;;; ΕΜΑΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΧΕΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΤ ΚΙ ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ, ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ!!!