Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Η "Εκκλησία" (δηλ. οι Επίσκοποι), υποστηρίζουν τις Νεοταξικές κυβερνητικές επιλογές κι όχι την αλήθεια του Κυρίου!

Η Εκκλησία, το συνταγματικά ορθόν και οι κυβερνήσεις

     Πέρυσι ήταν η συνταγματική αναθεώρηση, σήμερα είναι η απόφαση περι συνταγματικότητας του ΣτΕ
Τελικά ποιο είναι το συνταγματικά ορθόν όσον αφορά στα θέματα που άπτονται των σχέσεων κράτους-εκκλησίας; Με τη νέα κυβέρνηση υποτίθεται πως άλλαξαν τα πράγματα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Του Άγγελου Ρούσσου

     Πριν από δέκα μέρες περίπου η Ιερά Σύνοδος, απεφάσισε την αποστολή συγχαρητηρίου γράμματος προς την κα Κεραμέως για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών.

     Πέρυσι ακριβώς τέτοιες μέρες μια άλλη κυβέρνηση έκανε επίδειξη δύναμης κάνοντας κουρελόχαρτο τις “ιερές κόκκινες γραμμές” και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της και το κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμ. Πατριαρχείου που ανέφερε: «Οι απόψεις μας και ως προς το Αρθρο 3 του Συντάγματος και ως προς τη μισθοδοσία του Κλήρου είναι ταυτόσημες και οι προσπάθειες προς τη μη αλλοίωσή τους και τροποποίησή τους κοινές».
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, τον οποίον ο Αρχιεπίσκοπος είχε αναγάγει σε “συνεταίρο” μετά και την συμφωνία των 15 σημείων , που δεν πέρασε, αδιαφόρησε για την πάγια θέση του κ. Ιερώνυμου περί του άρθρου 3, η οποία έχει εκφραστεί πολλάκις.
Όσο η Εκκλησία έκανε μπαλάκι το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης είτε παραπέμποντάς το από το ένα όργανο διοίκησης στο άλλο είτε ορίζοντας επιτροπές και εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο και την έφερε προ τετελεσμένου.

Και φτάνουμε στο σήμερα με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ...

Συνταγματικό έκρινε, λοιπόν, το ΣτΕ τον διαχωρισμό τη θρησκευτικής αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας απορρίπτοντας την προσφυγή της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά τμήματα του Προεδρικού Διατάγματος που αφορούν τον νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας.
Κι ήρθε κατόπιν μια ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο να προσπαθήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα...
«Η απόφαση του ΣτΕ δεν έκρινε ότι παύει να εντάσσεται στους σκοπούς της δημοκρατικής παιδείας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας η ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης» υποστηρίζει η Ιερά Σύνοδος
Μήπως επιτέλους στην διοικούσα Εκκλησία θα πρέπει να πάψουν τις ευχαριστίες και τις δημόσιες σχέσεις και να ασχοληθούν με την ουσία; Γιατί και τον Γαβρόγλου τον εκθείαζαν συχνά πυκνά και είδαμε τα...χαμπέρια του...
                                                                                             Πηγή