Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ξελογιάστρες Αλκυονίδες, φουντώσατε το πάθος του τουρίστα -δεσπότη, για ταξίδια!!!!


   Εγκατέλειψε την Λάρισα, έκανε ένα τετραήμερο στην νότια Πελοπόννησο και καμαρώνει και χαίρεται γι’ αυτή την απόδρασή του, και το βάζει στο ιστολόγιο, για να μας κάνει να ζηλέψουμε.
  Μαζί του είχε τον «πρωτοσυγκελεύοντα», κ. καθηγητή, που ομήγυρης ιερέων τον  παρομοιάζουν με τον γνωστό ηθοποιό Ηλιόπουλο του κινηματογράφου σε ασπρόμαυρη έκδοση, που δεν ξέρω, αν ακόμη πιστεύει όσα μετά βεβαιότητος διατυμπάνιζε στην αρχή.
    Ότι «η Λάρισα θα έχει μια πνευματική αναγέννηση, όπως τα Τρίκαλα επί Διονυσίου, ότι θα έρθουν στη Λάρισα πλειάδα πνευματικοπαίδων, που θα στελεχώσουν την μητρόπολη, θα καθαρίσει την τοπική εκκλησία από τους διεφθαρμένους…»κ.ά.
   Σημείωσα σε πρόσφατη ραδιοφωνική ομιλία του κ. καθηγητού εις μνήμη του μακ. αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου που είπε ότι είχε χρηματίσει για10 χρόνια διευθυντής  στο γραφείο του και με «εξουσιοδότηση υπογραφής αντ’ αυτού», εν συνεχεία στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιάπη για λίγο  και συνεχίζει αμισθεί  Διευθυντής του  γραφείου του κ. Ιερωνύμου Λάρισας. Με τόση συσσωρευμένη εμπειρία παρά τους πόδας τόσων κορυφαίων αν δεν αγιάσεις, πάντως  Δεσπότης γίνεσαι…αλλά και η Λάρισα λαμπρύνεται απο τις υπηρεσίες του!
   Το καλοκάγαθο(;)  Μουρτζανάκι, έπεσε σε δυσμένεια άραγε;.. Επίκειται η εκπαραθύρωσή του;
   Αλλά ας περιοριστώ στα ταξίδια. Στους προϋπολογισμούς των ναών, στον κωδικό υπέρ των κατασκηνώσεων, μπήκε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό, για την συντήρηση του δεσποτικού αυτοκινήτου και τις μετακινήσεις!!! Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σοβαρά, αλλά και κρίσιμα.
1.Τι απέγιναν τα χρήματα που συγκεντρώνονταν για δεκαετίες για τις κατασκηνώσεις (που δεν υπήρξαν ποτέ);
2.Γιατί προσελήφθη και δεύτερος Δεσποτικός οδηγός; Πολλά κέντρα υγείας «ζήλεψαν» αυτή την δεσποτική πολυτέλεια ,αφού αυτά έχουν ένα μόνο οδηγό.
3.Έγινε μία και μοναδική εντυπωσιακή παράσταση προς τέρψη των ταπεινών και ευσεβοφρόνων …  Ο δεσπότης εθεάθη  να χρησιμοποιεί τα Μ.Μ.Μ., συγκεκριμένα το Αστικό λεωφορείο!  Μόνο εξ αυτής της πράξεως, εντυπωσιάστηκε μεταξύ άλλων  και ο ασφαλίτης Πετρουλάκης (λογοτέχνης, παράγων του περιοδικού της Μητροπόλεως «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ») και είδε τον Δεσπότη στο αστικό λεωφορείο, σαν τον Ιησού πάνω στο γαϊδουράκι!!!,Τι πίνεις, ρε καλλιτέχνη, και δεν μας δίνεις και σε μας, να δούμε τις…αγελάδες τροχονόμους…!!!
Αδερφέ, τους οδηγούς του έχει, ο ένας να τον πάει στη στάση του αστικού και ο άλλος να τον επιστρέφει;
4. Άλλη εξήγηση: Θέλει να χρησιμοποιεί κάποιες φορές ελικόπτερο για μακρινούς προορισμούς …σαν τον Χριστόδουλο!!!
5. Τα έξοδα αυτών των ταξιδιών, πώς πληρώνονται;
6.  Γιατί βάζει στοίχημα κάποιος, ότι θα αντικαταστήσει το αυτοκίνητο και θα πάρει ανάλογου κυβισμού και επιδόσεων με εκείνο του Ιουστίνου Καλαμαριάς;   

       Λαρισαίος