Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

Νερώνειο μίσος του ΣΥΡΙΖΑ και των Σταλινοφασιστών κατά της Ορθοδοξίας και των Χριστιανών. Πισωβατούσα η Νεοταξική Κυβέρνηση της Ν.Δ. δια της "κυρίας Μπίλτεμπερκ" Προδοτική η στάση ἀναξίων δεσποτάδων. Οι Χριστιανοί αγωνίζονται μόνοι τους.

ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ: Η Νίκη Κεραμέως ανακαλεί το έγγραφο  για ημερίδα της “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”

Προδοτική η στάση ἀναξίων Δεσποτάδων.      Οι Χριστιανοί αγωνίζονται  μόνοι τους.
Νερώνειο μίσος του ΣΥΡΙΖΑ και των Σταλινοφασιστών κατά της Ορθοδοξίας και των Χριστιανών. Πισωβατούσα   η Νεοταξική Κυβέρνηση της Ν.Δ. δια της "κυρίας Μπίλτεμπερκ"
 Προδοτική η στάση ἀναξίων Δεσποτάδων. Οι Χριστιανοί αγωνίζονται  μόνοι τους.    
Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που καλεί στην εκδήλωση της Χριστιανικής Αγωγής:
Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ” διοργανώνει την ημερίδα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Caravel (Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, METRO, Σταθμός «Ευαγγελισμός»).
Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ” προσκαλεί τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχουν στην ημερίδα με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ».
Οι προτάσεις τους πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pvasilios7@yahoo.com (Υπεύθυνος επικοινωνίας: π. Βασίλειος Κοκολάκης) έως 30 Ιανουαρίου 2020. Οι καλύτερες θα διαβαστούν στην ημερίδα από εκπροσώπους των 15μελών, εφόσον το επιθυμούν.(...)

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς σας, καθώς και των μαθητών/τριών των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής. Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην εν λόγω ημερίδα θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.
Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας

Σάλο προκάλεσε η εγκύκλιος της Νίκης Κεραμέως με την οποία καλούσε τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ημερίδα της οργάνωσης «Χριστιανική Αγωγή». Οι αντιδράσεις ήταν τόσο σφοδρές που ανάγκασαν την την υπουργό Παιδείας να την ανακαλέσει.
Η Νίκη Κεραμέως με την επίμαχη εγκύκλιο οποία ενημέρωνε τα 15μελη Μαθητικά Συμβούλια και τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική για την ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ", με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και ελληνορθόδοξη παράδοση»!
Η Κεραμέως αναγκάστηκε να ανακαλέσει την εγκύκλιο
Μετά το σάλο αντιδράσεων η Νίκη Κεραμέως αναγκάστηκε με νεότερη εγκύκλιο να ανακαλέσει την αρχική:
«Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ' Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ''Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση'' της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ''Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ'' για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση από το υπουργείο.
Σφοδρές οι αντιδράσεις για την πρώτη εγκύκλιο
Η αρχική εγκύκλιος είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Η Συνομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας «νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου;

 Απόσπασμα  ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ:
«Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Ν. Κεραμέως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Έτσι, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν σε σχολεία ανά την επικράτεια με αφορμή τον κατά Κεραμέως εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμα κρούσμα. Με “εξαιρετικά επείγον” (!) πρόσφατο έγγραφο, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας κ. Αν. Γκίκα, καλούνται τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητικών κοινοτήτων των Λυκείων όλης της χώρας να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους σε διαβούλευση που οργανώνει η ονομαζόμενη Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων ‘Η Χριστιανική Αγωγή’, ενόψει ημερίδας που έχει προγραμματιστεί με θέμα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση”.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της".....