Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Από το Τσέρνομπιλ στον κορωνοϊό

ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΚΟΡΩ[ΠΑΡΑ]ΝΟΪΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!

Σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, η Σοβιετική Ένωση ανακοίνωνε ότι προ τετραημέρου (26 Απριλίου 1986) είχε σημειωθεί έκρηξη σε αντιδραστήρα εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην πόλη Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας. Οι άλλοι τρεις αντιδραστήρες ετέθησαν εκτός λειτουργίας και τα παρακείμενα χωριά εκκενώθηκαν. Τα ραδιενεργά στοιχεία που απελευθερώθηκαν στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας διαχύθηκαν εντός μιας εβδομάδος σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο “αόρατος εχθρός” του 1986 δεν ήταν ιός, αλλά η ραδιενέργεια που διέρρευσε από τον συγκεκριμένο αντιδραστήρα. Τότε δεν μετρούσαμε κρούσματα αλλά μπεκερέλ. Όπως τον Μάρτιο του 2020, έτσι και τον Απρίλιο του 1986 προκλήθηκε αρχικά πανικός που μετεξελίχθηκε σε διαρκή φόβο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της 11ης Μαΐου από το αρχείο της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ”:

«Ο πανικός πήρε, για μιαν ακόμη φορά, τη μορφή της εξαλλοσύνης που χαρακτηρίζει τους απληροφόρητους και τους υπανάπτυκτους. Γι’ αυτούς η κάθε δόνηση προαγγέλλει καταποντισμό, το κάθε νέφος εγκυμονεί τέρατα, η κάθε σκιά φέρνει τη συντέλεια του κόσμου… Η υστερία γενικεύτηκε. Οι εύποροι μάζευαν ανά δεκάδες τα κασόνια με γάλατα και με νερά μεταλλικά, οι πιο ανήμποροι χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο ακούγοντας –και διαβάζοντας– τις αλληλοσουγκρουόμενες πληροφορίες. Ωστόσο, η βιβλική καταστροφή δεν επήλθε ακόμη και, φυσικά, δεν θα έλθει. […] Θα γλείψουμε τις πληγές που άνοιξε στην κοινωνία και στο φιλότιμό μας η απειλή της καταστροφής και η απώλεια της ψυχραιμίας μας και θα ευχηθούμε να λειτουργήσει το κράτος στο μέλλον με περισσότερη συνέπεια και οι πολίτες με περισσότερη αξιοπρέπεια».

Το 1986 στο επίκεντρο βρίσκονταν οι ειδικοί του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”. Το 2020-2021 στο επίκεντρο βρίσκονται οι λοιμωξιολόγοι.

Το 1986 όλοι φοβούνταν τις σταγόνες της βροχής η οποία συνέβαλλε ώστε να κατακάθεται η ραδιενέργεια στις καλλιέργειες. Το 2020-2021 όλοι φοβούνται τα σταγονίδια μέσω των οποίων μεταδίδεται ο ιός.

Το 1986 ο φόβος κι ο τρόμος των πολιτών ήταν το “θανατηφόρο ραδιενεργό νέφος”. Το 2020-2021 είναι ο “θανατηφόρος ιός”.

Το 1986 η ελληνική κυβέρνηση και η αρμόδια επιτροπή πυρηνικής ενέργειας δεν ενημέρωσε με σαφήνεια τον λαό. Όπως αναφέρει ο κ. Ν. Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον “Δημόκριτο”: «Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δεν θα έρθει το ραδιενεργό νέφος, με αποτέλεσμα όταν ήρθε το ραδιενεργό νέφος –και το μάθαμε πρώτα από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων– να επικρατήσει ένας φοβερός πανικός». Το 2020 η ενημέρωση από τους “ειδικούς” χαρακτηρίσθηκε από πολυεπίπεδη αντιφατικότητα: π.χ. στην αρχή οι μάσκες ήταν περιττές ή και επικίνδυνες, στην συνέχεια έγιναν απαραίτητες παντού.

Το 1986 είχαν εξαφανισθεί τα γάλατα και τα νερά. Το 2020 εξαφανίσθηκαν τα αντισηπτικά.

Το 1986 οι περιορισμοί αφορούσαν κυρίως την κατανάλωση γάλακτος προερχόμενου από αιγοπρόβατα καθώς και χορταρικών. Το 2020 οι περιορισμοί έπληξαν, και συνεχίζουν να πλήττουν, όλες τις θεμελιώδεις ελευθερίες του πολίτη. Ωστόσο, και το 1986 περιορίσθηκε η κυκλοφορία των πολιτών στους εξωτερικούς χώρους από τον φόβο της έκθεσης στην ραδιενέργεια· τότε όμως δεν επιβαλλόταν από τον ολοκληρωτικό Λεβιάθαν αλλά ήταν ελεύθερη επιλογή της κάθε οικογένειας.

Το 1986 ξεκίνησε ο φόβος για τις επιπτώσεις της έκλυσης ραδιενέργειας στην δημόσια υγεία μέσω της διατροφικής αλυσίδας. Το 2020 ο φόβος για την δημόσια υγεία έγινε το εργαλείο για την μετάλλαξη της κοινωνίας με διαστημική ταχύτητα.

Το 1986 πολλοί γονείς πίστευαν ότι αν άλειφαν τα παιδιά τους με ιώδιο θα τα προστάτευαν από την ακτινοβολία. Το 2020 κάποιοι άρχισαν να τρώνε σκόρδο και να πίνουν τσίπουρο, προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ χαρακτηρίσθηκε ως η μεγαλύτερη τεχνολογική καταστροφή του 20ού αιώνα. Η υγειονομική κρίση εξαιτίας του κορονοϊού χαρακτηρίσθηκε από κάποιους (αρχής γενομένης από την κ. Μέρκελ) ως η μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επειδή η λέξη “Τσέρνομπιλ” στα ουκρανικά σημαίνει “Άψινθος” (“πικράδα”), η παγκόσμια μόλυνση από την ραδιενέργεια συνδέθηκε με το όγδοο κεφάλαιο (στίχοι 10-11) της Αποκάλυψης του Ιωάννη, όπου προφητεύονται τα ακόλουθα:

«Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων. καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ ῎Αψινθος. καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι ἐπικράνθησαν».

Η έλευση του κορωνοϊού και ιδίως η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης συνδέθηκε με το δέκατο τρίτο κεφάλαιο (στίχος 16) της Αποκάλυψης του Ιωάννη, στο οποίο περιέχεται μία από τις πιο δημοφιλείς προφητείες:

«καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν. καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ».

Το συγκεκριμένο χωρίο βρίσκει ανάλογη εφαρμογή στην εποχή μας ήδη από την στιγμή που η χρήση της μάσκας καθιερώθηκε ως προαπαιτούμενο για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα.

Τέλος, για την εγκληματική διαχείριση της κρίσης του 1986 και ειδικότερα για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών (συνεπεία της διαρροής της ραδιενέργειας αυξήθηκαν τα κρούσματα καρκίνου και θυρεοειδούς) ουδείς λογοδότησε. Το 2021 η ανεύθυνη ελληνική κυβέρνηση, κοροϊδεύοντας τους Έλληνες πολίτες κατάμουτρα και πιστοποιώντας ότι ζούμε σε ένα κράτος Αδίκου, φρόντισε να θεσπίσει το ανεύθυνο των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών!

Από το “βρόμικο 1986” στο “πανβρόμικο 2020-2021”.

Κωνσταντίνος Βαθιώτης