Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Σφυροκόπημα σε Μίνα Γκάγκα και ΕΣΡ!



Πληθώρα θεμάτων της επικαιρότητας έθιξε στον “αέρα” του FOCUS FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο νομικός Κωνσταντίνος Βαθιώτης, με αποκορύφωμα φυσικά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την προσέγγιση αυτού από τα ΜΜΕ της χώρας.

Ο κ. Βαθιώτης αρχικά ανέφερε:

«Υπάρχουν κάποια πολύ σκοτεινά σημεία στην υπόθεση(…) Είδα μια φωτογραφία στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία”. Βλέπουμε ότι έχει εκτροχιαστεί η Intercity 62 και τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι άθικτα, το ένα πίσω από το άλλο. Δεξιά από την Intercity 62 υπάρχει μια μαύρη τρύπα που πήγε το μυαλό μου στην ανατίναξη. Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς πως από μια τόσο μεγάλη σύγκρουση μένουν άθικτα τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας(…) Πως είναι δυνατόν μετά από μια τόσο σφοδρή σύγκρουση τα βαγόνια της εμπορικής να έχουν μείνει άθικτα και να μην έχουν εκτροχιαστεί;» και συνέχισε:

«Μίλησα με έμπειρο βετεράνο σταθμάρχη, ο οποίος μου είπε ότι πράγματι υπήρξε καθυστέρηση στον Παλαιοφάρσαλο, ξεκινά καθυστερημένα η αμαξοστοιχία και έπρεπε να γίνει παλινδρόμηση λόγω κίνησης από Προαστιακό. Και έτσι αλλάζει το κλειδί ο σταθμάρχης, για να περάσει ο Προαστιακός αλλά δε το επαναφέρει. 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση και πάλι η πληροφορία είναι ότι από τους Νέους Πόρους είναι ενήμερος ο σταθμάρχης ότι από την άλλη πλευρά κινείται εμπορική αμαξοστοιχία. Ρωτάει ο μηχανοδηγός του Intercity 62: “Κινούμαι σε κάθοδο, όλα καλά;” Ναι, απαντά ο σταθμάρχης σύμφωνα με όσα μου μεταφέρθηκαν»

«Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει ήδη γυρίσει το κλειδί να μη το επαναφέρει, έχοντας την πληροφορία ότι κινείται άλλο τρένο και να λέει ο συνήγορος ότι θέλει κι άλλο προσωπικό»

Στη συνέχεια ο προσκεκλημένος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του ΕΣΡ περί προβολής πλάνων που θα τρομοκρατούσαν περαιτέρω τον κόσμο και την απόφαση της Μίνας Γκάγκα, ώστε οι συγγενείς των θυμάτων να μη δουν τα νεκρά πτώματα:

«Είναι προφανές ότι έχουμε την απόλυτη υποκρισία. Διότι επί κορωνοϊού μας τρομοκρατούσαν από το πρωί μέχρι το βράδυ προκειμένου να περάσουν τα αντισυνταγματικά τους μέτρα και τώρα να βγαίνει το ΕΣΡ, με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και να λέει να μη τρομοκρατούν τον κόσμο(…) Σε ότι αφορά την απαγορευτική απόφαση που ακούσαμε από τα χείλη της κ. Γκάγκα, υπάρχει τεράστιο συνταγματικό πρόβλημα. Είναι εντελώς ανομιμοποίητη η απόφαση αυτή(…) Με τον εαυτό του, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αν δε θέτει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων. Για αυτό, δεν απαγορεύεται από το Ποινικό Δίκαιο η αυτοκτονία(…) Άρα, το πως θα διαχειριστώ εγώ τα δικά μου συναισθήματα, είναι αποκλειστικά δική μου υπόθεση» και πρόσθεσε:

«Και υπό το πρίσμα του Ποινικού Δικαίου και υπό το πρίσμα του Συνταγματικού Δικαίου, δεν νομιμοποιείται τέτοια απόφαση. Αλλά, θα έπρεπε να την περιμένουμε, από τη στιγμή που δε διαμαρτυρήθηκε κανείς επί εποχής κορωνοϊού, όταν απαγορεύτηκε να θάψουμε τους νεκρούς μας με τις τιμές που τους πρέπει(…) Είναι βιοεξουσιαστές ολοκληρωτικού καθεστώτος αυτοί που μας κυβερνούν»

Τέλος, ο κ. Βαθιώτης καυτηρίασε τις θέσεις που πήραν για την τραγωδία των Τεμπών οι Παύλος Τσίμας και Άρης Πορτοσάλτε:

«Είπαν ότι η θυσία είναι θυσία ουδεν κακό αμιγές καλού και η Ελλάδα θα παέι μπροστά μέσα από αυτή την τραγωδία. Είναι απαράδεκτο και δυστυχώς είναι επανάληψη του ίδιου σκεπτικού που ζήσαμε επί υγειονομικής δικτατορίας. Δηλαδή, δε πειράζει, να πάνε οι πολίτες στον πόλεμο, να δώσουν το μπράτσο τους και αν κάποιοι πεθάνουν, αυτοθυσιάστηκαν ηρωϊκά(…) Πού είναι το ΕΣΡ για αυτούς τους δύο δημοσιογράφους;»

Ακουστε τη συνέντευξη εδώ:


 
 
«Πᾶνος»