Κυριακή 9 Απριλίου 2023

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ», ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 6.4.2023, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ,

ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛ. ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ..ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ», ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 6.4.2023, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Αποδείχθη ότι το Σωματειο δεν διαθέτει ακόμα κάποια συγκεκριμένη έδρα, κάποια διεύθυνση και όμως βγήκαν αποφάσεις υπέρ του ανύπαρκου σωματείου!!!
Ζήτησε ο σκοπιανός δικηγόρος, να εξεταστεῖ ως μάρτυρας ένα μελος του Δ.Σ. του σωματείου του, χωρίς να το πῆ στην εισαγγελέα. Ορκίστηκε και άρχισε να αγορεύει. Κάποια στιγμή το αντιλήφθηκε η εισαγγελέας και έκανε παρατήρηση στον δικηγόρο, γιατί είναι διάδικος και δεν είχε δικαίωμα να εξεταστεῖ σαν μάρτυρας. Δικαιολογήθηκε εκείνος ότι πριν 7 μέρες έγιναν οι εκλογές και μπερδεύτηκε.


Αυτος ήταν απλός χωρικός της περιοχής, και φαίνεται, ότι τον είχε για πιο έξυπνο από τους άλλους τους δικούς του, που είχαν καταλάβει όλα τα καθισματα του ακροατηρίου, γι᾽αυτό παρακάλεσε την εισαγγελέα να πῆ δυο λόγια σαν κάτοικος της περιοχῆς.
Κάποια στιγμή αυτός, απευθύνθηκε στον Φλωρινιώτη δικηγόρο που νωρίτερα είπε ότι ήρθαν οι γονείς του απο το Μοναστήρι στη Φλώρινα και άκουγε από μικρός να μιλοῦν αυτή την ξένη γλώσσα και όταν ρωτουσαν τους ντοπιους, τι γλώσσα είναι αυτή, απαντοῦσαν Βουλγάρικη. Απευθύνθηκε λοιπόν σε αυτόν και του είπε: Ήρθατε έσεις από το Μοναστήρι στη Φλώρινα για να μας πάρετε τα χωράφια μας. Γέλασε ο δικηγόρος με την αφέλεια του, να ομολογήσει, οπως φανηκε, τους σκοπους του Σωματείου του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ,
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΟΥΤΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ

Στην ερώτηση τοῦ Ελληνα Μακεδόνα δικηγόρου στην γλωσσολογο τους: Ποια γλωσσα θα διδάξετε στα σχολεια, αφου η ντόπια, που κάποτε την ἔλεγαν Βουλγαρική είναι μόνο προφορική και δεν έχει ούτε συντακτικό ούτε γραμματικη ούτε έχει δικό της αλφάβητο; Και ποιους δασκάλους θα φέρετε, να την διδάξουν, από την Βούλγαρια ή απο τα Σκόπια; Φυσικά φάνηκε από τα Σκόπια. Δηλαδή θα μαθουν την δική τους γλώσσα με σλαβικό αλφαβητάριο και θα την προπαγανδίσουν επίσημα ως Μακεδονική!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ & ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Μια λέξι που μουρμουριστά είπε βγαίνοντας από την αίθουσα, ένας αγανακτισμένος Φλωρινιώτης, έφτασε να πάρουν φωτιά τά 30-40 άτομα των φιλοσκοπιανων που είχαν γεμίση από νωρίς την μικρή αίθουσα και η δίκη διεκόπη

Τί συνέβη;

Ένας Φλωρινιώτης αγανακτισμένος για όσα άκουγε εις βάρος της πατρίδος του βγηκε από την αἴθουσα μουρμουρίζοντας μια λέξη, χωρίς φυσικά να ἀπευθυνεται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Κάποιος ἀπό τους φιλοσκοπιανους, που βρίσκονταν κοντά στην πόρτα (πιθανόν ο άνδρας της γλωσσολόγου (αυτό τουλάχιστον άκουσα να λένε), που η ίδια δεν ειναι από την Μακεδονία, αλλά χρησιμοποιεῖται στα δικαστήρια ως μοναδικός μαρτυρας και υπερασπιστής της Σκοπιανης γλωσσας, άκουσε την λέξι & πετάχθηκε όρθιος φωνάζοντας: «Μας έβρισε». Και έλεγε και επαναλάμβανε δυνατά την λέξη, για να την ακούσουν όλοι οι δική τους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα
Ο αγανακτισμένος Φλωρινιώτης την είπε μουρμουριστά μια φορά και αυτός την είπε φωναχτά τουλάχιστο 10 φορές.
Τότε όλοι μαζί, σαν να πήραν σύνθημα, έκαναν τέτοια φασαρία, που έγινε διακοπή της δίκης.
Λίγο πριν την φασαρία άδειασαν τρεις θέσεις και επετρεψε ο αστυνομικός να μποῦμε 3 άτομα, που ήμασταν μάρτυρες του επεισοδίου. Έξω ἀπο την πόρτα ύπηρχαν και φοιτήτριες. Έμαθαν για την δίκη και θέλησαν να την παρακολουθήσουν.
Έγινε τόσο χάβρα απ᾽αυτούς, που έφριξα. Ὁ ενας έλεγε μᾶς έβρισε, ο άλλος φώναζε «γεμίσατε το δικαστήριο με μπάτσους», ο άλλος ζητουσε από τον αστυνομικό που δεν άκουσε την λέξη να ρθη ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Ενας άλλος αστυνομικός προσπαθουσε να τους ηρέμισε και είπε σε κάποιον που φωναζε: Εσένα προσωπικά σε έβρισε; Αν μπορεις να το αποδείξεις, κάντον εσυ μήνυση.

Μιά από τις 3 μας, που επέτρεψαν οι αστυνομικοί να μπούμε, όταν άδειασαν 3 καρέκλες, στα μέσα περίπου τῆς δίκης, ακουσε την λέξη, γιατί έτυχε το βλέμμα του Φλωρινιώτη, που την εἶπε, να πέση σ᾽ αυτήν και για να τους ηρεμίσει είπε: Τι διαμαρτύρεστε, έμένα κοιταζε όταν είπε την λέξη. Αυτή που τα έλεγε είναι ντόπια και οι γιαγιάδες της μιλοῦσαν αυτή την Βουλγάρικη γλώσσα, αλλά η ίδια, ενω την ξέρει δεν την μιλά και δεν καταλαβαίνει τίποτε από τα Σκοπιανά.
Ἐγω που γράφω το περιστατικό ειλικρινά είδα το πρόσωπο του Φλωρινιώτη, που ήταν πολύ θυμωμένο, περασε από μπροστά μου όταν βγήκε από την αίθουσα, όμως δεν ακουσα καμιά βρισιά. Δεν την άκουσαν ούτε αυτοί που φώναζαν και έκαναν φασαρία. Δυο τρία άτομα την άκουσαν.
Τότε είπα μέσα μου: Φαντάσου αυτοί οι άνθρωποι αν επικρατήσουν, θα γίνουμε Κόσσοβο στην Μακεδονία μας. Αυτό ζητούν αυτοί που προωθούν την προδοτική συμφωνία.

πηγή