Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Κόμμα ΝΙΚΗ: Στον βωμό της προπαγάνδας κατά της ΝΙΚΗΣ, «Καθημερινή» και «LIFO» συκοφαντούν ακόμα και επιστήμονες!


Γρανάζια στη συστημική προπαγάνδα, η LIFO και η Καθημερινή - Με κακοήθειες και παραπληροφόρηση επιτίθενται στον Δημήτρη Χιωτακάκο και τη ΝΙΚΗ

Με αφορμή δύο κακόβουλα άρθρα από τη «LIFO» και την «Καθημερινή» που λαμβάνουν πρόθυμα μέρος στο γαϊτανάκι επιθέσεων εναντίον του κόμματος ΝΙΚΗ, θα απαντήσουμε σε όλον αυτόν τον οχετό δυσφήμισης και συκοφαντιών (ή τέλος πάντων σε μέρος των περιεχομένων του οχετού, γιατί με τη συνεχή ροή τους έτσι κι αλλιώς είναι προορισμένα να καταλήξουν στον υπόνομο της παραπληροφόρησης).

Το μενού της προπαγάνδας κατά της ΝΙΚΗΣ περιλαμβάνει όλες τις κλισέ συκοφαντίες που εδώ και δυο εβδομάδες έχουν κατακλύσει τα συστημικά ΜΜΕ. Είναι σαν να βλέπουμε το ίδιο επαναλαμβανόμενο «ποίημα», με τις ίδιες επαναλαμβανόμενες «σπόντες», τις ίδιες ατάκες, τους ίδιους χαρακτηρισμούς, τα ίδια θέματα «SOS», τα ίδια άλματα λογικής, τους ίδιους αφορισμούς, τον ίδιο ρατσισμό κατά των χριστιανών.

Οι «ταμπέλες» βγαίνουν σε παράταξη: Οι «ρωσόφιλοι», οι «αντιεμβολιαστές», οι «φανατικοί», οι «συνωμοσιολόγοι», οι «σκοταδιστές» και «οπισθοδρομικοί» που δεν εγκρίνουν τις αμβλώσεις και τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, οι «ξενοφοβικοί», οι «ομοϊδεάτες» της ακροδεξιάς οργάνωσης… Qanon που εισέβαλε στο Καπιτώλιο κλπ- κλπ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η γραφικότητα τους έχει σπάσει όλα τα κοντέρ και πάει για ολυμπιακά ρεκόρ.

Επιπλέον η αποθράσυνσή τους έχει εξελιχθεί και σε επίπεδο επιθέσεων με προσωπικές αναφορές σε αξιοσέβαστα στελέχη της ΝΙΚΗΣ με ακαδημαϊκές περγαμηνές, όπως ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Χιωτακάκος, διδάκτωρ Ηλεκτρονικής & Τηλεπικοινωνιών του Manchester University.

Οι αρθρογράφοι μέμφονται τον κ. Χιωτακάκο γιατί συνυπέγραψε ψήφισμα υπό τον τίτλο: «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Λαϊκών ενώπιον μιας ασύμμετρης απειλής κατά της θεοδότου ελευθερίας μας», κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και του προσωπικού αριθμού του πολίτη.

Άρα κατά τη γνώμη της «LIFO» και της «Καθημερινής», η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος… ιδιωτικότητας και ελευθερίας, που διαταράσσεται η μακαριότητα του από τις φωνές της ΝΙΚΗΣ. Να υποθέσουμε επομένως ότι πιστεύουν πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών είναι πλήρως ασφαλισμένα.

Άρα δεν έχει υπάρξει ποτέ σκάνδαλο (τηλεφωνικών και ψηφιακών) υποκλοπών, δεν έχει αναδειχθεί μέσω αδιαμφισβήτητων δημοσιευμάτων ότι παρακολουθούνταν εκατοντάδες άτομα σε κάθε θεσμό και πόστο στη χώρα, δεν βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της επιτροπής PEGA που ασχολείται με τις παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα και ξεκάθαρα κάνει λόγο για «διάβρωση Δημοκρατίας και διαφθορά» στη χώρα μας.

Όλα αυτά μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ, και το μόνο πρόβλημα της χώρας που εντοπίζουν οι εν λόγω συντάκτες είναι η «οπισθοδρομική» στάση του κ. Χιωτακάκου και της ΝΙΚΗΣ, που εμποδίζουν την… πρόοδο της «ψηφιακής επανάστασης». Μάλιστα.

Παραδείγματα μη… σκοταδιστικών κρατών

Ας αφήσουμε για λίγο τους… «σκοταδιστές» της ΝΙΚΗΣ που πραγματοποιούν ψηφίσματα για να αντισταθούν στην ισοπέδωση της ιδιωτικότητας που μόνο εφημερίδες σαν τη «LIFO» και την «Καθημερινή» δεν βλέπουν να εξελίσσεται, και ας μεταφερθούμε για λίγο στην Ελβετία, όπου το 2021 οι Ελβετοί μέσω δημοψηφίσματος απέρριψαν την ψηφιακή ταυτότητα λόγω ανησυχιών για το απόρρητο των δεδομένων. Σκοταδιστές και οι Ελβετοί λοιπόν; Αναχρονιστικό κράτος η Ελβετία; Ρητορικό το ερώτημα γιατί απαντάται από μόνο του.

Ας πάμε και στην Αγγλία που μόνο οπισθοδρομική και τεχνοφοβική χώρα δεν μπορεί να την πει κάποιος. Πως θα φαινόταν άραγε στους αρθρογράφους της «LIFO» και της «Καθημερινής», αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωνε την έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, μετά από συλλογή μόλις 10.000 υπογραφών από πολίτες της χώρας που θα αντιδρούσαν σε κάτι τέτοιο;

Σίγουρα πρόκειται για σενάριο οργιώδους φαντασίας για τα δεδομένα της χώρας μας, καθώς ο πολιτικός παχυδερμισμός που κυριαρχεί στην Ελλάδα όχι μόνο δεν δίνει την παραμικρή σημασία στις συλλογικές φωνές διαμαρτυρίας, άλλα εν μία νυκτί μπορούν να ακυρώνονται ακόμα και δημοψηφίσματα.

Αλλά ας υποθέσουμε πως ο κ.Μητσοτάκης έκανε κάτι τέτοιο. Ακύρωνε δηλαδή την απόφαση του για την έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, μετά από ένα ψήφισμα μικρής συμμετοχής σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Αν λάβουμε στα σοβαρά το όποιο ίχνος συλλογιστικής βρίσκεται στα άρθρα τους και θεωρήσουμε πως δεν θα άλλαζαν στάση ως «χαμαιλέοντες» της δημοσιογραφίας, τότε κάτι τέτοιο σίγουρα θα τους φαινόταν απαράδεκτο. Ανήκουστο. Εξωφρενικό. Ίσως να έλεγαν πως μια μειοψηφία κρατά την πλειοψηφία παγιδευμένη στον τεχνολογικό «μεσαίωνα». Κι όμως αυτό ακριβώς έγινε στη Μ. Βρετανία επί πρωθυπουργίας του David Cameron και του αναπληρωτή του, Nick Clegg (2010).

Και τα επιχειρήματα που επιστράτευσαν για αυτή την… «οπισθοδρομική» (κατά LIFO και Καθημερινή) κίνηση, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον έτσι όπως διατυπώθηκαν από την κυβέρνηση Cameron:

  • «Αυτή η κυβέρνηση κατάργησε το πανάκριβο και αδιάκριτα προσβλητικό πρόγραμμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, κατέστρεψε οριστικά τις βάσεις των δεδομένων των ταυτοτήτων αποκαθιστώντας έτσι τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών».
  • «Μια τέτοια κάρτα θα καταπατούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα, και δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα ούτε την παράνομη μετανάστευση, ούτε θα μείωνε την εγκληματικότητα ή την φοροδιαφυγή. Τα στοιχεία των προσωπικών πληροφοριών που είναι σήμερα υπό τον έλεγχο του κάθε ιδιώτη θα είχαν περάσει στον έλεγχο της πολιτείας».
  • «Ένα τέτοιο σύστημα αποτελεί μια αθέμιτη σπατάλη και μάλιστα την ώρα που είμαστε σχεδόν άφραγκοι στην χώρα».

Σημειωτέον ότι αυτή την υπόσχεση ακύρωσης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, την είχαν δώσει ως αντιπολίτευση, και εν συνεχεία ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά την υλοποίησαν σύμφωνα και με τις προαναφερθείσες δηλώσεις, γιατί στην Αγγλία οι πολιτικοί δεν έχουν ταλέντο στις κυβιστήσεις, όπως στην Ελλάδα που έχουμε κόμματα που κάνουν πρωταθλητισμό.

Σκεφτείτε ότι η Μ. Βρετανία έχει πληθυσμό 65 εκατομμυρίων και 10.000 υπογραφές ήταν αρκετές για να ακυρωθούν οι ηλεκτρονικές ταυτότητες. Στη δε Ελλάδα, ο πρόσφατος αγώνας συλλογής υπογραφών για την κατάργηση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων απέσπασε περισσότερες από 5.000 υπογραφές, επί πληθυσμού 10,5 εκατομμυρίων.

Τι έκανε τη Βρετανική κυβέρνηση να λάβει τέτοιες αποφάσεις; Μήπως ήταν… «ακροδεξιοί»; Ήταν «σκοταδιστές»; Ήταν εχθροί της «ανάπτυξης» και της ψηφιακής «προόδου»; Ασφαλώς και όχι. Προφανώς διέκριναν τα τεράστια κενά ασφαλείας που υπήρχαν από τότε, και τα οποία είναι ακόμα μεγαλύτερα σήμερα, δεδομένης της τρομακτικής εξέλιξης των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης. Ο έλεγχος των προσωπικών δεδομένων και η εργαλειοποίηση τους ως μέσο απόλυτου ελέγχου από ένα πατερναλιστικό κράτος, είναι το μοντέλο που αδιαμφισβήτητα ακολουθεί η Δύση.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβάμπ, στον οποίο κλίνουν το γόνυ ευλαβικά οι πλείστοι των ηγετών της Δύσης αποκάλυψε σε συνέντευξη του πως είναι θιασώτης του ολοκληρωτικού καθεστώτος της Κίνας και πως είναι το πιο «ελκυστικό μοντέλο» για να αντιγράψουν οι δυτικές κυβερνήσεις. Το μόνο που μένει είναι να ακούσουμε από τα συστημικά μέσα που επιτίθενται στη ΝΙΚΗ, πως θαυμάζουν κι εκείνοι το μοντέλο της Κίνας.

Η τεχνολογία είναι απαραίτητη, άλλα η κακή εργαλειοποίησή της – επικίνδυνη

Η ΝΙΚΗ δεν διακατέχεται από καμία φοβία προκατάληψης εναντίον της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ίσα – ίσα που διαθέτει στις τάξεις της πολλούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, με λαμπρή προσφορά στο έργο τους. Αγωνίζεται όμως για τις ατομικές ελευθερίες του πολίτη και κατά της υπονόμευσής τους μέσω της κακής εργαλειοποίησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Και σε αυτόν τον τίμιο αγώνα πρωτοστατεί και ο Δημήτρης Χιωτακάκος, ο οποίος μάχεται έμπρακτα για τα δικαιώματα του Πολίτη, την προστασία του αυτεξούσιου και βρέθηκε στο πλευρό της ΝΙΚΗΣ με οραματισμό την καλή ποιότητα μιας πραγματικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Σχεδόν σε κάθε χώρα του εξωτερικού, ο ίδιος αγώνας δίνεται από επιστήμονες, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους και απλούς πολίτες διαφόρων ειδικοτήτων και εθνικοτήτων, που μάλιστα δεν ανήκουν στους οποιουσδήποτε εκκλησιαστικούς χώρους, πόσο μάλλον σε «Ορθόδοξους».

Ακόμα και ο πασίγνωστος Έλον Μάσκ αλλά και ο Τζέφρι Χίντον, υψηλό στέλεχος της Google και γνωστός ως «νονός της τεχνητής νοημοσύνης» παγκοσμίως, δηλώνουν «φοβισμένοι από την εξέλιξη της τεχνολογίας και ιδιαίτερα της Τεχνητής Νοημοσύνης». Ο Έλον Μασκ είπε επίσης δε, πως η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα.

Περίεργο, άλλα δεν είδαμε κανένα ελληνικό ΜΜΕ, να αντιμετωπίζει αυτές τις δηλώσεις ως «ψεκασμένες» και «αναχρονιστικές». Στον μικρόκοσμο της Ελλάδας όμως όπου η ελευθερία του Τύπου βρίσκεται στην 107η θέση παγκοσμίωςοι γκεμπελίσκοι των συστημικών ΜΜΕ απομονώνουν τις φωνές ανησυχίας και κριτικής σκέψης για τέτοια θέματα και τις αντιμετωπίζουν με επιπόλαια σχόλια περί γραφικότητας ή απαξίωσης.

Έτσι, αντί να δουν το δάσος, κοιτούν το δέντρο – και στην πραγματικότητα ούτε καν αυτό. Διότι αντί να απαντούν με επιχειρήματα στους προβληματισμούς των πολιτών, απλά τους προσπερνούν και απαξιώνουν, ώστε να μη διαταραχθεί το αφήγημα της «ασφαλούς» ψηφιακής μετάβασης.

Αν λαμβάναμε υπόψιν την τρικυμία λογικής που επικρατεί στο άρθρο της LIFO, θα έπρεπε να κατατάξουμε τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας David Cameron και τον αναπληρωτή του,  Nick Clegg, τον Έλον Μασκ ή τον Τζέφρι Χίντον στην κατηγορία των συνωμοσιολόγων, παρεκκλησιαστικών, φιλορώσων ή ψεκασμένων, και συνειρμικά και τα ίδια τα πολιτικά στελέχη της ΝΙΚΗΣ.

Δημοσιογραφία από τα «πανέρια»

Τα άρθρα της «LIFO» και της «Καθημερινής» πραγματοποιούν μια κοπιώδη προσπάθεια να ευτελίσουν τον αγώνα που δίνει ο κ. Χιωτακάκος και η ΝΙΚΗ συνολικά για την προστασία της ελευθερίας και της ιδιωτικότητας όλων μας (άρα και των ίδιων των δημοσιογράφων), παραλληλίζοντας τη ΝΙΚΗ με κινήματα συνομωσιολόγων και με ακροδεξιά κινήματα της Αμερικής που αναφέρονται στον Ντόναλντ Τραμπ «ως ήρωα, που διεξάγει έναν υπόγειο πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον σατανά».

Οπωσδήποτε έχουμε να κάνουμε με δημοσιογραφία από τα «πανέρια», και κατ’ επίφασιν δημοσιογράφους που λειτουργούν ως «κράχτες» που δείχνουν την προπαγανδιστική πραμάτεια τους σε όποιον περαστικό τύχει να «τσιμπήσει» στη φτήνεια τους.

Δημοσιογράφοι που κατά τα άλλα αγωνίζονται για τη «διαφορετικότητα» και την ισότητα, κάνουν εκτός τόπου και χρόνου παραλληλισμούς και άλματα λογικής για να σπείρουν καχυποψία και μένος για συμπολίτες τους. Συνδέουν ένα δημοκρατικό πατριωτικό κόμμα που ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα, εκτέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού και το ψήφισαν 172.000 συμπολίτες μας, με μία ομάδα βανδάλων και ακροδεξιών ακτιβιστών εξ Αμερικής.

Τι σχέση μπορεί να έχουν άνθρωποι που εμπνέονται από την Ορθοδοξία της αγάπης, της συγχώρεσης, της ειρήνης, της πραότητας, της αγαθότητας, με μια φερόμενη ως Τραμπική οργάνωση του αμερικανικού παρακράτους, μόνο οι νοσηροί εγκέφαλοι των αρθρογράφων μπορούν να φαντασιωθούν.

Ανίκανοι ακόμα και στην «τέχνη» της συκοφαντίας

Μέσα στην αγωνία τους να στήσουν αυτά τα οικοδομήματα λάσπης, έδειξαν και πόσο αστοιχείωτοι είναι για τα θέματα που θίγουν, αφού στο άρθρο της «Καθημερινής» αναφέρεται πως ο κ. Χιωτακάκoς (δεν τον αναφέρουν ονομαστικά, άλλα τον υπονοούν) «εμφανίζεται να υιοθετεί την εκκεντρική φιλοσοφία του μετανθρωπισμού»!

Προφανώς είναι τόσο άσχετοι και αδιάφοροι για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για την ελευθερία του ανθρώπου, που δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν πως η ΝΙΚΗ και ο κ. Χιωτακάκης αγωνίζονται ενάντια στον μετανθρωπισμό.

Πριν εφεύρουν την επόμενη απελπισμένη συκοφαντία τους, ας διαβάζουν πρώτα κανένα σχετικό κείμενο για να βοηθήσουν την ανιδεότητά τους. Σίγουρα καλό θα τους κάνει, γιατί θα εκτίθενται λιγότερο. Ο μετανθρωπισμός επιδιώκει την πλήρη ψηφιοποίηση του ανθρώπου. Επιζητεί να δημιουργήσει έναν τεχνολογικά και γενετικά «αναβαθμισμένο» άνθρωπο, πλήρως ελεγχόμενο από τα σύγχρονα μέσα παρακολούθησης που προσφέρει η τεχνολογία.

Όπως είχε πει ο κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ιδεολογικός «υπασπιστής» της Μεγάλης Επανεκκίνησης, Γιουβάλ Νόα Χαράρι, «δεν πρέπει μόνο να παρακολουθούμε τους ανθρώπους όπως έγινε στον καιρό της πανδημίας, άλλα πρέπει να παρακολουθούμε τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα τους». Εάν τέτοιες δυστοπικές δηλώσεις δεν προβληματίζουν τους συντάκτες της «Καθημερινής» και του «Lifo», μας συγχωρείτε άλλα δεν θα λάβουμε μέρος στην πολιτικοκοινωνική αναισθησία σας. Θα προτιμήσουμε να συνταχθούμε με τον αγώνα για έναν ελεύθερο κόσμο με προστατευμένα δικαιώματα, που δεν θα γίνει φυλακή για εμάς (κι εσάς), και τα παιδιά μας.

Ας μαζευτούν λοιπόν οι κακοπροαίρετοι συντάκτες που πραγματοποιούν εντεταλμένη υπηρεσία και αν επιθυμούν διακαώς να κάνουν οπωσδήποτε κριτική σε κάποιο πρόσωπο της ΝΙΚΗΣ, ας την κάνουν με αξιοπρεπή και εποικοδομητικό τρόπο και όχι με άναρθρες κραυγές, αίολους αφορισμούς και φθηνές συκοφαντίες.

https://www.sportime.gr/extratime/politiki/komma-niki-ston-vomo-tis-propagandas-kata-tis-nikis-kathimerini-ke-lifo-sikofantoun-akoma-ke-epistimones/