Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Νατσιός: Ούτε «δεξιά» – ούτε «αριστερά», η ΝΙΚΗ απευθύνεται σε κάθε Ρωμιό – Συνέντευξη στον Νίκο Κυριακάκη ο Δημήτρης Νατσιός δίνει αφοπλιστικές απαντήσεις για όσα θέματα κατηγορούν τη ΝΙΚΗ και μιλά για όλους και για όλα


 Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος


Απαντήσεις για τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται η ΝΙΚΗ από όλα τα μέτωπα, και για τα φλέγοντα ζητήματα που διαμορφώνουν την επικαιρότητα, έδωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος, Δημήτρης Νατσιός, στη διαδικτυακή εκπομπή «Αντιπρόταση» του Prime News, και τον Νίκο Κυριακάκη.



Τις τελευταίες μέρες η ΝΙΚΗ δέχθηκε πολλές βολές από τα «δεξιά» της, όταν ανακοίνωσε πως αναστέλλει για μία μέρα τις προεκλογικές δραστηριότητες της, λόγω του Εθνικού Πένθους που κήρυξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά. Κάποιοι θερμόαιμοι του πατριωτικού χώρου που δεν αναγνωρίζουν τίποτε άλλο από το «μαύρο» και το «άσπρο», είπαν πως η ΝΙΚΗ λειτούργησε ως… «δεκανίκι» της Νέας Δημοκρατίας, επειδή δεν αποκύρηξε το πένθος.

Ο Δημήτρης Νατσιός απαντά πως το πένθος στο οποίο συμμετείχε η ΝΙΚΗ, ουσιαστικά είναι το πνευματικό πένθος, δηλαδή η συμπόνια κάθε ορθόδοξου χριστιανού για κάθε άνθρωπο ως εικόνα Θεού που είναι, και ο σεβασμός για κάθε ψυχή που φεύγει άδικα. Κάποιοι εργαλειοποίησαν σκόπιμα τη λέξη «εθνικό» (για το πένθος), ενώ η ΝΙΚΗ έδωσε πνευματική διάσταση στο ζήτημα, έτσι όπως αρμόζει στις ελληνορθόδοξες θέσεις της.

Το Έθνος μας έχει τη μεγαλοψυχία να πενθεί για κάθε δυστυχία που βρίσκει τους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πατριώτης υποχωρεί στα όσα στηρίζει, όσα καταγγέλλει και όσα διεκδικεί. Οι θέσεις της ΝΙΚΗΣ για το μεταναστευτικό άλλωστε είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες.


Σε σχετική ερώτηση, ο Δημήτρης Νατσιός για άλλη μια φορά απέκλεισε ρητώς και κατηγορηματικώς το οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλο κόμμα. «Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να στηρίξει η ΝΙΚΗ κόμματα τα οποία κατέστρεψαν την πατρίδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

Ο κ. Νατσιός επικαλέστηκε και την ανακοίνωση – καταπέλτη της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, όπου εκεί τονίζεται πως οι χριστιανοί δεν μπορεί να είναι απόκληροι της πολιτικής σκηνής, άλλα αντιθέτως ο χριστιανός ανέκαθεν ήλεγχε αυστηρά την εξουσία και συμμετείχε ενεργά στα δημόσια πράγματα. Αντίθετα με τις φωνές εκείνες που επιχειρούν να εξορίσουν τη χριστιανική ομολογία από την πολιτική σκηνή, η ανακοίνωση της Ι.Μ. τονίζει πως κάθε σεμνή και γνήσια ομολογία είναι επαινετή από τον Θεό, και πρέπει να προβάλλεται – όχι να πολεμείται ή να χαρακτηρίζεται ως «φανατισμός».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη, όπου ο Δημήτρης Νατσιός τι απαντά για την Παιδεία, τα οικονομικά της ΝΙΚΗΣ, τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, το Δημογραφικό, τα Ελληνοτουρκικά, τα κόκκινα δάνεια, τη Δημόσια Υγεία, τη νομισματική πολιτική και άλλα θέματα: