Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Νατσιός: «Οι εντολοδόχοι της Μεγάλης Επανεκκίνησης σκοπεύουν να πλήξουν τον Ελληνισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

 Δημήτρης Νατσιός: «Η επερχόμενη Βουλή θα είναι στίβος μάχης»


«Οι εντολοδόχοι της Μεγάλης Επανεκκίνησης σκοπεύουν να πλήξουν τον Ελληνισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός ανοίγει τα χαρτιά του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» και μιλά για τους πολιτικούς στόχους του κόμματός του, τις θέσεις του για την οικονομία, τα εθνικά ζητήματα, ενώ δίνει απαντήσεις και για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί.

Από τον Κυριάκο Δημάγγελο

Σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις, το κόμμα ΝΙΚΗ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην είσοδό του στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, τι πρέπει να περιμένουμε από εσάς. Ποιο θα είναι το πολιτικό στίγμα του κόμματος;

Βασικό σύνθημα της ΝΙΚΗΣ, «η πατρίδα μας χρειάζεται παιδιά και Παιδεία». Καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το Δημογραφικό, που είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας μας. Εμείς θέλουμε υπουργείο Δημογραφικής Ανάπτυξης που να υπηρετεί την ελληνική οικογένεια και όχι υπουργείο Μετανάστευσης που υπηρετεί την πληθυσμιακή μας αντικατάσταση. Στη δε Παιδεία, όλα τα μεγάλα κόμματα σφυρίζουν αδιάφορα για την αφαίρεση των εθνικών και παραδοσιακών ιδανικών μας και την παρείσφρυση ανήθικου περιεχομένου στην εκπαιδευτική ύλη.

Η επερχόμενη Βουλή θα είναι στίβος μάχης. Η κυβέρνηση έχει ευθέως εκδηλώσει την πρόθεσή της να τροποποιήσει το Σύνταγμα με διευρυμένη πλειοψηφία 180 εδρών. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποφευχθεί η αλλοίωση του πνεύματος του Συντάγματος που σχεδιάζουν. Ή αυτοί ή η πατρίδα. Οι «δεξιοί» και «αριστεροί» εντολοδόχοι της Μεγάλης Επανεκκίνησης σκοπεύουν να πλήξουν τον Ελληνισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε μια σειρά από θέματα, όπως η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (Αιγαίο, ΑΟΖ), η συνταγματική αποκαθήλωση της επικρατούσας θρησκείας και του χαρακτήρα της εθνικής Παιδείας, ο περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη, η αποδόμηση της οικογένειας, η ασύστολη λαθρομετανάστευση, η αρπαγή ελληνικών ιδιοκτησιών από ξένα funds αγνώστων μετόχων. Αγωνιζόμαστε παράλληλα για καλύτερη ποιότητα δημοκρατίας, με διάκριση των εξουσιών. Η Δικαιοσύνη, οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να πάψουν να γίνονται αντικείμενο πελατειακών σχέσεων.

Η φίμωση της αντίθετης άποψης είναι μέγα ζήτημα - η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη σε ελευθερία λόγου και 107η παγκοσμίως, κάτω από χώρες με δικτατορικά καθεστώτα, με δημοσιογράφους να δολοφονούνται και να απειλούνται. Αυτές είναι οι παθογένειες της κομματοκρατίας την οποία πολεμούμε.

Το τελευταίο διάστημα έχετε δεχθεί τα πυρά της κυβέρνησης, όσο όμως και των δεξιών κομμάτων, όπως η Ελληνική Λύση. Οι μεν σας κατηγορούν για προνομιακές σχέσεις με την Εκκλησία και οι δε πως λειτουργείτε ως συμπλήρωμα της κυβέρνησης. Ποια είναι η δική σας απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., προτού κατηγορήσει τη ΝΙΚΗ για σχέσεις με την Εκκλησία, ας απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την αντιχριστιανική της στάση. Θυμίζουμε ότι υπουργός της λογόκρινε παρανόμως αφίσα για την υπεράσπιση της αγέννητης ζωής, πράξη ευθέως εχθρική προς τις χριστιανικές αξίες. Κατέστησε τους κληρικούς πολίτες δεύτερης κατηγορίας, νομοθετώντας τη στέρηση μισθού των κληρικών ακόμη και αν οποιοσδήποτε παράφρων απλώς καταθέσει μήνυση εναντίον τους για «ρατσιστικό λόγο». Εκλεισε τους ιερούς ναούς μας και απαγόρευσε οποιαδήποτε ιεροτελεστία, κάτι που τόλμησαν μόνο ο Διοκλητιανός και ο Ενβέρ Χότζα. Διέταζε ποινικές διώξεις κατά αρχιερέων και ιερέων, επειδή λειτούργησαν ή μετέδωσαν τη θεία κοινωνία. Περιφρόνησε το θεόσδοτο αυτεξούσιο του ανθρώπου, επιβάλλοντας υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις. Η λίστα είναι ατελείωτη.

Εμείς δεν θεωρούμε κατηγορία το ότι εμπνεόμαστε στην πολιτική σκέψη μας από τις αξίες της πίστης μας. Δεν διαφημίσαμε ποτέ ότι πολλά μέλη μας συνδέθηκαν με αγίους της εποχής μας, αντιθέτως τα ΜΜΕ επέλεξαν να φέρουν στην επιφάνεια το θέμα, μάλιστα με ύφος ωσάν να πρόκειται για έγκλημα. Εμείς προχωρούμε με ευχές από πνευματικά αναστήματα της Ορθοδοξίας, όχι με οδηγίες από στοές και λέσχες. Ας κάνουν και εκείνοι το ίδιο, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την πατρίδα.

Τέλος, θεωρούμε αστείο να δεχόμαστε κατηγορίες ότι αποτελούμε «δεκανίκι» της Ν.Δ. Δεχόμαστε πρωτοφανή για την ελληνική πολιτική ιστορία πόλεμο ύβρεων, ψεύδους, τρομοκρατίας προσώπων, σπίλωσης χαρακτήρων, θεωριών συνωμοσίας και γενικότερα λάσπης από μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση. Μέχρι που δημοσιεύθηκε και ενεργοποίηση εθνικών υπηρεσιών που υπάγονται απευθείας στον πρωθυπουργό εναντίον της ΝΙΚΗΣ! Επιπλέον, εκ του καταστατικού της η ΝΙΚΗ δεν δέχεται στις τάξεις της θητεύσαντες σε Βουλή και Ευρωβουλή, αποκλείοντας επομένως επιρροές από πρώην ή νυν νεοδημοκράτες βουλευτές ή υπουργούς.

Η επόμενη τετραετία έχει λεχθεί πολλές φορές πως θα είναι κρίσιμη για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η θέση του κόμματός σας αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά, αλλά και ευρύτερα την εξωτερική πολιτική και άμυνα της χώρας ποια θα είναι;

Το πρόβλημα της εθνικής μας στρατηγικής στα εθνικά θέματα είναι ότι απλούστατα δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία δεν είναι χώρα που συνδιαλέγεται, αλλά μόνον απαιτεί, έχοντας ως ιστορία ένα ατελείωτο ποινικό μητρώο απέναντι στον αυτόχθονα Μικρασιατικό και Κυπριακό Ελληνισμό, όπως και σε κάθε γείτονα λαό. Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει τη μέγιστη αξιοποίηση των διαπραγματευτικών της δυνατοτήτων με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τη θέση της στην Ε.Ε. και σε στενότατη συνεργασία με την Κύπρο (επίσης μέλος της Ε.Ε.). Η Κύπρος ανεκύρηξε ΑΟΖ και σήμερα εξορύσσει ενεργειακό πλούτο για το καλό του κυπριακού λαού. Οφείλουμε να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο, που είναι, ταυτόχρονα, και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Απορούμε γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν συστηματικά να το κάνουν.

Στα κοινωνικά ζητήματα τι πρέπει να περιμένουμε από το κόμμα ΝΙΚΗ; Θα στηρίξει το αίτημα για αύξηση των επενδύσεων ή θα εντείνει την πίεση για αναδιανομή του πλούτου υπέρ και των ασθενέστερων στρωμάτων;

Νομίζω ότι στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε με δίπολα, τα οποία εν πολλοίς είναι τεχνητά. Γιατί θα πρέπει οι επενδύσεις να σημαίνουν αδιαφορία για την κοινωνική πολιτική; Γιατί μια ενισχυμένη κοινωνική πολιτική θεωρείται απαγορευτική για επενδύσεις;

Επιδιώκουμε μείωση της φορολογίας, που είναι δυσβάστακτη και έχει οδηγήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και παραγωγή σε μαρασμό. Βασικός προσανατολισμός σε νέες επενδύσεις οφείλει να είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ελληνες. Δεν είδαμε καμία κυβέρνηση να επιθυμεί την επιστροφή των 700.000 ξενιτεμένων νέων μας πίσω στην Ελλάδα. Δεν είδαμε καμία κυβέρνηση να ενδιαφέρεται που εισάγουμε, αντί να παράγουμε, βασικά διατροφικά μας αγαθά. Ηρθαν τα Μνημόνια, υποθηκεύτηκε ο εθνικός μας πλούτος, αλλά το εξωτερικό μας χρέος διπλασιάστηκε. Εκλεισε η παραγωγή ενέργειας στη δυτική Μακεδονία και καθημερινά μεταφέρεται ο λιγνίτης μας στα Σκόπια, για να παράγουν εκείνοι ενέργεια και το ελληνικό νοικοκυριό να πληρώνει αμαρτωλά ποσά για την ενέργειά του. Εμείς δεν βρίσκουμε κανένα λογικό επιχείρημα σε αυτά.

Παράλληλα, είναι σαφής ο προσανατολισμός μας σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που να υπερασπίζεται τον αδύναμο συμπολίτη μας - η στάση μας απέναντι στον αδύναμο πλησίον είναι μέτρο του πολιτισμού μας. Τα δικαιώματα των εργαζομένων τσαλακώθηκαν, η Κυριακή αργία καταπατήθηκε. Η δημόσια υγεία έχει εγκαταλειφθεί, έχουμε αρνητικό ρεκόρ θνησιμότητας και πλήρη απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας. Για εμάς δεν νοείται ως κοινωνικό κράτος η ζωή με σοβιετικού τύπου δελτία επιβίωσης. Η οικονομική απόχρωση «Αριστεράς» και «Δεξιάς» για εμάς είναι κενή περιεχομένου, υπάρχει παλώς για να διχάζει. Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε, το «εμείς» είναι η προτεραιότητα.

newsbreak.gr