Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΣΧΕΔΙΟ «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ! (Μια ακόμη εωσφορική ύβρις και ανταρσία κατά του Θεού)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 26η Ιουνίου 2023

ΣΧΕΔΙΟ «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ!

(Μια ακόμη εωσφορική ύβρις και ανταρσία κατά του Θεού)

         Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με αντικρουόμενες απόψεις για την χρησιμότητά της, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της στη ζωή των ανθρώπων. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά τις μηχανές ικανές να 'κατανοούν' το περιβάλλον τους, να επιλύουν προβλήματα και να δρουν προς την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Ο υπολογιστής λαμβάνει δεδομένα (ήδη έτοιμα ή συλλεγμένα μέσω αισθητήρων, π.χ. κάμερας), τα επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται βάσει αυτών. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανά να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους, σε ένα ορισμένα βαθμό, αναλύοντας τις συνέπειες προηγούμενων δράσεων και επιλύοντας προβλήματα με αυτονομία. […] Παρότι επηρεάζει ήδη την καθημερινότητά μας, η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να επιφέρει ακόμα τεράστιες αλλαγές και να παίξει κεντρικό ρόλο στη ψηφιακή μεταμόρφωση της κοινωνίας μας»[1].

      Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές το πρόβλημα της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν είναι αυτή καθ’ εαυτή η χρησιμότητά της για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου, αλλά σε ποια χέρια θα βρίσκεται και με ποια σκοπιμότητα θα χρησιμοποιείται. Από τα πάμπολλα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις γνωστών προωθητών της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, φαίνεται να είναι το κατάλληλο «εργαλείο» στα χέρια της για την ποδηγέτηση της ανθρωπότητας.

      Όπως είναι γνωστό, κύριος θιασώτης της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο ίδρυσε και πρωτοστατεί ο Γερμανός οικονομολόγος Κλάους Σβαμπ, ο επινοητής της λεγόμενης «Μεγάλης Επανεκκίνησης» (Great Reset), διατυπωμένης στο ομώνυμο βιβλίο του, ως η «λύση των οξυμένων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού». Στην ουσία όμως πρόκειται για «ένα άλλο παράδειγμα πλούσιων και ισχυρών ελίτ, που επαναπαύονται και ηρεμούν με την συνείδησή τους, πραγματοποιώντας ψεύτικες προσπάθειες τάχα για να βοηθήσουν τους λαούς, και στην πορεία να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι και ισχυρότεροι» [2]. Προφανώς πρόκειται για μια περαιτέρω απόπειρα εγκαθίδρυσης της εφιαλτικής «Νέας Τάξεως Πραγμάτων», ήτοι της παγκόσμιας δικτατορίας, η οποία σύμφωνα με θεοφώτιστους σύγχρονους Γέροντες, θα είναι το φρικτό πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και θρησκευτικό καθεστώς, στο οποίο θα εδραιωθεί ο ταχέως ερχόμενος Αντίχριστος. 

      Μια πτυχή αυτού του παγκόσμιου καθεστώτος θα είναι και η ενωθρησκεία – πανθρησκεία, την οποία οικοδομεί και προωθεί πυρετωδώς ο δαιμονικός Οικουμενισμός. Η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ομοιομορφία επιτάσσει και θρησκευτική ομοιομορφία, η οποία θα προέλθει από την συνένωση όλων των θρησκευτικών σχημάτων σε ένα. Δεν είναι του παρόντος να γίνουμε πιο αναλυτικοί σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχουμε αναλύσει σε άλλες ανακοινώσεις μας. Το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ο φρικτός ενδοτισμός πάμπολλων υψηλά ιστάμενων εκκλησιαστικών ανδρών, στον οικουμενιστικό συγκρητισμό, με τον δογματικό μινιμαλισμό, την άμβλυνση της σώζουσας διδασκαλίας της Εκκλησίας μας και την πλήρη απουσία ομολογίας της ορθοδόξου πίστεως προς τους πλανεμένους.

      Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει ξεκαθαρίσει την θέση της, ότι δεν θέλει θρησκευτική ανομοιομορφία και προωθεί με κάθε τρόπο την άρση της. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και η απαξίωση των Αγίων Γραφών της Εκκλησίας μας, αλλά και των «ιερών» γραφών των διαφόρων θρησκειών, ως «λανθασμένες» προτείνοντας την ανασύνταξή τους! Το χειρότερο είναι ότι οι νέες «άγιες γραφές» θα προέλθουν από συνένωση στοιχείων των υπαρχόντων θρησκευτικών κειμένων, αυτών που «ενώνουν», και απαλοιφή όσων διαιρούν! Να θυμίσουμε την απόπειρα σύνταξης μιας «Παγκόσμιας Αγίας Γραφής», από τον Κορεάτη αιρεσιάρχη Μουν, της «Ενωτικής Εκκλησίας», και με τη σύμπραξη και Έλληνα ορθοδόξου μακαριστού καθηγητή της Θεολογίας «ως η πραγμάτωση των εσχατολογικών προσδοκιών όλων των θρησκειών του κόσμου»[3]!

      Πρόσφατο δημοσίευμα αποκαλύπτει μια νέα απόπειρα «ανασύνταξης»  της Βίβλου, με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης»[4], με το αιτιολογικό ότι είναι λανθασμένη! «Το WEF ζητά να ξαναγραφεί η Βίβλος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης –  “Έχει λάθη η προηγούμενη”! Δεν έχουν όριο οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ. Ένας ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) του διαβόητου Κλάους Σβαμπ ζήτησε να “ξαναγραφεί” η θρησκευτική γραφή από την Tεχνητή Nοημοσύνη (TN) για να δημιουργηθεί μια νέα παγκοσμιοποιημένη “Βίβλος”! Ο  Γιούβαλ Νόε Χαράρι, ο βασικός σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και εκ των ιδρυτών του δόγματος της “Μεγάλης Επανεκκίνησης” υποστηρίζει ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αντικατάσταση των γραφών θα δημιουργήσει ενοποιημένες “θρησκείες που θα είναι πραγματικά σωστές”! Ο Χαράρι  συγγραφέας και καθηγητής με σημαντική επιρροή στους μεταβατιστές, έκανε την δήλωση αυτή σε ομιλία του για  το “μέλλον της ανθρωπότητας”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για να αναδιαμορφώσει την πνευματικότητα στο παγκοσμιοποιητικό όραμα του WEF για “ισότητα” και συμπεριληπτικότητα»!

      Θεωρούμε ότι το δημοσίευμα είναι τόσο σαφές και οι δηλώσεις των ιθυνόντων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ξεκάθαρες, ώστε να μην χρειάζεται ειδική ανάλυση για το σκοπό της «ανασύνταξης» της Αγίας Γραφής και μάλιστα δια της προγραμματισμένης από διεστραμμένα μυαλά της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεν είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε ότι τους «έπιασε ο πόνος» για τη διόρθωση των «λαθών» της, αφού τα σκοτεινά και δόλια σχέδιά τους για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι προφητευμένα από τους θεόπνευστους ιερούς συγγραφείς και ελέγχονται για τις καταστροφικές τους βλέψεις. Απώτερος και πραγματικός τους στόχος είναι να την παραχαράξουν, να την απογυμνώσουν από το θεόπνευστο και σωστικό της χαρακτήρα, να απαλείψουν τα στοιχεία εκείνα που καταδεικνύουν τα δόλια σχέδιά τους. Και το σπουδαιότερο, να την εναρμονίσουν με τις «ιερές» γραφές των θρησκειών του κόσμου, για να προωθήσουν το πανθρησκειακό τους όραμα, την δημιουργία και επικράτηση της εφιαλτικής Πανθρησκείας, της δαιμονικής θρησκείας του άνομου Αντιχρίστου. Απροκάλυπτα και ρητά ομολογούν, πως δια της «ανασύνταξης» της Βίβλου, σκοπεύουν  για να δημιουργηθεί μια νέα παγκοσμιοποιημένη “Βίβλος”»!

       Το «δεξί χέρι» του Σβάμπ Κλάους και θεωρητικός της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», εβραϊκής καταγωγής κθηγητής Γιούβαλ Νόε Χαράρι, αποκάλυψε πως η ανθρωπότητα «έχει ανάγκη» από «θρησκείες που θα είναι πραγματικά σωστές», δηλαδή θρησκείες, ή μάλλον θρησκεία, η οποία θα υπηρετεί τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Κι ακόμα, κατά τον Γιουβάλ Χαράρι, «η δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για να αναδιαμορφώσει την πνευματικότητα στο παγκοσμιοποιητικό όραμα του WEF για “ισότητα” και συμπεριληπτικότητα»! Η νέα αναδιαμορφωμένη «πνευματικότητα», θα υπηρετεί το παγκοσμιοποιητικό όραμα, όχι βέβαι η αγιοπνευματική πνευματικότητα, αλλά η δαιμονική!

       Σε συνέχεια το ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό δημοσίευμα παραθέτει και άλλη ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιουβάλ Χαράρι «προδίδει» το πανθρησκειακό όραμα του WEF: «Σε όλη την ιστορία, οι θρησκείες ονειρευόντουσαν να έχουν ένα βιβλίο γραμμένο από μια υπεράνθρωπη νοημοσύνη, από μια μη ανθρώπινη οντότητα… Σε λίγα χρόνια, μπορεί να υπάρξουν θρησκείες που είναι πραγματικά σωστές… απλά σκεφτείτε μια θρησκεία της οποίας το ιερό βιβλίο είναι γραμμένο από Τ.Ν. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σε λίγα χρόνια»! Αρνείται σαφώς την Αγία Γραφή ως την Αποκάλυψη του Θεού, εφόσον περιέχει «λάθη» και ως εκ τούτου προσβλέπει σε μια άλλη «υπεράνθρωπη οντότητα», στην Τεχνητή Νοημοσύνη να γράψει μια «αλάνθαστη Άγια Γραφή»! Η Τεχνητή Νοημοσύνη προβάλλεται ανώτερη του Θεού! Ο Θεός καθίσταται πια «άχρηστος» και τη θέση του παίρνει ο «θεός άνθρωπος» με τα «θεϊκά» έργα του!

      Σε άλλη ομιλία του ο υπερφίαλος εβραίος καθηγητής είπε: «Για χιλιάδες χρόνια, προφήτες και ποιητές και πολιτικοί χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα και την αφήγηση για να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν τους ανθρώπους και να αναδιαμορφώσουν την κοινωνία. Τώρα η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να είναι σε θέση να το κάνει. Και όταν μπορεί… δεν χρειάζεται να στείλει ρομπότ δολοφόνους για να μας πυροβολήσουν. Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να πατήσουν τη σκανδάλη»! Με πραγματικά κυνικό τρόπο ομολογεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα πάρει τη θέση των παλιότερων χειραγωγών της ανθρωπότητας, με τη διαφορά ότι ο σύγχρονος άνθρωπος θα «αυτοπυροβολείται», δηλαδή θα αυτοκαταστρέφεται δια αυτής! Μάλιστα σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι «οι σύγχρονες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη καθιστούν δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπωνΔεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στον σημερινό κόσμο»! «Τώρα, γρήγορα προς τις αρχές του 21ου αιώνα, απλά δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνεισφέρουν τίποτα σε αυτό, εκτός ίσως από τα δεδομένα τους, και ό, τι κάνουν οι άνθρωποι ακόμα που είναι χρήσιμο, αυτές οι τεχνολογίες όλο και περισσότερο θα καθιστούν περιττές και θα καταστήσουν δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπων».

        Με βάση τα ανωτέρω θεωρούμε ότι η ανθρωπότητα σύρεται σε ατραπούς πλήρους αβεβαιότητας, ακόμα και γι’ αυτή την ίδια την επιβίωσή της. Ο «ανθρωποκτόνος απ’ αρχής» (Ιωάν.8,44) Σατανάς, με όλο το δαιμονικό επιτελείο του και τη σύμπραξη των επί γης οργάνων του, δίνει τον έσχατο αγώνα του κατά του Θεού και του εκλεκτού πλάσματός Του, τον άνθρωπο. «Κατέβη ὁ διάβολος πρὸς ὑμᾶς ἔχων θυμὸν μέγαν, εἰδὼς ὅτι ὀλίγον καιρὸν ἔχει» (Αποκ.12,12) προείδε ο θεόπνευστος συγγραφέας της Αποκαλύψεως. Έπεισε τον σύγχρονο αποστατημένο άνθρωπο ότι είναι «θεός» και ως εκ τούτου δεν του είναι απαραίτητος ο Θεός.

      Μέσα στον σκοτασμό του πιστεύει ότι τα τεχνολογικά του επιτεύγματα θα αποδειχτούν ανώτερα από τα ποιήματα του Θεού. Ότι μέσω της επιστήμης θα νικήσει ακόμα και το θάνατο, ότι θα «κατορθώσει» να γίνει αθάνατος. Μόνο έτσι κατανοείται το εωσφορικό του μένος κατά του Θεού, ως πράξη αντιζηλίας και ανταγωνισμού. Πιστεύει, όπως και ο Σατανάς, ότι θα μπορέσει εν τέλει να Τον νικήσει και να Τον εκθρονίσει, παίρνοντας τον θεϊκό Του θρόνο! Έτσι εξηγείται το αβυσσαλέο μίσος των σύγχρονων χριστιανομάχων κατά του Χριστού.

       Αναμφίβολα λοιπόν, η εξαγγελία της «ανασύνταξης» της Αγίας Γραφής, δια της Τεχνητής Νοημοσύνης, φανερώνει τον ερεβώδη χαρακτήρα του σύγχρονου κόσμου, ο οποίος κατρακυλάει στην άβυσσο της απώλειας. Πασχίζουν οι δαιμονοκίνητες σκοτεινές δυνάμεις να εξαφανίσουν την σώζουσα πίστη της Εκκλησίας μας, η οποία είναι ο πανίσχυρος κυματοθραύστης κατά των λυσσαλέων επιθέσεων εναντίον μας, για να είναι δυνατή η απώλειά μας. «Ωργίσθη ὁ δράκων ἐπὶ τῇ γυναικί, καὶ ἀπῆλθε ποιῆσαι πόλεμον μετὰ τῶν λοιπῶν τοῦ σπέρματος αὐτῆς, τῶν τηρούντων τὰς ἐντολὰς τοῦ Θεοῦ καὶ ἐχόντων τὴν μαρτυρίαν ᾿Ιησοῦ» (Αποκ.12,17).

       Εμείς οι πιστοί του Χριστού βεβαίως αισθανόμαστε τις δυσκολίες που μας περιμένουν και τους διωγμούς και τις κακουχίες, αλλά αισιοδοξούμε, διότι «ὑπερνικῶμεν διὰ τοῦ ἀγαπήσαντος ἡμᾶς… οὔτε θάνατος οὔτε ζωὴ οὔτε ἄγγελοι οὔτε ἀρχαὶ οὔτε δυνάμεις οὔτε ἐνεστῶτα οὔτε μέλλοντα οὔτε ὕψωμα οὔτε βάθος οὔτε τις κτίσις ἑτέρα δυνήσεται ἡμᾶς χωρίσαι ἀπὸ τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ τῆς ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν» (Ρωμ.8,37-39)! Η Αγία μας Εκκλησία, το Σώμα του Λυτρωτή μας Χριστού (Εφ.5,23), μπορεί να πληγώνεται, αλλά δεν νικιέται[5], διότι «πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Ματθ. 16.18)!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών



[2] Mauldin, John. «A 'Great Reset' Is Coming… But Not For Capitalism». Forbes (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2021.

[5] Ιωάννου Χρυσοστόμου Ε.Π.Ε. 33, 110.386