Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ἡ Οὐκρανική Ἐκκλησία διώκεται λόγῳ τῆς ἀντίδρασής της στόν «μήνα ὑπερηφάνειας»


Η Ορθόδοξη Εκκλησία διώκεται ακριβώς επειδή παραμένει Εκκλησία, επειδή συνεχίζει να κηρύττει κατά της αμαρτίας και να αγωνίζεται για την ανθρώπινη σωτηρία, λέει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπόρισπιλ και Brovary Αντώνιος, Καγκελάριος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Σεβ. Αντώνιος μίλησε πρόσφατα στην Orthodox Life για τον λεγόμενο «Μήνα Υπερηφάνειας» και την προώθησή του από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας .

Ο Σεβασμιώτατος σημειώνει ότι εάν γίνουν μικρές παραχωρήσεις, αυτό θα οδηγήσει σε όλο και μεγαλύτερες παραχωρήσεις. Επομένως, η Εκκλησία πρέπει να επαγρυπνεί.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε:

Οι διώκτες της Εκκλησίας δεν αποκαλύπτουν ποτέ τα πραγματικά κίνητρα των πράξεών τους. Συνήθως οι αντιεκκλησιαστικές ενέργειες απορρέουν από τυπικούς νομικούς λόγους κ.λπ., αλλά η αλήθεια κατά κάποιο τρόπο φανερώνεται.

Πρόσφατα, το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πιέσεων προς την Εκκλησία, στις επίσημες σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός από μηνύματα σχετικά με μια ακόμη απαίτηση έξωσης της κοινότητας της UOC από το μοναστήρι της, δημοσίευσε το λογότυπό τους σε χρώματα «ουράνιο τόξο». για να τιμήσει τον «Μήνα Υπερηφάνειας» συνοδευόμενο από το σύνθημα, «Η ισότητα είναι ένα από τα βασικά θεμέλια της ελευθερίας». Τι σημαίνει αυτό;

Ο «Μήνας Υπερηφάνειας LGBT», σύμφωνα με βιβλία αναφοράς, «είναι ένας μήνας, συνήθως ο Ιούνιος, αφιερωμένος στον εορτασμό της υπερηφάνειας των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς ατόμων (LGBT), αφιερωμένος στο κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και εξυμνώντας την κουλτούρα των ΛΟΑΤ». Και εδώ είναι φυσικό να αναρωτηθούμε: Τι είδους «κουλτούρα» προωθεί αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού;

Αν  σκοπίμως πολεμάται η Εκκλησία, ο κλήρος και οι πιστοί της, ενώ προωθείται ο «πολιτισμός» της αμαρτίας, που καταδικάζεται ρητά στη Γραφή, τότε όλα γίνονται ξεκάθαρα. Διώκεται δηλαδή η Εκκλησία όχι για όσα της αποδίδουν τα ψεύτικα ΜΜΕ. Η Εκκλησία διώκεται επειδή παραμένει Εκκλησία του Χριστού, επειδή συνεχίζει να προειδοποιεί για την αμαρτία, επειδή κηρύττει τη σωτηρία των ανθρώπινων ψυχών.

Πρόκειται για μια περίπτωση, κατά την οποία δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί, παρά τις απειλές και την πιθανή δίωξη. Διότι αυτό που προωθεί το Υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι απλώς κάποια ανηθικότητα, είναι πραγματικά μια αμαρτία που βοά μέχρι τον Ουρανό: Και ο ΚΥΡΙΟΣ είπε: εἶπε δὲ Κύριος· κραυγὴ Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας πεπλήθυνται πρός με, καὶ αἱ ἁμαρτίαι αὐτῶν μεγάλαι σφόδρα… (Γέν. ιη΄20). Είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε πώς τελείωσε η ιστορία αυτών των πόλεων;

Κάποιος μπορεί να αντειπεί: Τι λες; Γίνεται πόλεμος, χύνεται αίμα και μιλάς για λογότυπα ουράνιου τόξου! Αλλά θυμόμαστε από τη Γραφή: καὶ μὴ φοβηθῆτε ἀπὸ τῶν ἀποκτεννόντων τὸ σῶμα, τὴν δὲ ψυχὴν μὴ δυναμένων ἀποκτεῖναι· φοβήθητε δὲ μᾶλλον τὸν δυνάμενον καὶ ψυχὴν καὶ σῶμα ἀπολέσαι ἐν γεέννῃ.  (Ματθ. ι΄28). Και εδώ δεν μιλάμε για κάποια μυθική σκληρότητα του Κυρίου – ένα άτομο που επιλέγει το θανάσιμο αμάρτημα στερεί τη Θεία προστασία και φέρνει πάνω του προβλήματα και κατάρες.

Έχουμε επίσης μπροστά μας το παράδειγμα πολλών χωρών, όπου όλα ξεκίνησαν με αβλαβή, εκ πρώτης όψεως, συμβολισμό «ουράνιο τόξο», και όπου σταδιακά ακόμη και οι τοπικές Εκκλησίες υπέκυψαν στην πίεση της «προοδευτικής κοινωνίας», άρχισαν να παντρεύουν αμαρτωλά ζευγάρια στις εκκλησίες. να χειροτονούν εκπροσώπους των σεξουαλικών μειονοτήτων «ιερείς» και «επισκόπους».

Αυτό ακριβώς θα ήθελαν να κάνουν οι υποστηρικτές των σημαιών του «ουράνιου τόξου» με τον Χριστιανισμό παγκοσμίως, και γι’ αυτόν τον λόγο η αληθινή Εκκλησία διώκεται. Από μικρές παραχωρήσεις σε μεγαλύτερες, από τη σιωπηλή συναίνεση στην άμεση συνενοχή στην ανομία, μέχρι τη συμμετοχή στην ανομία — αυτό θέλουν από την Εκκλησία οι «προοδευτικοί» αγωνιστές για την «ισότητα». «Η ισότητα είναι ένα από τα βασικά θεμέλια της ελευθερίας», διακηρύσσει το Υπουργείο Πολιτισμού. Ωστόσο, στην ουσία πρόκειται για ισότητα στην αμαρτία και ελευθερία από τις Εντολές του Θεού.

Αλλά για χάρη του μέλλοντος των παιδιών μας, για να μην υποστούμε τη μοίρα των Βιβλικών Σοδόμων και Γομόρρων, δεν επιτρέπεται να παραμείνουμε σιωπηλοί.

Είθε ο Κύριος να μας προστατεύει από όλες τις ενέργειες του κακού, ας φυλάξει το ποίμνιό μας σε ημέρες δοκιμασιών!

Η Εσθονία νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και στα Σκόπια , οι νομοθέτες εξετάζουν νομοσχέδια για τη λεγόμενη «ταυτότητα φύλου», για την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία της ΠΓΔΜ διαμαρτύρεται ενεργά.

orthochristian.com