Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Μελέτη ΟΗΕ: Η ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία πρέπει να υπερέχει της θρησκευτικής ελευθερίας

                     

 

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσαν τον Ιούνιο οδηγίες προς τις κυβερνήσεις, πώς να χειρίζονται τους θρησκευτικούς φορείς που δεν συμμορφώνονται με τις ΛΟΑΤΚΙ+ θέσεις. Οι οδηγίες φέρουν την υπογραφή του Victor Madrigal-Borloz, δικηγόρου από την Κόστα Ρίκα και ανεξάρτητου παρατηρητή των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, όλοι οι θρησκευτικοί φορείς οφείλουν να αποδέχονται τις “σεξουαλικές ιδιαιτερότητες” χωρίς κριτική ή σχολιασμό* στα πλαίσια της “ίσης αντιμετώπισης”, καθώς τα σεξουαλικά δικαιώματα είναι “εξίσου ή και πάνω” από τα θρησκευτικά δικαιώματα.
Επιπλέον *οι κυβερνήσεις οφείλουν να υποστηρίξουν τις “προοδευτικές” θρησκευτικές τάσεις που αναπτύσσονται μέσα στους κόλπους των θρησκευτικών κοινοτήτων. Ο λόγος γίνεται για τις ομάδες που κινούνται αυτόνομα στους θρησκευτικούς χώρους, υποστηρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, την άμβλωση και άλλες τέτοιες επιλογές.
Υποδεικνύεται ακόμη στις κυβερνήσεις *η χρησιμοποίηση των θρησκευτικών “ινστιτούτων”* (έτσι ονομάζουν τις επίσημες θρησκείες) και των επικεφαλής τους για την προώθηση της ιδεολογίας του φύλου μέσα στις χώρες τους.
Περιπτώσεις όπου οι ΛΟΑΤΚΙ+ συμπεριφορές *χαρακτηρίζονται ως αμαρτίες θα πρέπει να ελέγχονται από την κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι της θρησκευτικής πίστης να λογοδοτούν.
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης οδηγίας αφορά όχι μόνο στους θρησκευτικούς αρχηγούς και τα μέλη της “εκκλησίας” αλλά και *όλους τους εργαζόμενους που για λόγους συνειδήσεως δεν επιθυμούν να υποστηρίξουν τις “μή παραδοσιακές” επιλογές, π.χ υγειονομικούς για υπηρεσίες μετάβασης φύλου ή άμβλωσης, ζαχαροπλάστες ή ανθοπώλες για ομόφυλους γάμους, φαρμακοποιούς για πώληση εκτρωτικών σκευασμάτων κλπ Είναι σαφές πως πρόκειται για οδηγίες του ΟΗΕ που οδηγούν στη παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά της εκκλησίας (προκειμένου για την Ελλάδα), την υποστήριξη θέσεων ξένων με τη πίστη μας και τον αποπροσανατολισμό του ποιμνίου.*
Ο στόχος είναι να διεισδύσουν οι άθεες πολιτικές στις κρατικές νομοθεσίες, στους χώρους λατρείας, να διχάσουν τους πιστούς και να αλλοιώσουν στη συνείδησή τους την Αλήθεια που σώζει εδώ και χιλιάδες χρόνια εκατομμύρια ψυχές.