Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΠΟΠΗ ΖΩΗ : ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ


 ΠΟΠΗ ΖΩΗ. - 21 Ιούλ 2023 - 19:49


Ο Αριστοτέλης, στο βιβλίο του «Μετεωρολογικά», καθόρισε, τον 4ο αιώνα τις κλιματικές ζώνες της γης.

Στο ίδιο σύγγραμμα περιγράφονται και οι κλιματικές μεταβολές που παρατηρούνται στην φύση και χαρακτηριστικά αναφέρει ” Οι Ίδιοι τόποι στην Γη δεν είναι ούτε πάντα ξηροί ούτε πάντα υγροί , αλλά με κάποιον νόμο μεταλλάσσονται μέσα στους αιώνες “

Η παρατηρητικότητα του Αριστοτέλη βοήθησε τους ερευνητές, έως και τις αρχές του 20ου αιώνα, να συμπεράνουν ότι οι κλιματικές αλλαγές επέρχονται μέσα σε χιλιάδες χρόνια . Και τούτο διότι οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε μακροχρόνιες μεταβολές τόσο του σχήματος της τροχιάς της γης γύρω από τον ήλιο , όσο και της κλίσης του άξονα περιστροφής της μέσα σε δεκάδες χιλιάδες χρόνια .
Εκτός βέβαια από όλα τα παραπάνω εμείς οι άνθρωποι και οι διοικούντες δεν κάνουν απολύτως τίποτα προκειμένου να είναι λιγότερες οι συνέπειες.

1. Από τότε που καταργήθηκε το Δασαρχείο και οι Δασεργάτες από το 2000 έως και το 2022 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχουν 10.500.000 εκτάρια δασικής και αγροτικής έκτασης .

2. Μόνο το 2021 τα στοιχεία λένε τα παρακάτω
α. 235 Οικίες πλήρως Ακατάλληλες
β. 204 Οικίες Επικίνδυνες για χρήση
γ. 67 Αποθήκες και Στάνες Πλήρως Ακατάλληλες
δ. 98 Αποθήκες και Στάνες Επικίνδυνες για Χρήση

3. Αντιπυρικές ζώνες δεν έχουν ανοιχτεί σε καμία Δασική Έκταση .

4. Δρόμοι προκειμένου να μπορούν να περνούν τα οχήματα πυρόσβεσης δεν υπάρχουν .

5. Πρίν μερικά χρόνια έκαιγαν τις Δασικές εκτάσεις προκειμένου να οικοδοποιηθούν αυτές οι εκτάσεις .

6. Τώρα καίγονται Δασικές εκτάσεις προκειμένου να εγκατασταθούν Ανεμογεννήτριες .

7. Χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις εγκαταλείπονται λόγω μη Ύπαρξης Αγροτικής Πολιτικής και τοποθετούνται Πάνελ για Ηλεκτρική Ενέργεια .

8. Η Άναρχη δόμηση πάνω σε ρέματα έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή Οικιών και εκτάσεων που για την επαναφορά τους στην προηγούμενη κατάσταση ξοδεύονται εκατομμύρια .

9. Η Αποκατάσταση των ζημιών δασικών Περιοχών είτε για έργα συγκράτησης των Υδάτων είτε για αποκατάσταση υποδομών της ΔΕΗ ανέρχεται σε εκατοντάδες Εκατομμύρια .

10. Βέβαια όλες αυτές οι καταστροφές γίνονται διότι Η Πολιτεία εκτός του ότι δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα , αλλά με την ανοχή της Πολιτείας οι Πολίτες καταστρέφουν και καταπατούν χώρους στους οποίους δεν θα έπρεπε να υπάρχουν Οικίες , Κοινόχρηστες Υποδομές και πολλές άλλες κατασκευές , με αποτέλεσμα μετά τις καταστροφές Η Πολιτεία να αποζημιώνει όλους αυτούς που έχουν ενεργήσει παράνομα ξοδεύοντας μεγάλα ποσά αντί να τα εκμεταλλεύεται για άλλους λόγους .

Και τέλος βγαίνει η εκάστοτε Κυβέρνηση και ρίχνει τις ευθύνες στην Κλιματική αλλαγή και σε υπηρεσίες που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους βέβαια με την ανοχή των ιδίων των διοικούντων , λόγω έλλειψεις ελέγχων για ψηφοθηρικούς και όχι μόνο λόγους .

ΠΟΠΗ ΖΩΗ