Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Ουκρανία: Οι αρχές της περιοχής Χμελνίτσκι απαγορεύουν τις πατροπαράδοτες λιτανείες στην Λαύρα Ποτσάεφ

 

Ἡ Οὐκρανική κυβέρνηση προσπαθεῖ νά ἀλλοιώσει τό παραδοσιακό Ὀρθόδοξο ἦθος τοῦ Οὐκρανικοῦ λαοῦ (Ο.Τ.)

Οι αρχές της περιοχής Χμελνίτσκι εξηγούν την απαγόρευση της παραδοσιακής πομπής σταυρού στη Λαύρα Ποτσάεφ ως «ανησυχία για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων».

Το Συμβούλιο Άμυνας της περιοχής Χμελνίτσκι απαγόρευσε τις μαζικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 27-28 Ιουλίου και στις 19-25 Αυγούστου 2023, συμπεριλαμβανομένης της παραδοσιακής λιτανείας των πιστών του UOC από το Kamianets-Podilskyi στη Λαύρα Ποτσάεφ. Όπως αναφέρει το 0382.ua , αυτό δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Αρχηγός της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης, Serhiy Tiurin.

«Πρόκειται για μια λιτανεία σε μεγάλες και μικρές ομάδες στην περιοχή Χμελνίτσκι προς τη Λαύρα της Κοίμησης της Θεοτόκου Ποτσάεφ», τόνισε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι οι περιφερειακές αρχές «συνέστησαν επιπλέον στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να διεξαγάγουν επεξηγηματικές εργασίες στις περιοχές της δικαιοδοσίας τους σχετικά με την ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων».

Σύμφωνα με τον Τιουρίν, η απόφαση ελήφθη από τους περιφερειακούς ηγέτες για «να αποφευχθούν οι προκλήσεις και η χρήση τέτοιων καταστάσεων από τους Ρώσους» για «τη διατήρηση της ζωής και της υγείας του λαού μας».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η λιτανεία μήκους 250 χιλιομέτρων από την Επαρχία Kamyanets-Podilskyi στη Λαύρα Ποτσάεφ διεξάγεται μεταξύ των εορτών της Μεταμόρφωσης του Κυρίου και της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου για περισσότερα από 180 χρόνια. Το 2022, οι τοπικές αρχές και οι ακτιβιστές της OCU προσπάθησαν να εμποδίσουν την πορεία , κλείνοντας το μονοπάτι μέσω ορισμένων οικισμών, κλείνοντας πηγάδια μπροστά στους προσκυνητές, κλείνοντας παντοπωλεία, ακόμη και χρησιμοποιώντας βία κατά των πιστών.

spzh.news