Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Δεν υπάρχει «κλιματική κρίση», όλα είναι μια φάρσα που προωθείται για πολιτικά συμφέροντα, είπε ο νομπελίστας φυσικός Δρ Τζον Κλάουζερ.

 


Δεν υπάρχει «κλιματική κρίση», όλα είναι μια φάρσα που προωθείται για πολιτικά συμφέροντα, είπε ο νομπελίστας φυσικός Δρ Τζον Κλάουζερ.
20 ΙΟΥΛ 2023

Κατα καιρούς βλέπουμε να βγαίνουν πολλοί σπουδαίοι επιστήμονες με παγκόσμια φήμη και να λένε πως η κλιματική αλλαγή είναι μια φάρσα που προωθείται για πολιτικά συμφέροντα. Για την ακρίβεια είναι τόσοι πολλοί αυτοί που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση όπως προτιμούν να την λένε τελευταία, που αναρωτιέται κανείς, τελικά υπάρχουν εξαίρετοι επιστήμονες κι απο την άλλη πλευρά;

Σε μια ομιλία που εκφώνησε στην πρόσφατη εκδήλωση «Quantum Korea 2023», ο Clauser υποστήριξε ότι «η δημοφιλής αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αντανακλά μια επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων».                                                                                                      


«Δεν υπάρχει κλιματική κρίση», δήλωσε οριστικά ο Clauser. «Οι βασικές διαδικασίες είναι υπερβολικές και παρεξηγημένες κατά περίπου 200 φορές», πρόσθεσε, κατηγορώντας τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) ότι διαδίδει παραπληροφόρηση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Δείτε περισσότερα: Όταν το 2009 αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο επιστημονικό “HOAX” της γενιάς μας, η κλιματική αλλαγή.


Εκείνοι που έχουν «πολιτικά και καιροσκοπικά κίνητρα», δήλωσε περαιτέρω ο Clauser, είναι αυτοί που ωθούν την «παραπληροφόρηση» σχετικά με το κλίμα που στέλνει τον κόσμο σε ολοένα και χειρότερη τυραννία.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι λένε τόσα πολλά ψέματα για το κλίμα –και κατάφωρα– που «ακόμα και τα chatbots όπως το ChatGPT μπορούν να λένε μεγαλύτερα ψέματα από τους ανθρώπους», δήλωσε ο Clauser, πυρπολώντας το επιστημονικό κατεστημένο για τη δημιουργία και τη διάδοση μύθων για ένα μεταβαλλόμενο κλίμα.

Ο Δρ. John Clauser είναι επί του παρόντος στο διοικητικό συμβούλιο του CO2 Coalition

Το ChatGPT, φυσικά, είναι μια δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης (AI) της βαθιάς κατάστασης που μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα για να τους βοηθήσουν να λάβουν αποφάσεις, θέτοντάς του ερωτήσεις για πράγματα που δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν.

Μερικοί θέτουν ακόμη και ερωτήσεις σχετικά με το κλίμα στο ChatGPT στις οποίες το ρομπότ AI έχει εκπαιδευτεί να απαντά με τη συνηθισμένη προπαγάνδα για το κλίμα. Εξαιτίας αυτού, ο Clauser πιστεύει ότι υπάρχει τώρα ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος για τους πραγματικούς επιστήμονες να ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα.

«Σε μια εποχή ταχείας προόδου στην τεχνολογία AI, ο ρόλος των επιστημόνων ως κριτών είναι απαραίτητος», είπε ο Clauser, προτρέποντας τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους επαληθεύοντας όλες τις πληροφορίες που προέρχονται από το ChatGP και εκπαιδεύοντας το κοινό σχετικά.

Το 2022, ο Clauser κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη φυσική για το έργο του στον τομέα της κβαντικής μηχανικής. Μαζί του έδωσαν άλλοι δύο επιστήμονες που έλαβαν επίσης την ίδια αναγνώριση.

Το 2023, ο Clauser εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του CO2 Coalition, ο οποίος υπάρχει για να τονίσει τα οφέλη του διοξειδίου του άνθρακα για το περιβάλλον – η κλιματική ταξιαρχία αναμένει από όλους μας να πιστεύουμε ότι το CO2 είναι μια επικίνδυνη τοξίνη που πρέπει να εξαλειφθεί μέσω τυραννίας και υψηλότερων φόρων.

Ο Δρ. William Happer, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του CO2 Coalition, σχολίασε ότι ο Clauser έχει πολλά να προσφέρει επειδή «οι μελέτες του για την επιστήμη του κλίματος παρέχουν ισχυρές αποδείξεις ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση και ότι η αύξηση των συγκεντρώσεων CO2 θα ωφελήσει τον κόσμο. “

«Η δημοφιλής αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αντικατοπτρίζει μια επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων», δήλωσε περαιτέρω ο ίδιος ο Clauser για το θέμα του κλιματικού συναγερμού.

“Η λανθασμένη επιστήμη του κλίματος έχει μεταστάσεις σε μαζική ψευδοεπιστήμη που προκαλεί σοκ. Με τη σειρά της, η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια μεγάλη ποικιλία άλλων άσχετων ασθενειών. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από παρόμοιους παραπλανητικούς πράκτορες επιχειρηματικού μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικές υπηρεσίες , και περιβαλλοντολόγους».

Ο Clauser έχει ασκήσει ειλικρινή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο απονεμήθηκε το Νόμπελ 2021 υπέρ των μοντέλων υπολογιστών που προέβλεπαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική. 

https://anazitiseis.gr/

«Πᾶνος»