Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Τέξας: Αὔξηση τῶν γεννήσεων μετά τήν ἐφαρμογή περιοριστικῶν μέτρων στίς ἀμβλώσεις

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν στατιστικά μοντέλα για να υπολογίσουν τον αριθμό των αναμενόμενων γεννήσεων ζώντων βρεφών, εάν δεν είχε θεσπιστεί ένα από τα πιο αυστηρά νομικά πλαίσια στις ΗΠΑ για τις αμβλώσεις.

Σε μια ερευνητική επιστολή που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά σήμερα στο JAMA , ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg εκτιμούν ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας που τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2021 συνδέθηκε με 9.799 επιπλέον γεννήσεις ζωντανών γεννήσεων στην πολιτεία μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου. 2022.

Το μέτρο, Νομοσχέδιο 8 της Γερουσίας του Τέξας, απαγόρευε τις αμβλώσεις ήδη από πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη του τελευταίου εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας – απαγορεύοντας ουσιαστικά τις αμβλώσεις στην πολιτεία, με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις. Προηγουμένως, το Τέξας είχε επιτρέψει αμβλώσεις έως και την 22η εβδομάδα κύησης για οποιαδήποτε περίπτωση.

Οι ερευνητές αναμένουν ότι ο αριθμός των διαδικασιών άμβλωσης θα μειωθεί και οι γεννήσεις ζώντων βρεφών θα αυξηθούν όταν τεθούν σε ισχύ οι περιορισμοί στις αμβλώσεις σε μια πολιτεία, αλλά δεν γνωρίζουν σε ποιο βαθμό για κάποιο χρονικό διάστημα. Μια μελέτη του 2022 , που δημοσιεύθηκε επίσης στο JAMA , υπολόγισε ότι οι αμβλώσεις που γίνονται σε έγκυες κατοίκους του Τέξας σε εγκαταστάσεις στο Τέξας ή σε μία από τις έξι γειτονικές πολιτείες μειώθηκαν κατά 38 τοις εκατό—2.171 λιγότερες αμβλώσεις—τον μήνα μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης των αμβλώσεων στο Τέξας.

Η νέα μελέτη θεωρείται ότι είναι η πρώτη που εξετάζει πώς η απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας μπορεί να έχει επηρεάσει τις γεννήσεις ζώντων βρεφών στην πολιτεία.

… Διαβάστε τα υπόλοιπα στο John Hopkins Bloomberg School of Public Health .

orthochristian.com