Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΠΗ ΖΩΗ : ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ


Τι είναι ο εθνομηδενισμός;

Η απαξίωση κάθε έννοιας της πατρίδας, του έθνους, της φυλής, των παραδόσεων, της γλώσσας. Παρελκόμενά του Η θεοποίηση της παγκοσμιοποίησης, της νέα τάξης, ανοχή και διευκόλυνση της λαθρομετανάστευσης με συνέπεια την αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και η εξαθλίωση του λαού μέσω των Μνημονίων.

Οι προπαγανδιστές των εθνομηδενιστικών αντιλήψεων προσπαθούν να ενσπείρουν διλήμματα στον λαό δημιουργώντας σύγχυση με «ρατσιστές-αντιρατσιστές»,«εθνικιστές – αντι εθνικιστές «φασίστες-αντιφασίστες», «ευρωσκεπτικιστές-ευρωπαϊστές» προκειμένου μετά να έρθουν αυτοί να του τα εξηγήσουν για να τον προστατεύσουν.

Ο εθνομηδενισμός απαντάται τόσο σε κοινωνικό, πολιτικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο.Η αποδόμηση των θεσμών στη σύγχρονη Ελλάδα από την εθνομηδενιστική αντίληψη είναι πλέον καθεστώς.

Ο εθνομηδενισμός έχει επικρατήσει σε μεγάλο μέρος της ανωτάτης εκπαίδευσης. Πολλοί από αυτούς που τον διακονούν είναι σήμερα καθηγητές και υπουργοί. Η εθνομηδενιστική αντίληψη δεν συμβαίνει μόνο στην αλλαγή θεώρησης της ιστορίας, αλλά και στην τεχνική αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων. Αυτή η εγχώρια εθνομηδενιστική νομενκλατούρα ευθύνεται για τη βαθύτατη πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική παρακμή που βιώνει ο λαός και η χώρα από τη Μεταπολίτευση μέχρι των ημερών μας. Αυτή η μεταμοντέρνα εθνομηδενιστική αντίληψη που μας επιβλήθηκε έξωθεν και άνωθεν προετοίμασε και πέτυχε ψυχολογικά την πνευματική και οικονομική καταστροφή της πατρίδας.

Οι εθνομηδενιστές λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα της συνέχειας και της αξιοπρέπειας του έθνους.

Κύρια επιδίωξη και στόχος των φορέων του εθνομηδενισμού είναι η άρνηση των εθνικών αξιών και στην περίπτωση του Ελληνικού έθνους, των αξιών, που αποτελούν τους κρίκους στην αλυσίδα της συνέχειας του Ελληνισμού, δηλαδή η απαξίωση κάθε έννοιας σχετικής με την πατρίδα, το έθνος, τη φυλή, τη γλώσσα, τη Θρησκεία, την αποδόμηση της Ιστορίας, την εξαφάνιση των ηθών και των εθίμων, των λαϊκών παραδόσεων και δοξασιών, την κατάργηση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων, προκειμένου να τιμηθούν πανελλήνιες ή τοπικές Εθνικές εορτές. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μιας ομογενοποιημένης κοινωνίας ανιστορικών και μετέωρων ατόμων, εύκολη δηλαδή λεία για χειραγώγηση.

Οι εθνομηδενιστές υποστηρίζουν ότι η εθνική ταυτότητα υπάρχει μόνο στα μυαλά των εθνικιστών, θεοποιούν την ιδέα της παγκοσμιοποίησης, των ανοικτών συνόρων, της νέας τάξεως πραγμάτων, την Πολυπολιτισμικότητα, την ανοχή και τη διευκόλυνση της λαθρομεταναστευσης μέσω της οποίας αλλοιώνουν τον εθνικό πληθυσμό, με συνέπειες την εξουθένωση αρχικά και την εξουδετέρωση έως εξαφάνιση, στη συνέχεια, των εθνικών κρατών και τη γενικευμένη εθνική αποδόμηση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την εξαθλίωση των λαών. Σταθερή επιδίωξη όσων προωθούν τον εθνομηδενισμό είναι η δημιουργία πολυεθνικής, πολυπολιτισμικής και πολυθρησκευτικής κοινωνίας, η απόδοση της ιθαγένειας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ετερόδοξων -Μουσουλμάνων ή και Ισλαμιστών μεταναστών- καθώς και η κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, με τη μετατροπή του σε μάθημα θρησκειολογίας, καθώς και της έπαρσης της σημαίας και της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Τον Εθνομηδενισμό ευνοεί η έλλειψη παιδείας και κριτικής ικανότητας, που καθιστούν τον πολίτη έρμαιο με αποτέλεσμα την αδιαφορία του λαού για συμμετοχή στη δημόσια ζωή. Οι έντονες επιπτώσεις των συνεπειών του Εθνομηδενισμού είναι προφανείς στις δράσεις και τις απόψεις των κομμάτων και των οπαδών, τόσο της Αριστεράς, όσο και της φιλελεύθερης Δεξιάς.


Μετά το 1990 το ρεύμα είναι κυρίαρχο σε όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα του αποκαλούμενου συνταγματικού τόξου. Η γλώσσα και η εκπαίδευση αποτέλεσαν το πρώτο πεδίο δοκιμασίας των εθνομηδενιστικών απόψεων . Οι φορείς του εθνομηδενισμού προσπορίζονται ποσά από χορηγίες οικονομικών παραγόντων και εταιρειών καθώς και προγράμματα διεθνών οργανώσεων, όπως το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε γράψει το 1997 για τους κινδύνους που εγκυμονεί κατά της ανθρωπότητας η έλευση της τρίτης χιλιετίας , μιλώντας ειδικότερα για το νέο κλίμα μέσα στο οποίο θα είμαστε προσεχώς όλοι αναγκασμένοι να ζήσουμε .

Κύρια Χαρακτηριστικά τους θα είναι

Η Υποβάθμιση της αξίας του Προσώπου.

Η Υποταγή στην Εξουσία

Η Υποδούλωση στην Ηλεκτρονική Τεχνολογία.

Επίσης είχε γράψει Οι Εκκλησίες πρωτοστατούν στην αναγνώριση της Ομοφυλοφιλίας και του λεσβιασμού , όταν βλέπει κανείς την έκταση της παιδικής πορνείας , τότε γίνεται κατανοητή η άμεση ανάγκη διαχωρισμού του Χριστιανισμού από τις αλλοτριωμένες κοινωνίες της Δύσεως .

Επίσης είχε γράψει και το εξής .

Στην Τεχνοκρατική – Οικονομική – Συντεχνιακή και Μαζική εποχή ο Άνθρωπος κινδυνεύει άμεσα να παύσει να είναι μια ανεπανάληπτη αξία και να μετατραπεί σε ένα Κωδικό Αριθμό .

Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες Ο Μακαριστός Χριστόδουλος πέθανε μετά από δύο πρωτογενείς Καρκίνους έναν στο Έντερο και ένα στο Συκώτι , οι οποίοι συναντώνται συνήθως σε θύματα – στόχους Μυστικών Υπηρεσιών .

Μετά τον Θάνατό του δυστυχώς για όλους μας τελείωσαν είτε από την Πολιτική Σκηνή , είτε από την Εκκλησία τέτοιες φωνές με αποτέλεσμα όλοι αυτοί βρήκαν την καλύτερη ευκαιρία προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους είτε μέσω της Πολιτικής Εξουσίας είτε μέσω της Εκκλησίας .