Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Καταργεί την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία σε πολυπληθή κεντρικό Ναό των Πατρών ο Μητροπολίτης.

 

Καταργεί την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία σε πολυπληθή κεντρικό Ναό των Πατρών ο Μητροπολίτης.

Ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου που λειτουργεί ως Παρεκκλήσιο του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών στο κέντρο της Πάτρας, δεν θα ανοίγει πια τις Κυριακές για τις Θείες Λειτουργίες αλλά τα Σάββατα, τότε που ο κόσμος τρέχει στις δουλειές και στις λαϊκές.

Την εποχή της λεγόμενης «πανδημίας» θα ακούγαμε ότι αυτό γίνεται για να μην «συνωστίζονται» οι άνθρωποι. Τώρα για ποιον λόγο γίνεται;

Αυτό που διακινείται από τους ίδιους τους πιστούς πάντως είναι ότι η απόφαση αυτή αποσκοπεί στον διασκορπισμό του ποιμνίου του π. Αναστασίου που τον στηρίζει και τον αγαπάει.

Φαίνεται ότι οι κύκλοι που κινητοποίησαν την «τιμωρία» του π. Αναστασίου λόγω της δημοσίευσης των πρακτικών της προσυνοδικής σύναξης των προκαθημένων πριν την Ψευδοσύνοδο που εκθέτουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ουκρανικό, έχουνε σχέδια για το μέλλον και δεν θέλουν να ενοχληθούν ξανά από τον π. Αναστάσιο. Δυστυχώς, η μπάλα πήρε και τους δύο ψάλτες, οι οποίοι απολύθηκαν μετά από πολλά έτη υπηρεσίας στον Ιερό Ναό.

Ο λαός λέει: «τί να τους κάνεις τους εχθρούς αν έχεις τέτοιους φίλους;» Κι εμείς αναρωτιόμαστε τί άλλο θα δουν τα μάτια μας ακόμη.

Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου έχει ιστορία. Το παρόν κτίσμα φτιάχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και στέκεται πάνω σε παλαιότερο Ναό που βρίσκεται εκεί πριν από την Επανάσταση του ’21 !!! Μιλάμε δηλαδή για έναν Ιερό Ναό πάνω από διακοσίων ετών στο κέντρο της πόλης, που από εδώ και στο εξής θα υπολειτουργεί για ευτελείς ανθρώπινες σκοπιμότητες.

Η Παναγία δεν μίλησε ακόμη!


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ