Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Η άλλη Ρωσία: Ο Μεγάλος Αδελφός του Ψηφιακού Ελέγχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο συγκεντρώνει μαρτυρίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαδικασία ψηφιοποίησης στη Ρωσία, τη σημασία της οποίας τόνισε και ο ίδιος ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρώτη αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Olga Skorobogatova στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (14-17 Ιουνίου 2023), ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας το 2023 θα ξεκινήσει το bio-acquiring (την απόκτηση βιομετρικών δεδομένων), τις πληρωμές με αναγνώριση προσώπου και τη βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας.

Το NSPK ( Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών) θα συμμετάσχει επίσης στο έργο. "Θέλουμε πραγματικά να ξεκινήσουμε φέτος το bio-acquiring με το Κέντρο Βιομετρικών Τεχνολογιών", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι RBC

Στη διαδικασία ψηφιοποίησης συμμετέχουν επίσης ρωσικά σχολεία και έχουν εγκατασταθεί ανιχνευτές μετάλλων που διαβάζουν βιομετρικά δεδομένα, σύστημα βιντεοεπιτήρησης με αναγνώριση προσώπου και κάμερες που συνδέονται με την πλατφόρμα "Orwell 2k".

Το μετρό της Μόσχας εγκαινίασε το "Face Pay", το πρώτο σύστημα πληρωμών στον κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Δεκάδες χιλιάδες κάμερες παρακολουθούν ήδη την πόλη της Μόσχας και το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο χρησιμοποιεί εδώ και μερικά χρόνια την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η NtechLab, επεκτείνεται συνεχώς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

Πόλεις όπως η Surgut έχουν ήδη μετατραπεί σε "Ασφαλείς Πόλεις", όπου ένα σύμπλεγμα τεχνικών μέσων, βιντεοεπιτήρησης, ψηφιοποίησης, περιβαλλοντικής παρακολούθησης, συλλογής δεδομένων, ελέγχει τη δημόσια τάξη.

Ακούγεται περισσότερο σαν την κοινωνία του ελέγχου που αφηγείται ο Τζορτζ Όργουελ, από όπου και η ίδια η εφαρμογή παρακολούθησης πήρε το απίστευτο όνομά της ["Orwell 2k"].

Oculus: Ο «Μεγάλος Αδελφός» της Ρωσίας σαρώνει το διαδίκτυο για διαφωνούντες και «ανεπιθύμητο περιεχόμενο»

Big Brother

Ο«Μεγάλος Αδελφός» της Ρωσίας στο διαδίκτυο είναι γεγονός. Η Ρωσία έθεσε σε λειτουργία ένα σύστημα το οποίο θα σαρώνει το διαδίκτυο για να ανακαλύπτει παράνομο περιεχόμενο, διευκολύνοντας τις αρχές στο να εντοπίζουν διαμαρτυρίες που γίνονται χωρίς την έγκριση τους, διαφωνίες σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και «προπαγάνδα της ΛΟΑΤΚΙ» κοινότητας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το σύστημα που φέρει την ονομασία Oculus θα είναι σε θέση να διαβάζει και να αναγνωρίζει παράνομες σκηνές σε φωτογραφίες και βίντεο, να αναλύει περισσότερες από 200.000 εικόνες ημερησίως με συχνότητα 3 δευτερόλεπτα ανά εικόνα, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Για πολλούς Ρώσους πολίτες γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποφύγουν τον έλεγχο των αρχών

Τεχνητή νοημοσύνη

Ακτιβιστές υπογραμμίζουν πως οι ρωσικές αρχές υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν εκμεταλλευτεί τη τεχνολογία για να παρακολουθούν, να λογοκρίνουν και να ελέγχουν τον πληθυσμό, δημιουργώντας αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «κυβερνογκούλαγκ» – μια σκοτεινή αναφορά στα στρατόπεδα εργασίας που οδηγούνταν πολιτικοί κρατούμενοι στη σοβιετική εποχή.

«Το Κρεμλίνο έχει όντως επωφεληθεί από την ψηφιοποίηση και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για κρατική προπαγάνδα, για παρακολούθηση των πολιτών και την αποκάλυψη των ταυτοτήτων ανώνυμων χρηστών του Διαδικτύου», δήλωσε ο Σαρκις Νταρμπινγιαν, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Roskomsvoboda, μιας ρωσικής ομάδας για την ελευθερία στο Διαδίκτυο, την οποία το Κρεμλίνο κατηγορεί ως εργαλείο «ξένων πρακτόρων».

Και για μην ξεχνιόμαστε η Ρωσία είναι μέρος του οικοδομήματος των BRICS!!!

Αυτόν τον κόσμο επιθυμείτε να ζήσουν τα παιδιά σας;

Αυτή είναι η κοινωνία των "καλών του πλανήτη";

Πηγές:

  • Web Link στο κείμενο

  • https://www.skai.gr/news/technology/oculus-o-megalos-adelfos-tis-rosias-saronei-to-diadiktyo-kai-entopizei-diafonountes

  • https://www.newsbeast.gr/world/arthro/9698147/o-megalos-adelfos-tis-rosias-pos-to-kremlino-parakolouthei-logokrinei-kai-elegchei-tous-polites

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή κειμένου: Η άλλη Ρωσία: Ο Μεγάλος Αδελφός του Ψηφιακού Ελέγχου

NIOLAND

Πηγή:https://ethnegersis.substack.com/p/80e

«Πᾶνος»