Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Πειθαρχική αναφορά της ΝΙΚΗΣ κατά του αστυνομικού διοικητή του τμήματος αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας Μιχαήλ Λώλη

 Πειθαρχική αναφορά της ΝΙΚΗΣ κατά του αστυνομικού διοικητή του τμήματος αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας Μιχαήλ Λώλη

Featured

Η ΝΙΚΗ κατέθεσε στις 20-8-2024 πειθαρχική αναφορά (αρ. πρωτ. 13004/2024) κατά του αστυνομικού διοικητή του τμήματος αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας Μιχαήλ Λώλη, για κατ’ επανάληψη απρεπή συμπεριφορά και ρατσιστικές δημόσιες δηλώσεις κατά των χριστιανών.

Τελευταίο κρούσμα ρητορικής μίσους από τον εν λόγω αξιωματικό ήταν, όταν τοποθετήθηκε δημόσια με τη θεσμική του ιδιότητα σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι «οι παπάδες κακοποιούν παιδιά» και - απευθυνόμενος στον ευρωβουλευτή μας κ. Νικόλαο Αναδιώτη -  «στο ρίξιμο του σταυρού που πέφτουν αγόρια και τα κοιτάνε οι παπάδες γουρλομάτικα, έχετε ασχοληθεί;» (η ασύντακτη σύνταξη καταγράφεται, όπως ακριβώς διατυπώθηκε στον τηλεοπτικό αέρα).

Η ΝΙΚΗ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανεχτεί στοχοποίηση κατά των κληρικών και ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον τους, μάλιστα από θεσμικά πρόσωπα που πληρώνονται από τον Ελληνικό Λαό, για να μας προστατεύουν από ρατσιστικές επιθέσεις.

Οι ορθόδοξοι κληρικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ποιμένες που θυσιάζονται για τον ελάχιστο συνάνθρωπο, αυτόν που η Πολιτεία έχει παρατημένο. Ο κλήρος διαχρονικά προσέφερε και προσφέρει στην Ελλάδα και στους Έλληνες υλική υποστήριξη, αλλά πρωτίστως ηθική και πνευματική υποστήριξη, σηκώνοντας μαζί με τον καθένα τα βάρη και τις ταλαιπωρίες της ζωής. Χιλιάδες ιερείς έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδας, χωρίς να ακυρώνουμε από μισαλλοδοξία καμία κοινωνική ομάδα.

Στον εν λόγω αξιωματικό ανατέθηκε από την Πολιτεία η καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και απέτυχε να τη διασφαλίσει. Οι ρατσιστικές δηλώσεις και η όλη προκλητική δημόσια παρουσία του κ. Λώλη, ο οποίος ως ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής δεν τηρεί τα εχέγγυα της αμεροληψίας για την υπεύθυνη θέση που κατέχει, θα έπρεπε να είχαν αποδοκιμαστεί από όλες τις παρατάξεις και ο ίδιος θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί από το Σώμα της Αστυνομίας.

 Η πειθαρχική αναφορά της ΝΙΚΗΣ κοινοποιήθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων από τον ως άνω αξιωματικό.

Την ευθύνη για την περαιτέρω παραμονή του κ. Λώλη στο Αστυνομικό Σώμα και μάλιστα ως διοικητή του τμήματος αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, φέρουν η κυβέρνηση και προσωπικώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

https://nikh.gr/nea/1996-peitharchike-anaphora-tes-nikes-kata-tou-astynomikou-dioikete-tou-tmematos-antimetopises-ratsistikes-bias-michael-lole