Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Καβάλα - Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας του Σωματείου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού «Η Αγία Εμμέλεια»


ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 'ΖΕΦΥΡΟ', ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΗ ΣΤΙΣ 09/09/2024 Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ,

 

Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας του Σωματείου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού «η Αγία Εμμέλεια»

Προς:

1. Τον Πρόεδρο και Μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) Καβάλας,

2. Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο,

3. Την κ. Ελίνα Ψύκου, Σκηνοθέτη.

          ΚΑΒΑΛΑ 30-8-2024

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι στον θερινό κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ που πολλοί Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης έχουμε δει αξιόλογες ταινίες, εκτάκτως την Δευτέρα 9/9/2024, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» της κας Ελίνας Ψύκου, με παρουσία κι της ιδίας. Η ημερομηνία αυτή είναι η επομένη του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου (8/9/2024), η δε προαναγγελία έγινε την Παραμονή της Κοιμήσεως Της. Τυχαίες άραγε οι ημερομηνίες;

          Η ΣΦΓΤ Καβάλας που εξ όσων πληροφορηθήκαμε διαχειρίζεται τον παραπάνω θερινό κινηματογράφο, ο οποίος είναι ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , γνωρίζει πολύ καλά ότι η σκηνοθέτης αυτού το ντοκιμαντέρ, προκειμένου να γίνει γνωστό το έργο  της, επέλεξε ως μέσο προβολής ένα αντιχριστιανικό μάρκετινγκ. “Φιλοτέχνησε” μία αφίσα που προσβάλλει βάναυσα και απροκάλυπτα τα χρηστά ήθη, βλασφημώντας το ιερό σύμβολο του Σταυρού και τα Ιερά Πρόσωπα του Εσταυρωμένου Χριστού και της Παναγίας Μητρός Αυτού. Στην εν λόγω αφίσα αισχρόν εστί και λέγειν τα όσα παρουσιάζονται!

Αλήθεια κύριοι, της ΣΦΓΤ ΚΑΒΑΛΑΣ, το να ασχημονείς στην πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων προσβάλλοντας Ιερά Πρόσωπα και Ιερά Σύμβολα θεωρείται ΤΕΧΝΗ; Δεν γνωρίζετε πως ο καλλιτέχνης όταν εκφράζει εν ελευθερία τις απόψεις του, έχει σεβασμό τόσο στον εαυτό του, όσο και στον θεατή του; Με την έγκρισή σας για την προβολή του εν λόγω ντοκιμαντέρ δείχνει ότι δεν σέβεστε τους θεατές, μικρούς και μεγάλους, το κοινό της πόλης σας, της πρώτης ιστορικά Χριστιανικής πόλης της Ευρώπης, αφού συμμετέχετε στην προσβολή της Μάνας του Κυρίου, της Παναγιάς μας, αλλά και του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Πείτε μας: θα εγκρίνατε ποτέ την προβολή μιας ταινίας προσβλητικής προς τα ιερά πρόσωπα και σύμβολα της Εβραϊκής, ή της Μωαμεθανικής, ή άλλης αναγνωρισμένης θρησκείας; Φυσικά και όχι, ως οφείλετε! Διότι σέβεστε τους συνανθρώπους μας που ακολουθούν τις θρησκείες αυτές και πολύ καλά πράττετε. Εμάς, τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, γιατί μας προσβάλλετε; Εκμεταλλεύεστε την ανεκτικότητα και την ανεξικακία που πρεσβεύει η Πίστη μας... Αλλά ως πότε;

          Το ντοκιμαντέρ της κας Ψύκου ασχολείται με τα λεγόμενα «δικαιώματα των γυναικών πάνω στο σώμα τους» δηλαδή κατά κύριο λόγο προπαγανδίζει υπέρ της άμβλωσης, αποφεύγοντας όμως, στην αφίσα, να τοποθετήσει πάνω στον ΣΤΑΥΡΟ τα κατακρεουργημένα έμβρυα που κατά εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονούνται στο βωμό της «αυτονομίας του γυναίκειου σώματος». Η δολοφονία ζώων μας συγκινεί και η δολοφονία απροστάτευτων εμβρύων όχι.

          Αν ο στόχος των παραγωγών και της σκηνοθέτιδος ήταν να μιλήσει για την παραβίαση των δικαιωμάτων της γυναίκας, όφειλε να μιλήσει για θρησκείες που έχουν ως νόμους την κλειτοριδεκτομή, τον δημόσιο λιθοβολισμό γυναικών, την υποχρεωτική χρήση μπούρκας και άλλες απάνθρωπες πρακτικές και όχι για την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία εξύψωσε την γυναίκα, από res που θεωρούταν, αλλά και έχει πάνω από όλους τους αγίους μία γυναίκα, την Παναγία Μητέρα του Χριστού! Και -φυσικά- η αφίσα που θα συνόδευε την ταινία θα έπρεπε να ήταν από θρησκείες με αντίστοιχους, κατά κοινή ομολογία, απάνθρωπους νόμους. Αλλά μάλλον απουσιάζει το απαιτούμενο θάρρος...

Αξιότιμε κ. Μαρκόπουλε και αξιότιμοι αρμόδιοι αιρετοί εκπρόσωποι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γνωρίζετε ότι στον  ΖΕΦΥΡΟ που παραχωρήσατε στην ΣΦΓΤ Καβάλας θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ που σκανδαλίζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, της επικρατούσας κατά το Σύνταγμα Θρησκείας; Οι πολίτες της δικής σας περιφέρειας, αυτοί δηλαδή που σας εξέλεξαν, κατά κύριο λόγο είναι Ορθόδοξοι. Και αν δεν το γνωρίζατε μέχρι τώρα, τώρα που σας το γνωρίζουμε τι θα πράξετε;

Αν  θα προβάλλονταν στον ΖΕΦΥΡΟ μία ταινία που θα πρόσβαλε τους γονείς, την σύζυγο, τα τέκνα σας ή τον Πολιτικό σας Αρχηγό και νυν Πρωθυπουργό της Χώρας, θα επιτρέπατε την προβολή του; Φυσικά και όχι. Γιατί επιτρέπετε λοιπόν την προβολή του ντοκιμαντέρ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ σε δικό σας χώρο; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι γίνεστε συνένοχοι δια παραλείψεως στην βλασφημία της Μάνας μας της Παναγιάς, του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού; Μην ξεχνάτε ότι στην δημοκρατική Πατρίδα μας, όλοι όσοι αγωνίζονται για την προστασία της Ελευθερίας της Τέχνης, αν τους προσβάλλεις τους γονείς, την σύζυγο τα παιδιά ή τον πολιτικό τους αρχηγό, ανεξαρτήτως παρατάξεως, ζητούν την παραδειγματική σου τιμωρία.

Σας ζητούμε να μην παιχτεί το βλάσφημο αυτό ντοκιμαντέρ στον ΖΕΦΥΡΟ που είναι δική σας ιδιοκτησία. Δε ζητούμε τίποτε περισσότερο από τον απαιτούμενο σεβασμό προς την Ορθόδοξη Πίστη και της Πατρίδα όλων μας. Δεν μπορεί οι καλλιτέχνες να σέβονται τους Μωαμεθανούς , τους Εβραίους, τους Βουδιστές, τους Σατανιστές, τους Άθεους και άλλους και να μην σέβονται τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Εδώ σας θέλουμε, κύριοι της Περιφέρειας: στα δύσκολα. Διότι στα εύκολα όλοι είναι καλοί. Επίσης σας παρακαλούμε ενημερώστε τον κ. Πρωθυπουργό ότι αυτό το βλάσφημο ντοκιμαντέρ επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το 40%, από το σύνολο του προϋπολογισμού του. Με χρήματα δηλαδή του άγρια φορολογούμενου ελληνικού λαού, επιδοτείται η βλασφημία της Παναγίας, του Σταυρού και του Εσταυρωμένου που είναι τα Ιερά Πρόσωπα και Ιερά Σύμβολα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού!

          Κύριε Μαρκόπουλε, αναρωτηθήκατε τι μήνυμα προβάλλεται από το εν λόγω ντοκιμαντέρ στην νεολαία μας; Να ασχημονεί στα όσια και τα ιερά μας και να προχωρεί σε εκτρώσεις! Έχετε δει ποτέ σας τα «υπολείμματα» μιας έκτρωσης; Μικροσκοπικά ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ χεράκια, ποδαράκια και διαλυμένα κεφαλάκια με μωρουδιακά προσωπάκια. ΑΥΤΟ προπαγανδίζουν τα «Αδέσποτα Κορμιά».

          Τολμάτε να αναζητήσετε μερικές φωτογραφίες «υπολειμμάτων εκτρώσεων» από το διαδίκτυο; Θα αντέξετε ή θα χάσετε τον ύπνο σας για μερικές εβδομάδες; Ως γονείς και ώριμοι πολίτες και ως Ορθόδοξοι (ή το τελευταίο ισχύει μονάχα τις παραμονές των εκλογικών αναμετρήσεων;) αυτό το ανέχεστε; Αν όχι, περιμένουμε την αντίδρασή σας.

          Αξιότιμη κ. Ψύκου, δεν σας γνωρίζουμε προσωπικά, δεν έχουμε καμία διαφορά μαζί σας, όπως όμως εμείς σεβόμαστε τα πιστεύω και τις απόψεις σας, οφείλετε και εσείς να σέβεστε τα δικά μας πιστεύω και απόψεις.

          Γιατί δεν σέβεστε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς; Γιατί μας διαχωρίζετε και μας φέρεστε διαφορετικά εν σχέσει με τους πιστούς άλλων θρησκειών στις οποίες είτε πιστεύετε είτε όχι; Δεν αποτελεί αυτό διάκριση; Κατά των διακρίσεων δεν αγωνίζεστε; Καλά κάνετε και γυρίζετε ντοκιμαντέρ για τα θέματα που σας απασχολούν διαδίδοντας έτσι τις απόψεις σας, όποιες και αν είναι αυτές, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε μαζί σας. Γιατί όμως, με σκοπό να προβάλλετε το έργο σας και για να γίνει γνωστή η προσπάθειά σας, επιλέγετε τον δρόμο της ασχημοσύνης σε βάρος των Ιερών Προσώπων και συμβόλων συγκεκριμένης κατηγορίας συνανθρώπων σας; Πράξεις όπως αυτή είναι ανήθικες, ανέντιμες, απαράδεκτες και δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες της Τέχνης που κληθήκατε να υπηρετήσετε και το ξέρετε! Αντί να σέβεστε το πρόσωπο του τηλεθεατή σας τον προσβάλλετε βάναυσα βλασφημώντας ότι ωραιότερο αγνότερο και αγιότερο έχει: την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό μας. Λυπούμαστε ειλικρινά διότι σήμερα εμφανίζονται καλλιτέχνες που η Τέχνη τους περιορίζεται στο πώς θα καταφέρουν να προσβάλλουν τα Όσια τα Ιερά των συμπατριωτών τους

          Αλήθεια, κα Ψύκου, γράψαμε πως σεβόμαστε εκατέρωθεν τις απόψεις. Εμείς έχουμε ενημερωθεί -θεωρούμε επαρκώς- σχετικά με το περιεχόμενο του «Αδέσποτα Κορμία» και αν θεωρείτε πως δεν έχουμε κατανοήσει επαρκώς είμαστε στη διάθεσή σας για να μας ενημερώσετε ορθότερα. ΕΣΕΙΣ δέχεστε να δείτε μερικά βίντεο γιατρών οι οποίοι εκτελούν αμβλώσεις, στα οποία παρουσιάζουν τον τρόπο που γίνεται μία άμβλωση σε νόμιμη για την Ελλάδα ηλικία κυήσεως;

          Τέλος, κα Ψύκου, επιτρέψτε μας να σας γνωστοποιήσουμε αυτό που ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Αυγουστίνος (Καντιώτης), έλεγε τον καιρό της Ιταλο-βουλγαρο-γερμανικής Κατοχής: «όλος ο κόσμος να χαλάσει δύο ΆΣΤΡΑ δεν θα σβήσουν ποτέ από τον κόσμο: του ΧΡΙΣΤΟΥ και της ΕΛΛΑΔΟΣ!».

          Φίλοι συμπατριώτες, θαρσείτε! Ο Χριστός νενίκηκε τον κόσμο και με την χάρη Του θα αγωνιστούμε απέναντι σε όλους όσους προσβάλλουν την Πίστη μας στον Τριαδικό και Μόνο Αληθινό Θεό και την Πατρίδα μας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Εμβρύων «η Αγία Εμμέλεια»,

ο Πρόεδρος

Βασίλειος Ν. Αραμπατζόγλου

proininews.gr