Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Έκπτωτος στην συνείδηση του ποιμνίου. Καθαιρετέος ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών το αγλάϊσμα του Ιερωνύμου Λιάπη

 

Μεγάλη βλασφημία του Μητρ. Φθιώτιδος Συμεών κατά των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Στον βωμό του δικαιωματισμού και του φεμινισμού θυσίασε πριν λίγες ημέρες ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών την Αγία Σοφία και τις τρείς Άγιες κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη. Ο έκπτωτος στην συνείδηση του ποιμνίου, καθαιρετέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, διέπραξε μεγάλη βλασφημία στην μνήμη των τριών Αγίων θυγατέρων που υπέστησαν τα πιο τρομερά βασανιστήρια για να μην θυσιάσουν στα είδωλα.

Σήμερα ειδικά που υψώνονται τα είδωλα και διώκεται από παντού ο Χριστός, αντί να αναφερθεί με έμφαση στο θαρραλέο μαρτύριο των κοριτσιών για να εμπνεύσει το ποίμνιο, ο λυκοποιμένας των σαλονιών και της αντίχριστης τάξης θυμήθηκε τα περιστατικά «βίας κατά των γυναικών και των παιδιών», τις λεγόμενες «γυναικοκτονίες» και το «φεμινιστικό κίνημα» των εκτρώσεων και των ελεύθερων σχέσεων! Αυτά είδε στο μαρτύριο των τριών Αγίων ο αθεόφοβος μητροπολίτης.

Ο ψευδεπίσκοπος Φθιώτιδος όχι απλά διαστρεβλώνει το μαρτύριο των Αγίων, το εξαλείφει εντελώς για να προωθήσει ένα πολιτικά ορθό νεοταξικό ψευδαφήγημα. Δεν είναι επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας αυτός. Είναι επικίνδυνος εχθρός και πρέπει να φύγει. Να παραιτηθεί αμέσως ο βλάσφημος αρνητής των Αγίων και του εφηρμοσμένου Ευαγγελίου. Να καθαιρεθεί ο πανηγυρτζής «επίσκοπος» της σαμπάνιας και της πίστας. Αηδιάσαμε κυριολεκτικά με το θράσος του.

Δείτε τις αθλιότητες που είπε. Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια.

«Έρχονται γεγονότα, ακόμα και εορτές να μας θυμίσουν ότι η βία κατά των γυναικών δεν είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Έρχεται η Αγία Σοφία, η Αγία Πίστη, η Αγία Ελπίδα και η Αγία Αγάπη να μας θυμίσουν ότι πριν από 20 αιώνες υπήρξαν θύματα γυναικοκτονίας και παιδοκτονίας. Για ποιο λόγο; Για να μην απολαύσουν το δικαίωμα στη ζωή, το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της δυνατότητας να πιστεύουν σε Αυτόν που αγαπούν» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεών.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Εκείνη την εποχή, όταν τα δικαιώματα των γυναικών δεν υπήρχαν καν στον χάρτη, τότε ήρθε ο Χριστός για να φέρει την μεγάλη ανατροπή, για να κηρύξει ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ ανδρός και γυναικός. Ήρθε ο Χριστός και έφερε την μεγάλη ανατροπή και αυτή η ανατροπή γέννησε ένα κίνημα επανάστασης, ένα πραγματικό φεμινιστικό κίνημα, ένα πραγματικό γυναικείο κίνημα, ένα πανανθρώπινο κίνημα στο οποίο ηγήθηκαν κοπέλες και παιδούλες, όπως η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη».

«Αυτές οι Αγίες αποτελούν τις ηγέτιδες δυνάμεις αυτού του κινήματος που και σήμερα φωνάζει και κραυγάζει ότι ακόμα δεν έχουμε κατακτήσει αυτό για το οποίο πολύ εύκολα διαδηλώνουμε. Καυχόμαστε ότι είμαστε μία κοινωνία ίσων ευκαιριώνίσων δικαιωμάτων αλλά πολύ πριν από εμάς κάποιες ψυχές δώσαν το αίμα τους για αυτά τα δικαιώματα» –

Απόσπασμα ομιλίας από Ρομφαία.

Η Αγία Σοφία και οι Άγιες κόρες της, Πίστις, Ελπίς και Αγάπη.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ   https://tasthyras.wordpress.com/2024/09/19/