Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Έντονες Αντιδράσεις πιστών και κληρικών στην Ι. Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας για την εκλογή εγκάθετου συστημικού και σκανδαλοποιού δεσπότη που ετοιμάζει η αυλή του Ιερωνύμου Λιάπη


Κραυγή αγωνίας πιστών της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ πήραμε την απόφαση να απευθυνθούμε σε εσάς, όσον αφορά το σοβαρό θέμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έφτασαν στα αυτιά μας σοβαρές πληροφορίες οι οποίες μας λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έχει αποφασίσει να προτείνει στην ιεραρχία για εκλογή Μητροπολίτη της ιστορικής Τρίπολης δύο αμφιλεγόμενους και με βαρύ παρελθόν κληρικούς, τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη γενικό δ/ντη των οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος ή τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Δέδε προϊστάμενο της Ναοδομίας της Ιεράς Συνόδου.

Και οι δύο αυτοί κληρικοί δεν συνάδουν με την ιστορία και την παράδοση της Μητροπόλεως Μαντινείας αλλά και του τόπου μας, διότι ο μεν πρώτος (ΦΑΡΜΑΚΗΣ) γνωστός με το παρατσούκλι στον εκκλησιαστικό χώρο ¨ΜΠΙΣΤΟΛΕΡΟ¨, από που να πιάσεις και που να τελειώσεις για το παρελθόν του, υπόθεση Βαβίλη με τα γνωστά γεγονότα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (με αποκορύφωμα την σύλληψη και των δύο από την ΜΟΣΑΝΤ να οπλοφορούν), ο εκφοβισμός με περίστροφο πριν μερικά χρόνια σε αστυνομικό μπλόκο, οι περίεργες αγοραπωλησίες των ακινήτων της εκκλησίας στην Βουλιαγμένη, το φιάσκο της επένδυσης Green Σχιστό και άλλα πολλά… ο δεύτερος δε (ΔΕΔΕΣ) κατηγορήθηκε ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην αρχαιοκαπηλία, τόσο στην Μητρόπολη Ιωαννίνων που ήταν κληρικός της, όσο και στην Μητρόπολη Σταγών αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας.
Ο Αρχιεπίσκοπος καταλήγει σε μια από τις δύο επιλογές γιατί όπως μαθαίνουμε παίζονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα επενδύσεων, σε εκκλησιαστικά ακίνητα της Μητρόπολης Μαντινείας από άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος!!!

Με έκπληξη επίσης παρακολουθούμε και την μηδενική αντίδραση των Αρκάδων Μητροπολιτών Πατρών και Ιερισσού, καθώς και του τοποτηρητή της Μητρόπολης Σπάρτης Ευστάθιου, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τον βίο και την πολιτεία των δύο κληρικών. Σεβαστοί σε εμάς και οι τρείς, αλλά μήπως για δικούς τους ατομικούς λόγους συμφέροντος δεν αντιδρούν!!! Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους έστω και στο παρά πέντε έναντι της εκκλησίας, της ιστορικής Αρκαδίας αλλά και του πιστού λαού και να βγούνε να τον ενημερώσουν, αποτρέποντας με κάθε τρόπο τις επιλογές του Αρχιεπισκόπου. Άραγε δεν υπάρχουν άλλοι άξιοι κληρικοί στην εκκλησία της Ελλάδος;;;

Κύριοι δημοσιογράφοι όσα σας καταγγέλλουμε πιστεύουμε ότι και εσείς τα γνωρίζετε, γι΄ αυτό θα πρέπει στο πλαίσιο του λειτουργήματός σας, να τα φέρετε στην δημοσιότητα (αφού διασταυρωθούν-υπάρχουν διάσπαρτα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο) ενημερώνοντας τους πολίτες και αποτρέποντας ταυτόχρονα ένα τέτοιο ολίσθημα, το οποίο θα στοιχήσει ακριβά στο τόπο και την Εκκλησία. Διαφορετικά θα είστε και εσείς συνένοχοι της κατάστασης και επιλήσμονες της αποστολή σας. Καταφεύγουμε σε εσάς διότι στις μέρες μας δεν υπάρχει τίποτα όρθιο σε κανένα θεσμό ακόμη και στην Εκκλησία. Λίγοι σοβαροί δημοσιογράφοι μας έμειναν, οι οποίοι σέβονται το έργο τους, προβάλλοντας την αλήθεια, το σωστό και το ηθικό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Πιστοί της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.