Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Στο Φανάρι ο Ιερώνυμος –Στα «κάρβουνα» για το ουκρανικό –Συλλείτουργο με τον Επιφάνιο (ΒΙΝΤΕΟ)Ως απάντηση της πρόσφατης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αθήνα και ως νέα επιβεβαίωση της αλλαγής του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στο Φανάρι για να ευχηθεί στον κ. Βαρθολομαίο για την ονομαστική του εορτή.
Με τις φήμες για αναγνώριση από ελληνικής πλευράς της «νέας εκκλησίας» στην Ουκρανία τέτοιες αβρότητες μόνο τυχαίες δεν μπορεί να είναι!!
Κι αυτό αποδεικνύεται κι από την παρούσα φωτογραφία που δείχνει τον Έλληνα Αρχιεπίσκοπο πλάι πλάι στον μη αναγνωρισμένο επικεφαλής της «νέας ουκρανικής εκκλησιαστικής δομής», που αποτελεί σκάνδαλο!!!
Τέτοιες μέρες Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος πέρυσι δεν μιλιούνταν και φέτος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε προκειμένου να ευχηθεί για τα αυριανά ονομαστήριά του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και Γρεβενών Δαβίδ, τον Πρωτοσύγκελλό του, Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον
Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, και τον Πρόεδρο της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, “Παναγία Παμμακάριστος”, Άρχοντα Ορφανοτρόφο Γεράσιμο Φωκά, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Κατά την άφιξή του, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Ιερώνυμος, δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι “ερχόμαστε σήμερα, με την ευκαιρία της εορτής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας, να του ευχηθούμε να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίζει το ευλογημένο έργο του”.
Αυτήν την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος και η τιμία συνοδεία του βρίσκονται στον Μ. Εσπερινό για την αυριανή εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, που τελείται χοροστατούντος του Παναγιωτάτου στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στην Αθήνα.
Δηλαδή μιλάμε για ταξίδι-αστραπή. Την ίδια στιγμή που από πλευράς Μόσχας ο Ιλαρίων προσέγγισε εκ νέου Ιεροσόλυμα και Κύπρο.
Βρισκόμαστε ήδη σε μια αναμέτρηση δυνάμεων;

Συμπροσευχόμενοι: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ Ουκρανίας Επιφάνιος. Πατριαρχικός Εσπερινός - Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί, Κωνσταντινούπολη 
βίντεο  https://www.facebook.com/tv4egr/videos/428951870991784/
Πηγές: Ἀπὸ ἐδῶ κι ἐδῶ