Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

To 16% της Ομογένειας, υποδέχεται τον αρχιεπίσκοπο ''αρχόντων και λεφτάδων''

''Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ΕλληνοΑμερικανοί''

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Το ''Κ'' θα βαδίσει ''χαλαρά'' ίσαμε και την επομένη ενθρόνισης Ελπιδοφόρου. Γιά να μην χαλάσουμε την ''εορτή αρχόντων, λεφτάδων και ρασοφόρων αρπακτικών'' που απαρτίζουν την Εκκλησία μας στις ΗΠΑ, αφού το ''ποίμνιο'' απέχει. Από Δευτέρα θα βγούν τα ''χοντρά'' (διασυνδέσεις με CIA, απάτες κλπ) και ειδικά τα νομικά.-
.................
H βασική ερώτηση που ΔΕΝ θα γίνει (στην συνέντευξη Τύπου Ελπιδοφόρου, Παρασκευή, 21 Ιουνίου)
Επειδή το ''ΚΑΛΑΜΙ'' αποκλείστηκε ''ευγενικά'' από την συνέντευξη Τύπου (φυσικό και αναμενόμενο αφού πιστοποιείται έτσι το ''νέο ήθος που πρεσβεύει ο Ελπιδοφόρος''), επειδή οι ''ρασοφόροι παπατζήδες'' διαισθάνθηκαν τι ερώτηση θα έκανε ο συνεργάτης του ''Κ' και θα τους διέλυε την ''θεατρική παράσταση'', την διατυπώνει εδώ γραπτά. Πιθανά να βρεθεί ένας λιγότερο ξεπουλημένος κάποιου ΜΜΕ στην ''στημένη συνέντευξη Τύπου'' και να την υποβάλει:

«Δηλώσατε, κατά την άφιξή σας στην Νέα Υόρκη, ότι ''θα συνεργασθούμε ανοικτά μεταξύ μας με καθαρότητα, ειλικρίνεια, σαφήνεια, λέγοντας την αλήθεια με αγάπη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προσφιλούς λαού της Αρχιεπισκοπής στους θεσμούς της''. 'Εχετε καταγγελθεί, ως Πατριαρχείο, ότι πήρατε 10 εκατ. δολ. Αμερικανών φορολογούμενων-δωρητών, που τα έδωσαν γιά την ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου και κατάληξαν στον πατριάρχη. Αποδεικτικά στοιχεία της μεταφοράς των χρημάτων διαθέτουν οι ομοσπονδιακές Αρχές ΗΠΑ. Εσείς, διαψεύδετε ή παραδέχεστε ότι τα πήρατε; Και αν τα πήρατε, προτίθεστε να τα επιστρέψετε και πότε;;;».
(Η ερώτηση στάλθηκε και στο -προσωπικό- email του Ελπιδοφόρου, μεσημέρι 20 Ιουνίου '19. 'Οσο η παραπάνω ερώτηση παραμένει αναπάντητη, ο Ελπιδοφόρος ΔΕΝ μπορεί να σταθεί ως αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ, όση παραπληροφόρηση και να κάνει με ''ημέτερα'', εξαγορασμένα ΜΜΕ)

................
(18:55 EST USA, 19 Ιουνίου)
Με την Turskish Airlines έφτασε το απόγευμα της 19ης Ιουνίου '19 στην Νέα Υόρκη, ο αρχιεπίσκοπος ''αρχόντων και λεφτάδων'' Ελπιδοφόρος (Λαμπρινιάδης). Αν ξεπεράσει τα νομικά προβλήματα τα σχετικά με την επιλογή του, θα είναι ο αρχιεπίσκοπος του 16% της Ομογένειας ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών, αναλογικά, της Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ. Τον Ελπιδοφόρο, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ''Κέννεντυ'' αρκετοί κληρικοί και -εντυπωσιακά- ολίγοι Ομογενείς, βασικά ''άρχοντες''. Δεν ήταν η υποδοχή που θα περίμενε, η ''θερμή'', αλλά δεν έχει σημασία. Εκεί και οι γεν. πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου. Μάλιστα, ο της Ελλάδας, αυθεντικός ''δημοσιοσχεσίτης'', έβγαλε και...λόγο, o οποίος δημοσιεύτηκε ολόκληρος και ξεχωριστά, στην μικρής κυκλοφορίας ημερήσια Νέας Υόρκης, με την οποίαν ο κ. Κούτρας διατηρεί άριστες ''διαπλεκόμενες σχέσεις'', απολαμβάνοντας υπερπροβολή!!!
Σημ.: Κάποιος από το θλιβερό υπουργείο Εξωτερικών, μπορεί να εξηγήσει στον γεν. πρόξενο ότι στο έδαφος των ΗΠΑ, δεν καλωσορίζεις ως ''εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας στη Νέα Υόρκη'';;;
Η πρώτη δήλωση Ελπιδοφόρου σε συνεργάτη του ''ΚΑΛΑΜΙ'': «Χαίρομαι που είμαι στις ΗΠΑ, ως ο πρώτος Τούρκος πολίτης, που γίνεται αρχιεπίσκοπος της ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Στο ευσεβές πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής, δηλαδή στο ποίμνιο και στον κλήρο, έχω να πω ''μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι''. Ευχαριστώ γιά την υποδοχή, με συγκινείτε... Moυ αξίζετε και σας αξίζω. Μαζί θα μεγαλουργήσουμε».
Aς κρατήσουμε και μία -δεσμευτική- δήλωση του Ελπιδοφόρου, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο: «Έρχομαι να επωμισθώ τις ευθύνες αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού ρόλου και να τις μοιρασθώ μαζί σας, διότι γνωρίζω ότι είσθε άξιοι συνεργάτες εν Χριστώ. Θα συνεργασθούμε ανοικτά μεταξύ μας με καθαρότητα, ειλικρίνεια, σαφήνεια, λέγοντας την αλήθεια με αγάπη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προσφιλούς λαού της Αρχιεπισκοπής στους θεσμούς της».
Eκτός των άλλων, ΟΜΟΛΟΓΕΙ δημόσια ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου (Ομογενών) στην Αρχιεπισκοπή. Επιβεβαιώνει έτσι, απόλυτα, όσα κατά καιρούς, γράφει το ''Κ''.

Η είδηση: Το ζεύγος Πατούλη, θα αφιχθεί στην Νέα Υόρκη γιά τις τελετές ενθρόνισης, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, επειδή από τέτοια σημαντικά γεγονότα δεν μπορεί να λείψει. Δυστυχώς, δεν θα έρθει ο υφυπ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, αλλά θα έρθει ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μαζί και η Ρένα Δούρου. Στην ίδια πτήση και 6 εύζωνες της προεδρικής φρουράς, που στέλνει ο Πάκης. Φυσικά θα είναι και στο επίσημο χλιδάτο γεύμα μετά την ενθρόνιση (22 Ιουνίου), στο Hilton, που γίνεται με την παρουσία μόνο αρχόντων και λεφτάδων, νεογενίτσαρων και μη. Στο παρελθόν, ουδέποτε υπουργός Ελλάδας ήταν σε ενθρόνιση αρχιεπίσκοπου, αλλά αυτήν την φορά υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, μετά το δημοσίευμα στην ''Χουρριέτ'' ότι ''ο Ελπιδοφόρος θα είναι ο πρώτος Τούρκος πολίτης που θα ηγηθεί της ελληνικής Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ''. Το δημοσίευμα είχε θετική απήχηση σε 'Ελληνες πολιτικούς, λαμβανόμενου υπόψην και του γεγονότος της ''τουρκικής φιλίας'' που εκδηλώνεται τελευταία σε ανατ. Αιγαίο, Καστελόριζο, ΑΟΖ Κύπρου κλπ.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι μητροπολίτες (ειδικά ο Νέας Υερσέης) επιβάλουν σε ενορίες να στείλουν λεωφορεία με ''πιστούς'' στην ενθρόνιση Ελπιδοφόρου, 22 Ιουνίου.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι ομοσπονδιακές Αρχές έστειλαν ένα ξεκάθαρο-ηχηρό μήνυμα γιά το τι θα ακολουθήσει, αναγγέλοντας -''συμπτωματικά'' την ημέρα άφιξης Ελπιδοφόρου- την παραδοχή ενοχής πρ. αξιωματούχου της Αρχιεπισκοπής, γιά απάτη.
Σημ.: Τα ''χαζά'' γιά εξαπάτηση, περί δήθεν ''θερμής υποδοχής Ομογένειας στον Ελπιδοφόρο'' από την παραπληροφορούσα ημερήσια ''Εθνικός Κήρυξ'' Νέας Υόρκης, ανατρέπονται από τις φωτογραφίες που η ίδια ανάρτησε.
(Μείνετε συντονισμένοι και συντονισμένες σε αυτήν την σελίδα, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση. Ζούμε ιστορικές στιγμές ως Ομογένεια, ως Ελληνισμός, με τόσα ''καραγκιοζιλίκια χριστιανέμπορων'', με τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας, γελά)
Σχετικό δημοσίευμα: ΠΑΝΙΚΟΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Oμιλία Ελπιδοφόρου στην τελετή υποδοχής του (άφιξη Νέα Υόρκη, 19 Ιουνίου 2019, ''John F. Kennedy'' Airport)
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Βοστώνης κ. Μεθόδιε, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι, Σεβάσμια Μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Εντιμότατε Γενικέ Πρόξενε της Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνε Κούτρα, Προσφιλή μου Πνευματικά Τέκνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής,
Δοξάζω τον Θεό –Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, και εξυμνώ την Παναγία Μητέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και όλους τους Αγίους, για την ασφαλή άφιξή μας σ’ αυτή την Ιερά Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, την οποία μου ενεπιστεύθη η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου μας και ο ίδιος ο Πατέρας όλων μας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.
Είμαι βαθειά ευγνώμων σε όλους όσοι ήρθατε να με υποδεχθείτε, καθώς πατώ στο ευγενές Αμερικανικό έδαφος πρώτη φορά ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Τα χαμόγελά σας, ο ενθουσιασμός σας, η αγάπη σας είναι εκφράσεις των ευλογιών του Θεού και τις αποδέχομαι, καθώς αγκαλιάζω ολόκληρο τον πιστό Λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως προσφιλή πνευματικά τέκνα μου. Έρχομαι σ’ αυτή την Αρχιεπισκοπή να γίνω υπηρέτης δικός σας και αληθινός υπηρέτης του Κυρίου.
Έρχομαι να επωμισθώ τις ευθύνες αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού ρόλου και να τις μοιρασθώ μαζί σας, διότι γνωρίζω ότι είσθε άξιοι συνεργάτες εν Χριστώ. Θα συνεργασθούμε ανοικτά μεταξύ μας με καθαρότητα, ειλικρίνεια, σαφήνεια, λέγοντας την αλήθεια με αγάπη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προσφιλούς λαού της Αρχιεπισκοπής στους θεσμούς της.
Έρχομαι σ’ αυτή την Αρχιεπισκοπή για να υπηρετήσω και όχι να υπηρετηθώ, όπως και ο Κύριός μας ήλθε για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί, και για να δώσει τη ζωή Του ως λύτρον για πολλούς (Ματθ. 20:28). Και όποιος από μας ηγείται πρέπει να είναι ο πρώτος που θα υπηρετεί πολλούς (Ματθ. 20:27). Σας υπόσχομαι, επίσης, ότι θα δώσω τη ζωή μου, την ισχύ μου και όλες μου τις δυνάμεις για τους υψηλούς στόχους αυτής της ευγενούς Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού –στις εύκολες και δύσκολες εποχές. Να μοιραζόμεθα την αγάπη του Θεού χωρίς επιφύλαξη και χωρίς όρια με όλους τους ανθρώπους. Να αγκαλιάσουμε κάθε γωνιά της Αρχιεπισκοπής μας – κάθε νέο, κάθε ηλικιωμένο, κάθε γάμο, κάθε πόνο, κάθε έλλειψη, κάθε αμφιβολία. Και ειδικότερα θέλω να προσεγγίσω τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχουμε τόσες πολλές Ορθόδοξες κοινότητες που ζουν σε απομόνωση, μακριά η μία από την άλλη, αλλά είμεθα όλοι αδελφοί και αδελφές της ίδιας οικογενείας και μοιραζόμεθα το ίδιο Άγιο Σώμα, το Σώμα του Κυρίου, και το Άγιο Αίμα το οποίο λαμβάνουμε από το Άγιο Δισκοπότηρο εις ενότητα πίστεως και αγάπης. Δεν θα πρέπει να είμεθα κοντύτερα απ’ όλες τις απόψεις;
Αδημονώ όχι μόνο να συνεργασθώ με τους αδελφούς Επισκόπους στην Επισκοπική Συνέλευση, αλλά επίσης να γνωρίσω και να έρθω σε επαφή με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Αμερική – να γνωρίσω τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Να μη νοιώσει κανείς αποκομμένος από το Ποτήριο της Πίστεως! Πρέπει να εργασθούμε μαζί για να κτίσουμε μια Αρχιεπισκοπή η οποία θα προτιμά την αριστεία από τη συνήθεια, τη δεκτικότητα από την απομόνωση και την αξιοπρέπεια από τη σκοπιμότητα.
Φθάνω στις ευλογημένες αυτές ακτές γεμάτος ελπίδα –όλοι εσείς είσθε οι «Ελπιδοφόροι» μου –οι φορείς της ελπίδος και της υψηλής προσμονής ότι αυτή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα προοδεύσει από «δόξης εις δόξαν», όπως λέει ο Απόστολος, και όπως λέω κι εγώ – θα το επιτύχουμε μαζί. Εξάλλου, σ᾽ αυτό το ταξίδι θα μας συνοδεύουν οι ψυχές όλων των πρωτοπόρων πατέρων μας, που ήλθαν εδώ στο άγνωστο, μεγαλούργησαν και έχουμε τώρα τους τάφους τους να παίρνουμε δύναμη και ελπίδα ότι «Τοῦ Κυρίου ἡ γῆ καὶ τὸ πλήρωμα αὐτῆς, ἡ οἰκουμένη καὶ πάντες οἱ κατοικοῦντες ἐναὐτῇ» (Ψαλμ. 23,1).
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και γι’ αυτή την υποδοχή».
..............
ΣΧΟΛΙΑ
Κατέφθασε η «Αδελφότης» εκ Χάλκης
Μια μεγάλη είδηση βγήκε από την άφιξη του Ελπιδοφόρου (19 Ιουνίου '19), ότι δεν ήρθε μόνος του αλλά κατέφθασε μαζί του 4μελής συνοδεία, «αδελφότης εκ Χάλκης», της οποίας ηγείται για αρκετό χρόνο. Σημειώστε τα ονόματα γιατί θα τα χρειαστείτε, ειδικά εσείς που ξερογλύφεστε να αρχίσετε τις «μπίζνες» με την Αρχιεπισκοπή. 'Ηρθε λοιπόν με συνοδεία τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Δρόσο, τον π. Γεδεών, ο οποίος είναι διάκονος, τον π. Ιωαννίκιο, ο οποίος είναι ιερομόναχος και τον π. Σπυρίδωνα, ο οποίος είναι διάκονος. Δυστυχώς δεν είχαμε ακόμα την τύχη να δούμε φωτογραφία της συνοδείας για να έχουμε μια εικόνα του τι «φρούτα» είναι οι τέσσερις «αδελφοί». Η φαντασία ορισμένων βέβαια άρχισε ήδη να καλπάζει. Θα πληρώνονται όλοι από την Αρχιεπισκοπή και με τι μισθό; Που θα μένει το τσούρμο αυτό; Τι αρμοδιότητες θα έχει; 'Ενα είναι το βέβαιο, ότι με 4 επιπρόσθετες δυάδες μάτια, η Αρχιεπισκοπή θα είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της «Αδελφότητος Χάλκης». Ζήτω που καήκαμε. Είχαμε Αρχιεπισκοπή, τώρα θα έχουμε και Καγκελαρία Νέας Υόρκης υπό τον Καρδινάλιο Ελπιδοφόρο.
Πήγε να ψελίσσει και κάτι δήθεν ανοίγματα προς τους άλλους Ορθοδόξους της Αμερικής ο Ελπιδοφόρος, που... «ζουν σε απομόνωση, μακριά η μία από την άλλη, αλλά είμεθα όλοι αδελφοί και αδελφές της ίδιας οικογενείας και μοιραζόμεθα το ίδιο Αγιο Σώμα, το Σώμα του Κυρίου, και το Αγιο Αίμα το οποίο λαμβάνουμε από το Αγιο Δισκοπότηρο εις ενότητα πίστεως και αγάπης. Δεν θα πρέπει να είμεθα κοντύτερα απ’ όλες τις απόψεις; Αδημονώ όχι μόνο να συνεργασθώ με τους αδελφούς Επισκόπους στην Επισκοπική Συνέλευση, αλλά επίσης να γνωρίσω και να έρθω σε επαφή με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Αμερική, να γνωρίσω τις ελπίδες και τα όνειρά τους». Τι να του πεί κανείς τώρα; 'Οτι το Αγιο Σώμα και το Αίμα το μοιραζόμαστε μέχρι που έκανες εσύ και ο Βαρθολομαίος τις ανοησίες σας στην Ουκρανία και επήλθε το Σχίσμα; Οι άλλοι Ορθόδοξοι σε έχουν ήδη βάλει σε απομόνωση και δεν θέλουν να ακούν το όνομά σου κ. Ελπιδοφόρε. Εκτός και αν βρεθεί λύση στο Ουκρανικό. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Τα σχέδια επί χάρτου που σου έδειξαν οι άνθρωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μείνουν έτσι – σχέδια επί χάρτου. Κρίμα το βιβλίο που έγραψες. (N. Σταμ.)
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και ούτε οι τσολιάδες τον ''ηγέτη''
Πανικόβλητοι στο Πατριαρχείο και το περιβάλλον του Ελπιδοφόρου. Δεν τους έφτανε το περσινό έγκυρο αμερικανικό δημοσίευμα που έφερε τον κ. Ελπιδοφόρο να είναι πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, δεν τους έφτανε το δημοσίευμα της ''Χουρριέτ'' που μας δουλεύει κανονικά ξεκινώντας με το ότι «είναι ο πρώτος Τούρκος πολίτης που θα ηγηθεί των Ελλήνων Ορθόδοξων των ΗΠΑ», είχαμε και την «ατυχή» χαμογελαστή φωτογραφία με τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα στις 29 Μαϊου. Τι να κάνουν λοιπόν; Επιστράτευσαν τα πάντα. 'Εφεραν όλους τους πουλημένους 'Ελληνες πολιτικούς τους ίδιους που είχε αποκλείσει η Ομογένεια στη φετινή παρέλαση. Τους ίδιους «μαυρογιάλουρους» που είχαν προκαλέσει ασχημίες στο Λευκό Οίκο (Πατούλης). 'Εφεραν και τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς... Εντυσαν μάλιστα και ένα μικρό της ομογένειας «τσολιαδάκι» να τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο Κένεντι. 'Οτι και να κάνουν όμως δεν είναι δυνατόν να μετρέψουν τον Φαναριώτη, τον εκ θέσεως «ουδέτερο», σε «τσολιά». Τον Φαναριώτη που με το στιλ του, την ματαιοδοξία του, την μεγαλομανία του και την αλαζονεία του άνετα θα έβρισκε δουλειά στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, εκεί που μεγαλούργησαν οι πρόγονοί του. Ούτε τα ράσα κάνουν τον παπά ούτε και οι τσολιάδες τον ''ηγέτη''. (Ν. Σταμ.)
.........
Tι θα ακολουθήσει:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή: www.kalami.us
πηγή: https://www.kalami.us/2019/omogeneia/elpis_NY.html