Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ο δεσπότης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (Νικολόπουλος) ακόμη να ζητήση συγγνώμη για την συμμετοχή του σε εκδήλωση της εβραϊκής συναγωγής και δια την εκπροσώπησή του σε εκδήλωση των Ρόταρυ

Ποία η στάση και η θέση του κλήρου των πιστών και των Χριστιανικών Συλλόγων ;;;

 
 
 Και με τον νέον Ιερώνυμο, την άμαξα της μητροπόλεως της Λαρίσης την οδηγούν τα "παιδιά" του μοιχεπιβάτου Ιγνατίου Λάππα      
   Ο μητροπολίτης της πολύπαθης μητροπόλεως Λαρίσης Ιερώνυμος, πάνω στον οποίο πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, είχαν στηρίξει πολλές ελπίδες για την ανόρθωση της τοπικής Εκκλησίας, μετά την προβληματική διαποίμανσή της από τον προκάτοχό του, όχι μόνο απέστειλε ιερέα-εκπρόσωπό του σε εκδήλωση του τοπικού Ρόταρυ, (ο τελευταίος ανέπεμψε και προσευχή!!!) αλλά και εκ των υστέρων επεχείρησε, μετά τον εύλογο σκανδαλισμό που προέκυψε, να δικαιολογήση τα αδικαιολόγητα κατά τρόπο ήκιστα πειστικό  αντί να εκζητήση τη συγγνώμη των σκανδαλισθέντων πιστών.
  Εάν εξαιρέσουμε ελάχιστα τον αριθμό ιστολόγια και ελάχιστους λεβέντες και ευθαρσείς πιστούς που είχαν το θάρρος να διαμαρτυρηθούν δημοσίως για το σοβαρότατο αυτό επισκοπικό ατόπημα από κει και πέρα αιδήμων και εκκωφαντική σιωπή!
Δεν βρέθηκε, μέχρι στιγμής, ούτε ένας (αριθμός 1) επίσκοπος να φέρη το θέμα στη Σύνοδο!
Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει, το δίχως άλλο, να μας εμβάλλη σε ανησυχία για την ποιότητα της ομολογιακής παρουσίας των συγχρόνων χριστιανών; Ο δε μητροπολίτης Λαρίσης ακόμη να ζητήση συγγνώμη...
    Έχουμε σαπίσει σαν κοινωνία. Και ένας από τους βασικούς λόγους αυτής της σήψεως (κάτι τέτοιο, βεβαίως, επ ουδενί αμνηστεύει εμάς, το λαό τουτέστιν) είναι η έλλειψη προφητικών, ελεγκτικών και αφυπνιστικών  φωνών από την πλευρά των ποιμένων. Οι πλείστοι των ποιμένων (ευτυχώς υπάρχουν και οι άξιοι κήρυκες της αληθείας  και δεν είναι λίγοι) ή σιωπούν ενόχως ή κηρύττουν "άρρητα ρήματα". Δεν αφυπνίζουν, δεν νουθετούν, δεν ελέγχουν, δεν διαφωτίζουν, δεν κατηχούν ορθά και αποδοτικά το ποίμνιό τους.Είτε λουφάζουν είτε "χαιδεύουν αυτιά" με τον τρόπο τους. Με τον ανώδυνο, άκοπο και "βολικό" χριστιανισμό τους. Τον ψευδο-χριστιανισμό τηςλατείας και ευρυχώρου οδού".  Είναι αυτοί που έχουν χορτάσει με τα like στο facebook από τους κοσμικόφρονες που χάφτουν ά-κριτα και επιπόλαια ό,τι τους σερβίρουν.
    Οι "αγαπολόγοι" και οι "σχεσιολόγοι",  οι εκλεκτοί του αισχρού δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πληγές του συγχρόνου εκκλησιαστικού βίου.
 Γιατί η προκλητική αδιαφορία προς τους Ιερούς Κανόνες και τον σκανδαλισμό των πιστών από τον δεσπότη Λαρίσης και τον ιερέα που τον εκπροσώπησε στους Ρόταρυ; και τον έτερον που τον συνόδευε στην συναγωγή;;
================= 
Σχετικά:


   ΚΑΝΩΝ ΜΕ', ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».

Ερμηνεία

Ο παρών Κανών διορίζει, ότι όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος ήθελε συμπροσευχηθή μοναχά, αλλά όχι και να συλλειτουργήση με αιρετικούς ας αφορίζηται. Επειδή όποιος με τους αφωρισμένους συμπροσεύχηται (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί), πρέπει να συναφορίζηται και αυτός, κατά τον Ι' των αυτών Αποστόλων. Ει δε και εσυγχώρησε εις τους αιρετικούς αυτούς να ενεργήσουν κανένα λειτούργημα, ωσάν κληρικοί, ας καθαίρηται, επειδή όποιος κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τοιούτοι είναι και οι αιρετικοί, κατά τον Β' και Δ' της Γ') συγκαθαιρείται και αυτός, κατά τον ΙΑ' των Αποστόλων. Πρέπει γαρ τους αιρετικούς να μισούμε και να αποστρεφώμεθα, αλλά όχι ποτέ και να συμπροσευχώμεθα με αυτούς ή να συγχωρούμεν εις αυτούς να ενεργήσουν τι εκκλησιαστικόν λειτούργημα, ή ως κληρικοί, ή ως ιερείς.

Συμφωνία

Ο δε ΞΕ' Αποστολικός λέγει, ότι όποιος εμβή εις συναγωγήν αιρετικών δια να προσευχηθή, κληρικός μεν ων, ας καθαίρηται, λαϊκός δε, ας αφορίζηται. Η δε εν Λαοδικεία, κατά μεν τον ΣΤ' αυτής, δεν συγχωρεί να εμβαίνουν οι αιρετικοί εις την εκκλησίαν, κατά δε τον ΛΒ' δεν πρέπει, λεγει να λαμβάνει τινάς τας παρά των αιρετικών ευλογίας, οι οποίες είναι αλογίες, και όχι ευλογίες, αλλά ουδέ πρέπει να συμπροσεύχηται τινάς με αιρετικούς ή σχισματικούς κατά τον ΛΓ' της αυτής. Ο δε ΛΔ' αναθεματίζει τους αφίνοντας τους μάρτυρας του Χριστού και πορευομένους εις τους ψευδομάρτυρας των αιρετικών. Ο δε Θ' Τιμοθέου δεν συγχωρεί να στέκονται παρόντες αιρετικοί εν τω καιρώ της Θείας Λειτουργίας, έξω μόνον αν υπόσχωνται να μετανοήσουν, και να αφήσουν την αίρεσιν. Αλλά και ο Θ' της εν Λαοδικεία αφορίζει τους Χριστιανούς όπου πηγαίνουν εις τα κοιμητήρια, ή μαρτύρια των αιρετικών δια να προσευχηθούν, ή χάριν ιατρείας των ασθενών αυτών. Αλλά ούτε πρέπει να συνεορτάζη κανείς Χριστιανός με τους αιρετικούς, ούτε να δέχηται τα παρ' αυτών πεμπόμενα εις αυτόν δώρα της εορτής των, κατά τον ΛΖ' της αυτής εν Λαοδικεία.
 ===========================

 Ο κ. Ιερώνυμος Λαρίσης τίμησε τα ονομαστήρια του Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

σύρου σύρου










=======================================================================
========================================================

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Και Μασώνος 33ου βαθμού και πρόεδρος των Ρόταρυ!



Δημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2013, 12:00 μμ | Ανανέωση: Μάιος 28, 2019 στις 3:14 μμ
ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΤΑΡΥ!!!
Τι μας λένε οι Ροταριανοί; Πως «δεν έχουν σχέση με την Μασωνία», «είναι απλά ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα» κλπ. Ισχύουν όλα αυτά; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΔΩ, καταρρίπτοντας μια για πάντα το συγκεκριμένο παραμυθάκι!
Ο λόγος γίνεται για τον Εμμανουήλ Δελάκη: Ποιος είναι ο κύριος; Αρχιμασώνος 33ου ΒΑΘΜΟΥ του «Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί», όπως βλέπουμε εδώ (και στην φωτογραφία πάνω, με τον εκλιπόντα Β. Πάτκα):
Ποια είναι η σχέση του Δελάκη με τους Ροταριανούς; Είναι ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ!!! Συγκεκριμένα στη Λέσχη Χανίων, όπου διαβάζουμε το βιογραφικό του.(http://www.rotarychania.gr/dikitikosimvoulio2.htm)
Ο ίδιος, έχει τιμηθεί με πολλά αριστεία για την προσφορά του στους Ρόταρυ:
Βλέπουμε στην φωτογραφία αριστερά, τον Δελάκη να παρακολουθεί την ομιλία του επίσης Ροταριανού Μαρκογιαννάκη (Αντιπροέδρου της Βουλής). Δεξιά, τον βλέπετε με την τεκτονική του στολή!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όχι απλά έχει στενές, αδελφικές σχέσεις η Μασωνία με τους Ρόταρυ, αλλά όπως είδαμε οι Μεγαλομασώνοι του 33ου Βαθμού είναι υψηλόβαθμα στελέχη και στους Ροταριανούς!!!
Αυτά είναι τα…φιλανθρωπικά ιδρύματα…;
πηγη: hellas-orthodoxy.blogspot.com

 https://www.pentapostagma.gr/2013/01/33_30.html