Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η Περίεργη ... ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

 Μήπως ο Ιός πέρα από την επαφή μεταξύ μας κολλάει και με την ένταση του ήχου?

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός E-mail: johnpreve@gmail.com

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου
... να είσθε βέβαιοι ότι οι Ιερείς θα λειτουργούμε λιτά, χωρίς μεγάφωνα και πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες, έστω «κεκλεισμένων των θυρών».

Ο σχολιασμός ...
Πραγματικά είναι παράλογο έως ύποπτο το παραπάνω απόσπασμα της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου γιατί την δεδομένη στιγμή φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Πολιτείας σε σχέση με την πανδημία αλλά αλήθεια αυτό με τα κλειστά μεγάφωνα και της μη κωδωνοκρουσίες σε τι αποσκοπεί?
Μήπως ο Ιός πέρα από την επαφή μεταξύ μας κολλάει και με την ένταση του ήχου?

Περίεργη και βλακώδης προσέγγιση η οποία θα έπρεπε να είναι ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση αφού λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε και δεν πρέπει να υπάρχει συνάθροιση των πιστών στις Εκκλησίες μας σε τι αλήθεια βλάπτει να λειτουργούν οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις τους?

Ναι να λειτουργούν και μάλιστα στο διαπασών αφού όπως είναι γνωστό οι περισσότερες Εκκλησίες μας είναι χτισμένες στα μέσα των πόλεων και των χωριών μας και σίγουρα αν λειτουργήσουν τα έξωθεν ηχεία τους οι ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και το "Χριστός Ανέστη" το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα αναπτερώσει τις ελπίδες όλων μας για την γρήγορη λήξη του εφιάλτη που ζει όλη η ανθρωπότητα.
Επίσης δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει αυτή η γελοία σκέψη (λες και είναι ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Άνω και της Κάτω Ραχούλας) να μεταφερθεί για το τέλος Μαΐου ... η Ανάσταση του Χριστού μας!

Άγιοι Πατέρες ηθελημένα ή άθελα την δεδομένη στιγμή με τις αποφάσεις σας απαξιώνεται το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων οι οποίοι όλα αυτά τα ακούν και τα βλέπουν με καχυποψία (ως προς τις πραγματικές σας προθέσεις) οπότε θα πρέπει άμεσα εδώ και τώρα να αναθεωρήσετε.
Ναι να αναθεωρήσετε ενισχύοντας τους κλειστούς για τους πιστούς Ναούς (λόγω της έκτακτης κατάστασης) με δυνατότερες μικροφωνικές εγκαταστάσεις για να ακουστούν τις Άγιες αυτές ημέρες οι Ιερείς και οι Ψάλτες στα σπίτια και στα μπαλκόνια μας καθώς και το βράδυ της Ανάστασης αλλά και ανήμερα του Πάσχα να χτυπήσουν δυνατά και χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών μας.
Επίσης απαιτείστε από τις Δημοτικές αρχές να συνδράμουν αυτήν σας την προσπάθεια με τα δικά τους ηχητικά μέσα αφού οι Δήμαρχοι μπορούν να το κάνουν όπως το κάνουν εδώ και χρόνια στις Προεκλογικές και στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις τους!

Φίλες/οι οι στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες και θα πρέπει με ευλάβεια και πίστη να συμμετέχουμε έστω και ως ωτακουστές στο Θείο Δράμα των ερχόμενων ημερών προσδοκώντας η Ανάσταση του Θεανθρώπου να είναι η αρχή και της δικής μας Ανάστασης!

Υποσημείωση

Σίγουρα όλα αυτά αν μείνουν ως έχουν θα εξυπηρετήσουν για άλλη μία φορά Αριστερές άθεες ιδεοληψίες αλλά και τους εγχώριους λαθρολάγνους οι οποίοι δεν θέλουν να ενοχλούνται οι χιλιάδες λαθροεισβολείς της πατρίδας μας από τις Θρησκευτικές Τελετές και Παραδόσεις μας.