Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Το ρεζίλεμα και η διαστρέβλωση της Αληθείας του Ναυπάκτου στον ΣΚΑΪ

Δικαιώνεται ο ομολογητής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος. 

Πώς είναι δυνατόν να απαντά τόσο πρόχειρα, τόσο επιπόλαια και τόσο άστοχα και να παραμένει στη θέση του;
Είναι αλήθεια, πως ο Σεβασμιώτατος πρόλαβε μέσα σε 16 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.ΒΙΝΤΕΟ:
{κλικ} εδώ 


Πώς είναι δυνατόν εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου (ερωτηθείς σχετικά με το βράδυ της Αναστάσεως και το σχέδιο

καθολικής απαγόρευσης της κυβέρνησης) να απαντά λέγοντας: Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε και τα κάναμε και τα είπαμε και όσοι είναι πραγματικά μέλη της Εκκλησίας δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Θα καθίσουν σπίτι τους θα βγουν στο μπαλκόνι τους κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνουν… (6′:50″ του βίντεο).
Πώς είναι δυνατόν να απαντά τόσο πρόχειρα, τόσο επιπόλαια και τόσο άστοχα και να παραμένει στη θέση του;
Είναι αλήθεια, πως ο Σεβασμιώτατος πρόλαβε μέσα σε 16 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.


Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έδειξε νωρίς:
Πως είναι μαλωμένος με το χιούμορ, όταν αστειεύτηκε συγκρίνοντας τις συνταγές της Λαμπρής με τη Θεία Ευχαριστία. (0:10″)
Πως είναι ατάλαντος ηθοποιός, όταν συνειδητοποίησε αργά, πως θα πρέπει να δείξει τη μεγάλη πίκρα της Συνόδου (0:20) για τη «συμφορά».
Πως βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή, μπερδεύοντας τους οπαδούς με τους μαθητές, λέγοντας πως οι μαθητές υποτάσσονται στην ηγεσία τους!!!
Δε λησμόνησε βέβαια, να κουνήσει το δάχτυλο στους Δεσπότες, πως δήθεν έχουν ευθύνη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Συνόδου!
Υπεραμύνθηκε της Συνόδου που έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, όταν έβγαλε μια απόφαση που προτρέπει, αλλά δεν απαγορεύει (αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή δημοκρατική).
Όποιος λοιπόν είναι οπαδός, παρακούσει τον Δεσπότη και δεν εφαρμόσει την ρητή απόφαση της Συνόδου, απλά δεν θα έχει ακολουθήσει την προτροπή; Αυτό; Και παραμένει στη θέση του ως εκπρόσωπος; Και δεν παραδίδει την πατερίτσα του;
πηγή
Όσοι αντέχετε να δείτε την κατάπτωση του εν λόγο πατρός
{κλικ} εδώ 
 http://trelogiannis.blogspot.com/2020/04/blog-post_563.html?m=1

 σχόλια:

  1. Τί  μαλακίες είπε  ο  άνθρωπος !!!

    1) Το  " κεκλεισμένων των θυρών " λέει είναι στοιχείο της παραδόσεως , που ανάγεται στην αρχαία εκκλησία και κατάλοιπο αυτού είναι το " τας θύρας τάς θύρας " !!! Ώ !Θεέ μου !!!

    2)  η Θεία Κοινωνία μεταδίδεται μέ προυποθέσεις και μία προυπόθεση είναι η συμμετοχή στην θεία Λατρεία . Άρα αφού κάποιος δεν συμμετείχε στην Θεία Λατρεία , επειδή αυτοί του το απαγόρευσαν , δεν μπορεί νά κοινωνήσει !  Και άν αυτός ο κατ' αυτήν την έννοια " απρουπόθετος " άνθρωπος μετά απο λίγο πεθάνει ακοινώνητος τί γίνεται ;

    3)  Οι  ιερείς εξέρχονται του ναού νά μεταδώσουν την Θεία Μετάληψι μόνο για βαρειά ασθενείς . Αρα άν υποτεθεί οτι ευελπιστούμε οτι σε κάποια άλλη έξαρση του ιού , οτι θα προκόπτονταν οι ανεπρόκοποι νά παραδειγματιστούν απο  το  παράδειγμα των άλλων εκκλησιών , εδώ μας πληροφορεί ο  σεβασμιότατος , οτι αυτοί δεν  το κουνάνε ρούπι απο  το  εσωτερικό της εκκλησίας , γιατί  όλο και  κάποιος Κανόνας θα το απαγορεύει !

    4) τό  νόημα του  Πάσχα και  της  Αναστάσεως είναι η υπέρβαση του θανάτου και όχι ο  εκκλησιασμός , η  συμμετοχή στην Θεία Λατρεία και  τα Ιερά  Μυστήρια !  Τά εν λόγω ειδεχθή μέτρα όμως πάρθηκαν απο  την  Ιερά Σύνοδο ως νά είναι η υγεία και αυτή η ούτως ή άλλως πρόσκαιρη ζωή το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου . Αυτά τα μέτρα προδίδουν πανικό και τρόμο απέναντι στον θάνατο ! Ιεραρχούν την πνευματική ζωή πιό χαμηλά απο την βιολογική ζωή ! Δεν μας διδάσκουν την υπέρβαση του θανάτου , αλλά την τρομοκρατία απέναντι στόν μαύρο χάρο που μπορεί νά διασπείρει ο  ιός !

    5)  Εγώ πουθενά δεν άκουσα τον  σεβασμιότατο ,  άν  και  προκλήθηκε,  νά απαντήσει ξεκάθαρα οτι η  Θεία Κοινωνία δεν μολύνει ! Αν  κάποιος το  άκουσε και  εμένα  μου  διέφυγε νά  μας το  πεί  !

    Μεγάλη η  πτώση  του ανθρώπου ! 
    Απάντηση
  2. Με τοσα συγραφικα Θεολογικα βιβλια και χιλιαδες αρθρα,ανακοινωσεις ομιλιες...
    Ο απο τους πρωτοπορους αναφορας στα εργα των Αγιων Σιλουανου,Σωφρονιου και του πρ Ρωμανιδου και οχι μονον...
    Οχι δεν θα ανοιξω να δω το βιντεο...
    Ειδα την ζωην του τα τελευταια χρονια σε αρκετες εκδηλωσεις...
    Ναρκισσισμος.
    Δεν ηθελα να το πιστεψω οταν το πρωτοακουσα απο ...
    Αισθανθηκα απογοητευμενος ,ποιος εγω που ηθελα καποτε να παω στην Ναυπακτο να τον γνωρισω (θαυμαζοντας τους δρομους που μου ανοιξε η αναγνωση βιβλιων του) ζητοντας την ευχη του...
    Εμπρος να συνεχισουμε να προσευχομαστε για αυτον ωστε να διορθωσει την πορεια του ωστε να μη το καταλαβει (εαν το αντιληφθει στην σκοτεινια του-αλλα Θεου επιτρεποντος)οταν δεν τον κανουν αρχιεπισκοπο και "συντριβει".
    Τι γραφω ,ο Θεος να μας συγχωρεσει ολους...
    Απάντηση
  3. Εδώ και καιρό ο Ναυπάκτου έχει εκτεθεί ως αφόρητος νομικιστης..
    Καμία έκπληξη...

    Cyclus
    Απάντηση
  4. Ξέχασα νά σχολιάσω και κάτι άλλο συνέχεια του πρώτου σχολίου μου
    6) Ο σεβασμιότατος είπε : Γιατί
    τόσο πολύ κόπτεσθε, αφού σας ξέρουμε μετά το " Χριστός Ανέστη " διασκορπίζεστε για νά φάτε την μαγειρίτσα . Τώρα σας πήρε ο πόνος για την Θεία Κοινωνία ; Λυπάμαι αλλά ο σεβασμιότατος βλέπει , ερμηνεύει , αξιολογεί και αναλύει τα πράγματα τελείως ανεστραμμένα μιμούμενος τον παράνομο Ιούδα ! Δηλαδή σεβασμιότατε ποιός ο λόγος νά συμμετάσχουν στην θεία Λειτουργία της Αναστάσεως όσοι πιστοί θέλουν , αφού η πλειονότης και οι τοπικοί άρχοντες αποχωρούν ! Τώρα τί νά πώ ! Θά χρειαζόταν ολόκληρο άρθρο για νά αναλύσει κανείς την διαπιστωμένη νοσηρότητα των δεσποτάδων , αλλά και αρχιμανδριτάδων και παπάδων ! Ο απλός πιστός δεν έχει αξία γι αυτούς , γιατί ου πολλοί ευγενείς μεταξύ αυτών Τρέχουν όμως τά σάλια τους απο την υποτέλεια που νοιώθουν απέναντι στην λεγόμενη "καλή κοινωνία " και στους ασκούντας την εξουσία τοπικούς άρχοντας ! Εγώ θα σας το πώ ανάποδα . Αφού μετά την Ανάσταση συμβαίνει μία αθρόα αποχώργση και στον ναό μένουν ελάχιστοι , πού λοιπόν υπάρχει ο συνωστισμός ;

    Απορεί κανείς σε ποιόν απευθύνεται ο σεβασμιότατος ! Απευθύνεται στον άθεο θεολόγο συνομιλητή του , που τολμά και μας κουνά το δακτυλο και ο σεβεσμιότατος δεν του λέει λίγο νά συμμαζέψει την γλώσσα του , απευθύνεται στιν κ. Πάιατ για νά πάρει τά εύσημα , απευθύνεται σε έναν στείρο επιστήμονα , που τον εργαλειοποιήσαν οι άθεοι πολιτικοί , απευθύνεται στούς ίδιους αθέους πολιτικούς ή απευθύνεται σε εμάς ; Μάλλον φαίνεται εμάς το λεγόμενο ποίμνιο μας θεωρεί μέ δείκτη νοημοσύνης λίγο παρακάτω του βλακός ! Όπου και άν μας τοποθετεί ο σεβασμιότατος για νά μας πουλά αυτές τις εξυπνοβλακείες , θά πρέπει νά ξέρει ένα πράγμα . Αν σε μία δεύτερη φάση του ιού συνεχίσουν νά διώξουν τον λαό απο τον οίκο του Θεού , που δεν τους ανήκει , ας ξέρουν οτι θα γίνει ΤΕΞΑΣ !!!
    Απάντηση
  5. Όποιος θελήσει να το δει, ας μην παραλείψει και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση για να το κατανοήσει καλύτερα.

    https://www.youtube.com/watch?v=HWAZjaH-iE0
    Απάντηση
  6. Ευχαριστουμε για την προειδοποιηση πριν την εναρξη του βιντεο. Αρκετα αντεξαμε οι Χριστιανοι αυτες τις μερες....
    Απάντηση
  7. Ισότιμα βδελυκτή προς το Θεό η θυσία αυτού του τύπου των ιεραρχών με εκείνη που τέλεσαν οι Σαδδουκαίοι για το Πάσχα αφού πριν λίγο είχαν παραδώσει τον Υιό Του να θανατωθεί. Δεν νομίζω να έχει σιχαθεί περισσότερο άλλες θυσίες και όπως τότε ξεχείλισε η οργή Του έτσι θα γίνει και τώρα.
    Απάντηση
  8. Τον Ναυπακτου τον ειχε ελέγξει ο αείμνηστος θεολόγος και ομολογητής Νίκος Σωτηρόπουλος για κακοδοξίες.Έχει παρελθόν.

    http://aktines.blogspot.com/2012/11/blog-post_6817.html
    Απάντηση
    Απαντήσεις

    1. Υπήρχε θέμα μέ τον μακαριστό Σωτηρόπουλο , αλλά είχαμε τον Ναυπάκτου πολύ σε υπόληψη και δεν τον πιστεύαμε . Ας αγιάσει η ψυχούλα του ! Ο Ναυπάκτου δεν τον δεχόταν στην εκκλησία ως δήθεν αφορισμένο ! Δεν περιμέναμε ο Ναυπάκτου νά πέσει τόσο χαμηλά !

  9. Καί τί δεν κάνει ο άνθρωπος για μία προαγωγή ! Στάσου βρέ σαν άντρας ! Είσαι και 75 χρονών ! Τί θές νά γίνεις , που δεν θα γίνεις ! Αντε και νά γίνεις ! Πάλι υπαρξιακό κενό θα αισθάνεσαι ! Άντε απο κεί ! Παλιόβλαχε ! Μας γέμισες μέ μπούρδες ! Σεβάσου λίγο την λογιωσύνη σου νά γίνεσαι καραγκιόζης για τα μάτια του Πάιατ !
    Απάντηση
  10. Μήπως ο άνθρωπος πρέπει νά κοιταχτεί σε κανένα γιατρό για αλτσζχάιμερ ?
    Απάντηση
  11. Πανταζής Ιωάννης20 Απριλίου 2020 - 9:01 μ.μ.
    Τον είχα πρωτογνωρισει μέσα από τα βιβλία του, δεκαετία του 80, και ομολογώ είχα εντυπωσιαστεί...
    Τον γνώρισα από κοντά, απογοητεύτηκα, τέλη τού ,80.
    Μπερδεμένος υπέρ το δέον
    Απάντηση
  12. Από τα αχαρακτήριστα που λέει ο Ναυπάκτου ως ανακοινωθέντα και δικαιολογίες , καταλαβαίνει κανείς οτι έχει λάκκο η φάβα . Μπρός στην αδυναμία του νά δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέει μπαρούφες .
    Απάντηση
  13. Κρίμα τα άμφια που φοράει..... Κρίμα...
    Απάντηση
    Απαντήσεις

    1. Καλύτερα βλάχος μέ τσαρούχια παρά Βλάχος μέ άμφια !
  14. Αυτοι θα ξανασταυρωναν και σήμερα τον Κύριο με απόφαση Ι,Σ,αυτοί είναι γραματιζουμενοι και Φαρισαιζοντες,,,,,,