Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τα ουαί και τα γιατί ενός Ρωμιού.


**Τα Ουαί και τα γιατί ενός Ρωμιού.**

**Ουαί υμίν κυβερνώντες υποκριταί,**
διότι κλείνετε μόνο τις εκκλησίες, προφάσει της ασθενείας, αλλά την ίδια ώρα δίνετε άδεια σε τζαμιά μέσα στην χώρα.
**Ουαί υμίν κυβερνώντες υποκριταί,**
διότι μόνοι και πρώτοι εσείς για την υγεία -δήθεν- του λαού, στερείτε από τον λαό την ένωσή του με τον όντως ΙΑΤΡΟ, τον Χριστό.
**Ουαί υμίν υπουργοί-καίσαρες,**
οι οποίοι για το καλό του λαού του στερήσατε την πρόσβαση στον μόνο χώρο παροχής δωρεάν κυρίως ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας, δηλαδή την Εκκλησία.
**Ουαί σοι πρωθυπουργέ,**
που ως άλλος Πιλάτος τόλμησες να ξεστομίσεις το βαρύγδουπο «σταυρωθήτω». Να ξέρεις ότι έτσι έγραψε το όνομά σου η ιστορία. Ο χαρακτηρισμός του σταυρωτή Πιλάτου θα σε ακολουθεί σε όλη σου την ζωή.
**Ουαί υμίν υπουργοί,**
οι οποίοι διατάξατε το κλείσιμο των κοιμητηρίων και τον εγκλεισμό των κεκοιμημένων (των πεθαμένων όπως τους λέτε) λες και υπήρχε φόβος να βγουν και να αρχίσουν τις περιττές μετακινήσεις και μάλιστα χωρίς την άδειά σας.
**Ουαί υμίν πολέμιοι της Εκκλησίας,**
που με το πρόσχημα της αγάπης στο λαό, δώσατε χώρο στον διάβολο να κάνει τα παιχνίδια του κυρίως μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

**Γιατί πνευματικοί μας πατέρες,**
εύκολα και αδιαπραγμάτευτα και αναίμακτα για σας, μας αφήσατε νηστικούς από την Θεία Κοινωνία;
**Γιατί πνευματικοί μας πατέρες,**
μας μιλήσατε για την κατ΄ οίκον εκκλησία; Άραγε, θέλετε να πηγαίνουμε να λειτουργούμαστε και να κοινωνούμε σε σπίτια πιστών;
**Γιατί πνευματικοί μας πατέρες,**
εισαγάγατε τον θεσμό του πνευματικού χορτασμού μας δι’ αντιπροσώπου; Εφαρμόσατε, δηλαδή, αυτό που λέει ο λαός μας ΄τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει΄.
**Ουαί υμίν υποκριταί, υπουργοί και πολιτικοί μας,**
που ως άλλοι ειδικοί επιστήμονες του ήχου, αποδείξατε ότι αυτός ο ιός μεταδίδεται δια του ήχου της καμπάνας και του μεγαφώνου της Εκκλησίας και όχι δια του συνωστισμού μπροστά στις ταΐστρες μας (βλ. καταστήματα και πάγκοι τροφίμων).
**Ουαί υμίν υπουργοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι μας και λοιποί διαμορφωτές της “κοινής” γνώμης,** που αγωνιστήκατε όλοι μαζί να μας πείσετε πως εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι στις ουρές των αγορών αλλά ανεύθυνοι στην Εκκλησία. Σοβαροί όταν βγάζουμε τα κατοικίδιά μας για βόλτα αλλά ανόητοι όταν πηγαίνουμε για προσευχή. Άξιοι συγχαρητηρίων όταν βγαίνουμε για σωματική άσκηση, αλλά κατακριτέοι όταν θέλουμε να πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι.
**Γιατί πνευματικοί μας πατέρες,**
απαγορεύσατε την ελεύθερη έκφραση των κληρικών δηλαδή μόνο των παπάδων; Ο κάθε ιεράρχης ξέρουμε ότι είναι δεσπότης και απόλυτος άρχοντας στον τόπο του και κάνει ότι θέλει και μιλάει όποτε και όπως θέλει.
**Ουαί υμίν υπουργοί και πρωθυπουργέ,**
ότι αξίως κατέχετε τον τίτλο του πιο αποτελεσματικού δικτάτορα και διώκτη στην χριστιανική ιστορία, αφού απαγορεύσατε τελείως την Θεία Κοινωνία, τις ακολουθίες των Χαιρετισμών, της Μεγάλης Εβδομάδος, του Επιταφίου και της Αναστάσεως, κάτι που δεν πέτυχαν ούτε οι Διοκλητιανοί και Νέρωνες ούτε οι Σουλτάνοι, ούτε Στάλιν και Ατατούρκ, ούτε Χίτλερ και Χότζας.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ.
**Ουαί υμίν πρότυπα ασυνταξίας στην έκφρασή σας.**
Αν δίνατε εξετάσεις στην έκθεση ιδεών και σας βαθμολογούσε αντικειμενικός και αμερόληπτος διορθωτής-όχι επιχορηγούμενος από τα 11.000.000 ευρώ, θα παίρνατε βαθμό πολύ κάτω από την βάση.
**Μωροί και τυφλοί,**
Νομίσατε πως θα μας αποκόβατε από την Θεία Κοινωνία.
Αυτό σας πονάει και θα σας πονάει.
**Διότι εμείς κοινωνήσαμε και γι αυτό είμαστε ζωντανοί!**
Κοινωνήσαμε και γι’ αυτό έχουμε τα λιγότερα κρούσματα απ’ όλη τη «φωτισμένη» Ευρώπη την οποία «γλύφετε» και την έχετε μόνιμο πρότυπο ζωής σ όλους τους τομείς και θέλετε να της μοιάσουμε (π.χ. ομοφυλοφιλία, ναρκωτικά, σύμφωνα συμβίωσης και υιοθεσίες περίεργες, εκτρώσεις, ανωμαλίες και ανηθικότητες).
**Μωροί και τυφλοί,**
κατηγορούσατε του προηγούμενους κυβερνώντες ως άθεους -όχι πως δεν είναι- οι οποίοι με διάφορα προσκόμματα προσπάθησαν να εμποδίσουν πέρυσι τον ερχομό του Αγίου Φωτός. Εσείς όμως του απαγορεύσατε να έρθει στα χέρια μας, αν και θα υπήρχαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.
**Μωροί και τυφλοί,**
οι Δήμοι με τις Υπηρεσίες τους είναι ειδικοί για βοήθεια ΜΕΣΑ στα σπίτια για μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών ανάγκης, αλλά δεν είναι ικανοί για την μετάδοση του Αγίου Φωτός ΕΚΤΟΣ των σπιτιών;
**Μωροί και τυφλοί,**
πρέπει να ξέρετε, και το ξέρετε αφού γεμίσατε τον τόπο με Ιούδες (ρουφιάνους τους λέει ο λαός), ότι το Άγιο Φως, έφτασε σχεδόν παντού αν και απαγορευμένα, και μάλιστα πολύ πριν από την κανονισμένη ώρα του.
**Μωροί και τυφλοί,**
δοκιμάσατε πόσο πειθήνια όντα μπορούμε να είμαστε. Πετύχατε, αλλά δοκιμάσατε και την πίστη μας. Βρήκατε πολλούς followers. Μην παίζετε όμως με το δίκιο του λαού. Δείτε την παλαιότερη και την πρόσφατη ιστορία.
Δεν σώθηκε κανένας που τα έβαλε με τον λαό του Θεού -όχι τα άβουλα πρόβατα- που θέλετε. Τους χειροκροτητές σας, που τους ποιείτε χειρότερους από σας, διορίζοντας κάποιους σε κάποιες θεσούλες.
**Γιατί πνευματικοί μας πατέρες,**
αν και βρεθήκατε σε δύσκολη θέση, μας προκαλέσατε με κείνο τον «Λόγο παραμυθητικό» σας, όταν μάς είπατε πως πράξατε ό,τι πράξατε με πολλή αγάπη και αμέτρητο πόνο; Ότι είχατε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης σας, ότι πράξατε στο ακέραιο το καθήκον σας. Ότι, ό, τι πράξατε ήταν αποτέλεσμα εκτενούς προσευχής και αιματηρής αγωνίας;
Μας πληροφορήσατε πως ο λόγος της Αγίας Γραφής και των Πατέρων για τον σκανδαλισμό είναι φοβερότατος. Να ξέρετε ότι μάς
ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΤΕ ΠΟΛΥ.
Γιατί αφού η Θεία Κοινωνία είναι όντως Φάρμακο Αθανασίας, αφήσατε να μείνουμε τόσο καιρό μακριά από αυτό το Φάρμακο;
Μάς είπατε ότι δεν αποφασίσατε αβασάνιστα, επιπόλαια και καμμιά απόφαση δεν καταστρατήγησε το ήθος της Εκκλησίας.
Μάς είπατε ότι το ύψιστο αγαθό επί γης είναι η ζωή και η υγεία κι ότι συμπορευθήκατε με τον πόνο και την αγωνία του ανθρώπου.
Μάς είπατε ότι μία Εκκλησία που δεν κατανοεί τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τις αγωνίες του, δεν είναι μητέρα αλλά μητριά.
Δηλαδή, μητριά ήταν η Εκκλησία, όταν σε όλες τις προηγούμενες πανδημίες -έχουν επ΄ αυτού γνώση όλοι οι Μητροπολίτες- διότι αναφέρονται θαύματα όταν για την λύση των πανδημιών κατέφευγαν σε πάνδημες προσευχητικές λιτανείες αγίων λειψάνων και ιερών εικόνων, και βίωναν πραγματικά θαύματα αφού σταματούσε ακαριαία σχεδόν, το κακό;
Γιατί δεν κάνατε κι εσείς ό, τι και οι προκάτοχοί σας, άγιοι Αρχιερείς;
Γιατί και πώς, αφού στάζει αίμα η καρδιά σας καθώς βλέπετε κλειστούς τους ναούς και άδειους, επιβάλατε ακρίτως και αδιακρίτως το γενικό επιτίμιο της ακοινωνησίας από τα αθώα βρέφη μέχρι τους υπερήλικες, μόνο σε όλους τους λαϊκούς αλλά σε κανένα κληρικό, ιερέα ή αρχιερέα?
Ποιος σας λέει ότι σε αντίστοιχη επόμενη κρίση δεν θα επιβληθούν πάλι τα ίδια μέτρα; Και τότε με ατομική προσευχή στο σπιτικό του ο καθένας, δια τον φόβον , θα ψάχνει να συναντήσει τον Κύριο;
Πόσο έντιμη είναι η Κυβέρνηση με την οποία συνεργάζεστε, όταν αποφασίζει όλα αυτά που αποφάσισε εναντίον μας και κατά της Εκκλησίας του Χριστού;
**ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ!!!**
Ερευνήστε, παρακαλώ, τους εαυτούς σας και ρωτήστε και τους πνευματικούς σας, που ελπίζω να μην είναι αρχιερείς ή μέλλοντες αρχιερείς, αλλά παπάδες σε ενορίες ή ταπεινοί πατέρες σε μοναστήρια, που εκφράζουν τον λαό του Θεού.
**Σεπτοί πνευματικοί μας πατέρες,**
ελπίζω να είστε πειστικοί όταν θα προσπαθήσετε να μας πείτε για το πόσο καλό πράγμα είναι η Εκκλησία-που όντως είναι. για το πόσο κοντά σταθήκατε στις ανάγκες, κυρίως τις πνευματικές, του λαού -που είναι μεγάλες-αφού εσείς στη δύσκολη ώρα, μας δείξατε και μας υποδείξατε τον λάθος δρόμο.
**Τον δρόμο του βολέματός σας!**
Γιατί, άραγε, δεν προκαλέσατε -οι πιο αγωνιστές από εσάς- έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας; Εσείς το ξέρετε!
Να ξέρετε ότι κάναμε υπακοή στην Εκκλησία του Χριστού, κι όχι στο λάθος θέλημά σας.
Να ξέρετε πως είμαστε σίγουροι ότι ο Αρχηγός της Εκκλησίας μας, ο Χριστός, θα αναλάβει πάλι το πηδάλιο της νοητής Νηός Του και θα Την οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι.
Εσείς όμως, κάνατε τεράστια λάθη κι ελπίζουμε κάποια στιγμή να το παραδεχθείτε-γινόμενοι πρότυπα ταπείνωσης, εξομολόγησης, αυτογνωσίας και αυτομεμψίας και να δώσετε τις ανάλογες εξηγήσεις, μιλώντας απλά και ανθρώπινα στον λαό του Θεού αφού κλήρος και λαός συναποτελούμε το ορατό σώμα της Εκκλησίας.
**Χριστός Ανέστη!**
**Αληθώς Ανέστη!**
(Ανωνύμου γνωστού συγγραφέως)

Η Σελίδα Ηλίας Σιγάλας
βρίσκεται στο Facebook.
Για να συνδεθείτε με τον Ηλίας, συνδεθείτε στο Facebook.
24-4-20