Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα σε κάθε ομολογητή Ιερέα - κληρικό και Χριστιανό. Ο Χριστιανός δεν φοβάται τίποτε, μόνο το Θεό φοβάται, και είνε σύντροφος των γενναίων μαχητών.

  1. Γράφει ο Χρήστος ο Μακεδόνας
    Θα παραθέσω ένα απόσπασμα από ομιλία του   π. Αυγουστίνου Καντιώτη το έτος 1969:
     
    «Αν είστε δειλοί, θα επικρατήσουν οι άθεοι και θα χάσουμε τα πάντα. Εάν φοβάσαι, δεν είσαι Χριστιανός. Χριστιανός και φόβος δεν συμβιβάζονται. Τι φοβάσαι; τους ανθρώπους, τον κόσμο, τον διάβολο, τον θάνατο;
     Ο Χριστιανός δεν φοβάται τίποτε, μόνο το Θεό φοβάται, και είνε σύντροφος των γενναίων μαχητών.
    Εάν είστε δειλοί, να το θυμάστε και γράψατέ το…· θα επικρατήσουν οι άθεοι (αυτό δεν συμβαίνει σήμερα;). Εάν εμείς οι Χριστιανοί δεν ξυπνήσουμε και δεν γίνουμε ήρωες, θα χάσουμε και την πατρίδα και τα σπίτια και τα πάντα. Ανδρείοι να είστε και να κοιτάτε ψηλά, προς τον ουρανό».

    Ένα συγκλονιστικό μάθημα ανδρείας μας έδωσε ο Μέγας Βασίλειος: Ο υπερήφανος Μόδεστος, ως εκπρόσωπος του αιρετικού αυτοκράτορα Ουάλη, απείλησε τον Μέγα Βασίλειο με δήμευση περιουσίας, εξορία, μαρτύριο, θάνατο. Κι ο Μέγας Βασίλειος του απάντησε…
    – Με απειλείς με δήμευση της περιουσίας; Δεν έχω τίποτε άλλο παρά ένα τριμμένο ράσο και λίγα βιβλία. Θέλεις να με στείλης στην εξορία; «Του Κυρίου η γη και το πλήρωμα αυτής» (Ψαλ. κγ 1). Με απειλείς με μαρτύρια; Δεν θα προλάβης. Το σώμα μου είναι τόσο ασθενικό που δεν θα αντέξη. Θέλεις να με θανατώσης; Θα πάω συντομότερα στον ουρανό.
    – Τέτοιες απαντήσεις δεν άκουσα από κανένα επίσκοπο, του είπε κατάπληκτος ο Μόδεστος.

    Κι ο Μέγας Βασίλειος πρόσθεσε:
    – Ίσως ως τώρα δεν συνάντησες αληθινό επίσκοπο.
    Θα ήθελα να πω για αυτούς τους διωκόμενους αδελφούς μας χριστιανούς
    Κληρικούς και λαϊκούς.
    Όποιος τους γνωρίζει να μπει ένας λογαριασμός να τους βοηθήσουμε οικονομικά.
    Γιατί άκουσα ένας Ιερέας με 11 παιδιά, του επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.
    Ή όποιος γνωρίζει να τους βοηθήσει και νομικά.
    Να δούνε οι άθεοι και αντίχριστοι, ότι εμείς οι χριστιανοί στηριζόμαστε μεταξύ μας. Και να το δείξουμε με πράξεις αγάπης.

    ΑΔΕΡΦΈ ΠΆΝΟ, ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΊΟΥ ΣΟΥ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΑΡΚΕΤΌ ΚΌΣΜΟ, ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΚΙ ΆΛΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΎΣ ΑΠΌ ΆΛΛΑ ΙΣΤΟΛΌΓΙΑ, ΜΆΘΕΤΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΜΨΎΧΩΝΕΤΕ.

    ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ, ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ.


    Χρήστος 19 Απριλίου 2020 - 11:54 μ.μ.