Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Τραγικές διαπιστώσεις για την εγκληματική αδιαφορία-ενοχή του κλήρου!


"Ως πρόβατα μη έχοντες ποιμένα"
Σαν πολυ αμαρτωλος ανθρωπος, που απειχα το μεγαλυτερο μερος της ζωης μου απο την Εκκλησια και πριν λιγα χρονια ξαναγυρισα, ελεει Θεου, ηθελα να πω το εξης.
Η συντριπτικη πλειοψηφια του λαου μας ειναι παντελως ακατηχητη και δεν ξερει ουτε τα βασικα της πιστης. Εδω και δεκαετιες υπαρχει μεγαλη διαφθορα και η τηλεοραση και το ιντερνετ συνεχιζουν αυτο το αρνητικο εργο. Υπαρχει αξιος κληρος που μπορει να εμπνευσει τον λαο, αλλα ειναι λιγοι και οσο πανε και μειωνονται.

Δεν νομιζω οτι ο μεσος Ελληνας εχει κακη ψυχη, αλλα οταν εισαι στο σκοταδι της αγνοιας, τοτε απομακρυνεσαι απο τον Θεο συνεχως. Ακομη και στο κατηχητικο, πολλες φορες λενε λαθος πραγματα στην νεολαια μας. Αν καταπολεμουταν αυτη η αγνοια και διδασκοταν η ορθη πιστη και ηθικη, πιστευω οτι θα αλλαζαν πολυ τα πραγματα. Τωρα υπερισχυουν και ''διδασκουν'' τον λαο και τους νεους μας, διεφθαρμενοι και νεωτεριστες ηθικα και δογματικα ανθρωποι Ελληνες και ξενοι. Γιατι μονο απο αυτους περνανε ''μυνηματα'' στον λαο.
Τεραστια ευθυνη βρισκω στην Εκκλησια που απετυχε να καθοδηγησει τον λαο (με εξαιρεση μερικους ηρωικους ιερεις και ιερομοναχους και γεροντες) και οι ανωτεροι κληρικοι εχουν κενοδοξια και θελουν να κρατησουν την θεση τους, εχοντας τα καλα με τους πολιτικους αρχοντες. Δεν ξερουμε πως θα αντιδρουσε, για παραδειγμα ο κ. Μητσοτακης, αν ειχε σθεναρη και σωστη απαντηση απο τον Αρχιεπισκοπο, πως δεν υπαρχει περιπτωση να κλεισουν οι Εκκλησιες, αλλα να παρθουν καποια μετρα, οπως στην Γεωργια. Αλλα η Ιερα Συνοδος του εδωσε την αδεια και ετσι μια ''νομιμοποιηση'' απεναντι στα ματια του λαου. Δεν νομιζω, οτι αν στεκοταν στο υψος της η ιεραρχια, πως θα ειχε το θαρρος κανενας πολιτικος στην Ελλαδα να κανει διωγμο στην Εκκλησια. 
            Athenian888