Σάββατο 25 Απριλίου 2020

π. Ευάγγελος Παπανικολάου: Ανάσταση Χριστού θεασάμενοι



Ζηζιούλειες κακοδοξίες, αμετροέπειες και άλλα τινά…!

Η ζημιά που έχει κάνει ο μεγάλος αιρετικός ...Ζηζιούλας!
"Ανάσταση Χριστού Θεασάμενοι"
με τον π. Ευάγγελο Παπανικολάου 25-4-20

Με πληθωρικό λόγο, λαϊκισμό και τη σχετική αμετροέπεια ο εσχάτως παρουσιαζόμενος στα ιστολόγια π. Ευάγγελος Παπανικολάου, μαζί με άλλα σωστά που λέγει, αναπαράγει κάποιες από τις αιρετικές κακοδοξίες του Ζηζιούλα.
Μας επεσήμαναν τις ακόλουθες κακοδοξίες, τις οποίες και ακούσαμε σε ομιλία του.
Ελπίζουμε να καταλάβει το λάθος του και να ανασκευάσει τις Ζηζιούλειες διδασκαλίες:
1) Είπε ότι δεν ισχύει η προσευχή μας, αν δεν πραγματοποιείται στο όνομα του Επισκόπου!
Ακούμε στο βίντεο (1:49:00): «Κλείνομαι στο ταμείο μου και προσεύχομαι στο ταμείον μου κεκλεισμένος. Και δεν προσεύχομαι από μόνος μου. Προσεύχομαι δι’ ευχών του επισκόπου. Προσέξτε, δεν έχουμε εκκλησιαστικά κριτήρια. Δεν μπορώ να προσευχηθώ, εάν δεν μνησθώ του Επισκόπου της περιοχής στην οποία είμαι και στην οποία προσεύχομαι».
Ίσως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι με όλους τα βάζει, αλλά όχι με τον αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο και τον προϊσταμένους του στην Ιεραποστολή που υπηρετεί, ιδίως με τον διακηρύσσοντα ότι έχουμε ένα Θεό με τους αιρετικούς και τους Μουσουλμάνους, Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο!
2) Στο 3;09:00 είπε: «Εάν θες να δεις το Χριστό... μη βγεις από την Εκκλησία. Προσέξτε καλά. Μη φύγετε από την Εκκλησία. Διάβασα ένα γράμμα ενός ιερομονάχου σε ένα παιδί που είχε παράπονα για τη συμπεριφορά  Εκκλησίας. Και τι του γράφει; Από αυτούς που ετοιμάζονται για να γίνουν Επίσκοποι. Και τι του έγραψε; Αν παιδί μου δεν σου αρέσει και δεν κάνεις υπακοή στην Εκκλησία να αποτειχιστείς. Τι λές μωρέ; Τόσο εύκολα; Λέτε αυτή τη λέξη τόσο εύκολα; Εδώ σου λέει «ομόροφος έσται», να είσαστε στον ίδιο όροφο. Πού είναι η Εκκλησία; Στις κατακόμβες; Στις κατακόμβες. Πού είναι η Εκκλησία; Στο ανώγειο; Στο ανώγειο. Πού είναι ο Επίσκοπος; Εκεί είναι η Εκκλησία. Όλοι μαζί. Με λάθη; Με λάθη. Δεν θα βγώ από την Εκκλησία. Προσέξτε, γιατί κυκλοφορούν πολλοί παλαβοί και λένε διάφορες βλακείες επ’  ευκαιρίας αυτού του θέματος. Όχι. «Ομόροφος». Θα είμαι στον ίδιο όροφο με την Εκκλησία».
Εφ’  όσον αναφέρεται στην αποτείχιση έπρεπε να ξέρει ότι η αποτείχιση δεν είναι φυγή από την Εκκλησία. Η φυγή από την Εκκλησία λέγεται σχίσμα ή όπως αλλιώς; Και δεν δικαιολογείται από τον πολυπράγμονα π. Ευάγγελος, μια τέτοια σύγχυση.
Έπρεπε να διευκρινίσει: Σε ποιούς αποτειχισμένους αναφέρεται; Ποιοί είναι αυτοί οι «παλαβοί» και ποιές «βλακείες» λένε;
Η αποτείχιση από τους ψευδοποιμένες της Εκκλησίας, τους αιρετικούς Οικουμενιστές (όπως ο Πατριάρχης του Θεόδωρος και ο Επίσκοπός του στο Καμερούν), δεν εφαρμόστηκε από Αγίους της Εκκλησίας; Δεν προβλέπεται και δεν επαινείται από την ίδια την Εκκλησία;  Η αποτείχιση από τους δημιουργούς του Ουκρανικού σχίσματος και όσους τους ακολουθούν και τους μνημονεύουν δεν προβλέπετε από τους κανόνες της Εκκλησίας; Η απομάκρυνση από τους παραπάνω Επισκόπους, που δέχτηκαν τον Οικουμενισμό, την παραμονή μας στο Π.Σ.Ε. (Συμβούλιο ψεύδους και αιρέσεων),  την κακόδοξη Κολυμπάρια Σύνοδο, και το Ουκρανικό σχίσμα, εσχάτως δε, προχώρησαν ακόμα περισσότερο και έκλεισαν και τις Εκκλησίες, δεν προβλέπεται από την Παράδοση της Εκκλησίας;
Τι επιλέγει, λοιπόν, ο π. Ευάγγελος; Θέλει να είναι με τα λάθη των Οικουμενιτών; Με τις κακοδοξίες του Ζηζιούλα, του Βαρθολομαίου, του Αλεξανδρείας Θεοδώρου και όσων ακολουθούν ως ουρά; Αυτό είναι η Εκκλησία για τον π. Ευάγγελο; "Εκεί είναι η Εκκλησία. Όλοι μαζί. Με λάθη; Με λάθη"!!!
Θα μας συχωρέσει, αλλά η αυθεντική Εκκλησία είναι στην διδασκαλία των Αγίων, κι όχι στα λάθη των Οικουμενιστών!
Π.Σ