Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Τα θέατρα έκλεισαν. Οι παραστάσεις του Νικολόπουλου στην Λάρισα… συνεχίζονται…


Ντόρα προς Ιερώνυμο : "η πολιτική έχασε ενα πολιτικό..."
Υφυπουργός Παιδείας κ Ζαχαράκη











Μεγάλη Πέμπτη πρωί, στον Άγιο Αχίλλειο ο δεσπότης έκανε μια καλή ομιλία για το μυστικό Δείπνο και την Θεία Κοινωνία, την ώρα  που ο ίδιος αυθαίρετα απαγόρευσε με δελτίο τύπου την Θεία Μετάληψη, αγνοώντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και της ΚΥΑ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Σέ συνέχεια τοῦ ἀπό 10.4.2020 Δελτίου Τύπου ἡ Ἱερά Μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου προάγεται λεπτομερέστερα νά διευκρινίσει τά ἑξῆς: ἡ Ἱερά Μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου θά ἐπιτρέψει τήν κεκλεισμένων τῶν θυρῶν τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας τή Μεγάλη Πέμπτη τό πρωί καί τό βράδυ τῆς Ἀναστάσεως μόνον.
Ἀφήσαμε γιά τό τέλος τό σπουδαιότερο! Τή φετινή Μεγάλη Ἑβδομάδα δέν θά κοινωνήσουμε.»
Ήταν μια μαχαιριά για τους πιστούς «στην καρδιά και μάλιστα γύρισε το μαχαίρι για να πονέσει περισσότερο», όπως είπε σε άλλη του ομιλία..
Οι πιστοί να μην μπορούν να μεταλάβουν και αυτός να τους μιλάει για την Θεία Κοινωνία, που ο ίδιος τους στέρησε… Είναι τόσο ανήθικο και προκλητικό σαν να μιλάς στον πεινασμένο για νόστιμα και πλουμιστά φαγητά μπροστά σε μπουφέ!!!
Δεν φοβόταν, μην εξοργιστεί κάποιος και τον βουτήξει απ΄ το Ωμοφόριο, αφού η εκκλησία ήταν άδεια!!!
Το θέατρο του παραλόγου είχε συνέχεια. Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που έδωσε στην εφημερίδα, δηλώνει πως και ο ίδιος συμπαραστεκόμενος στον πιστό λαό, ούτε ο ίδιος θα κοινωνήσει!!!! Αφού ο ίδιος… απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία!!!
Μου θυμίζει τον Τοτό που αφού σκότωσε τους γονείς του, ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου κλαίγοντας, επειδή …ήταν ορφανός….
Λίγο αργά τα χριστιανικά σωματεία της Λάρισας και οι πολύτεκνοι έβγαλαν ανακοίνωση για την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας.
«Ώστε η Θεία Κοινωνία διώκεται;» – «Πύρινη» ανακοίνωση των Χριστιανικών Σωματείων Λάρισας και του Συλλόγου Πολυτέκνων»  βλέπε ΕΔΩ
  Μια ανακοίνωση με τάκτ, χωρίς καμμιά αναφορά στον Δεσπότη σας!!
  
  Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε στον δεσπότη σας και δεν απαιτήσατε να λειτουργήσουν οι Εκκλησίες, όπως σε άλλες χώρες;


 Αλήθεια, οι τακτικοί θαμώνες του επισκοπείου, γιατί δεν έκαναν μια επίσκεψη στο δέσποτα, να θέσουν τους προβληματισμούς τους και τα αιτήματά τους;
Ή γιατί δεν οργανώνετε κάτι πιο δυναμικό, μια διαμαρτυρία  στο λόφο του Φρουρίου, στον μητροπολιτικό ναό ή στο παρκάκι του επισκοπείου, σας βεβαιώνουμε ότι αυτό θα  εκτιμηθεί και θα τύχει αποδοχής  απ΄ όλους και θα είναι αποτελεσματικό. Γνωρίζουμε όμως, ότι οι συναφειακές σας σχέσεις και των κινουμένων όπισθεν υμών, δυστυχώς είναι υπεράνω του κοινού συμφέροντος της Εκκλησίας. 
Το τελευταίο, θλιβερό. Στη συγκέντρωση των προϊσταμένων των ναών, για την εφαρμογή των μέτρων, ξύπνησε ο δεσπότης του «θα σας Λιώσω».
 «Έχω ρουφιάνους σε κάθε ενορία, και θα τα μάθω, αν κάτι κάνετε»!!!.. τους προειδοποίησε. Δεν σχολιάζω.
Να δει ο δασκαλάκος της Πέτρου και Παύλου, αλλά και οι άλλοι λίγοι μπουνταλάδες καλοθελητές, που βαυκαλίζονται ότι είναι συνεργάτες του δεσπότη, σε πόση εκτίμηση τους έχει…
Αφού και τα μέλη των χριστιανικών σωματείων και οι πολύτεκνοι τον εξέμεσαν για το θέμα της Θείας Κοινωνίας και οι «συνεργάτες» του, που έγιναν ρουφιάνοι, απομακρυνθούν από κοντά του, η απομόνωσή του θα είναι εφιαλτική….
Υ.Γ. Διά της τηλοψίας είδαμε τον επίμονο βήχα που έχει εδώ και μέρες, μήπως πρέπει κάποιος  να του πει να το κοιτάξει, γιατί οι μέρες είναι πονηρές…και ο ίδιος δικαιολογημένα να προστατεύεται, αλλά να μην ασφαλίζει τις Εκκλησίες για τους πιστούς.
         Λαρισαίοι 16-4-2020


 Σχόλιο περί των Χριστιανικών Σωματίων

Λίγο αργά τα χριστιανικά σωματεία της Λάρισας και οι πολύτεκνοι έβγαλαν «Πύρινη» ανακοίνωση για την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας".
«Ώστε η Θεία Κοινωνία διώκεται;» – «Πύρινη» ανακοίνωση των Χριστιανικών Σωματείων Λάρισας και του Συλλόγου Πολυτέκνων»  βλέπε ΕΔΩ

  Μια ανακοίνωση για την τιμή των όπλων άκρως υποκριτική αποστελλόμενη στο υπερπέραν, προκειμένου να είστε αρεστοί στον δέσποτα και τους κρατούντας, ίνα μη σκιασθούν οι αγαστές σας σχέσεις.
 Κύριοι των Χριστιανικών Σωματείων, συντάκτες της «πύρινης ανακοινώσεως» μπορεί να κοροϊδεύετε για λίγο  την συνείδησή σας, αλλά όχι όμως όλους τους πιστούς για πολύ, ακόμα και την πλειοψηφία των μελών σας. 
Επικεντρώνεστε  στο «αδιαπραγμάτευτο» της Θείας Κοινωνίας λες και είναι αποκεκομμένη  από την Θεία Λειτουργία και τις Ιερές Ακολουθίες, την στιγμή που έκλεισε σαν φύλακας δράκος ερμητικά τις Εκκλησίες.
 Έχει δώσει τόσα δικαιώματα κοινωνίας  με την μασονία, τους Ρόταρι την Συναγωγή, προσβολές κατά του Θεολόγου και των Θεολογικών και εσείς σφυρίζατε αδιάφορα. Πού παρεπιδημείτε εσείς;
   Εσείς δεν θρέφετε το θηρίο, εσείς δεν το κολακεύετε; Αλλά και ποιόν μοιχεπιβάτη δεν προσκυνήσατε; Εσείς δεν τον προσκαλείτε στις αίθουσές σας ομιλητή;   Εσείς πριν δύο μήνες περίπου δεν τον περιφέρατε αγαλλόμενοι εν συνάξει στις κατακόμβες σας με κολακευτικές προσφωνήσεις  και του παρείχατε τράπεζα  ξεναγώντας τον στα υπερώα σας (όπως γράφτηκε) και αποκομίσατε επαίνους και δάφνες…;    
  Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε στον δεσπότη σας και στη Σύνοδο και δεν απαιτήσατε να λειτουργήσουν οι Εκκλησίες, όπως σε άλλες χώρες;  Μάλιστα αντιφάσκετε όταν αντί να επικαλείσθε τον Νόμο του Θεού εσείς εμμέσος πλήν σαφώς ανέχεσθε το "γράμμα"της ΚΥΑ όταν γράφετε "όταν όχι νόμος δεν παραβιάστηκε αλλά ούτε το γράμμα μιας ΚΥΑ."
  Στο μακεδονικό είστε Μακεδονομάχοι εκ του ασφαλούς, στά Εκκλησιαστικά, Οικουμενιστικά, Σύναξη Κολυμπαρίου, Ουκρανικό, ποιείτε την νήσσα, γιατί δεν τον ρωτήσατε ποτέ για τις θέσεις του επ΄ αυτών των καυτών θεμάτων; Αν και εν πολλοίς είναι δεδηλωμένες.
   Ο πιστός λαός αντιλαμβάνεται ότι ο εχθρός είναι εντός των τειχών με τον οποίο εσείς είστε σφιχταγκαλιασμένοι. Οι πύρινοι   λόγοι αββάδων και θεολόγων για αιρέσεις, οικουμενισμό, προάσπιση των μυστηρίων  αποβαίνουν άκαρποι, φαντάζουν Φαρισαϊκοί, λόγοι κούφιοι  και σας εκθέτουν, εφόσον δεν έχουν συνέπεια λόγων και πράξεων και δεν στοχεύετε στους ιθύνοντας ταγούς της Εκκλησίας που αποφασίζουν για μας χωρίς την Παράδοση, ενεργώντας  ως φερέφωνα της ΝΤΠ καταπατώντας ιερά και όσια.
Δεν παραγνωρίζουμε την προσφορά σας  στην οποία είμαστε αρωγοί, μείζονες όμως οι αγώνες για την  Ορθοδοξία. Δεν μπορεί να φιμώνεται η συνείδησή μας μπροστά στην αλληθορίζουσα θρησκευτική υποκρισία. Η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει απ΄ την πισωβατούσα τακτική σας, η οποία ενθαρρύνει τους δεσποτάδες να βυσσοδομούν ανεξέλεγκτα εις βάρος της Εκκλησίας και τελικά κάνει πολύ κακό.   Ενθυμούμαστε τον Μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγο  που είχε πεί: «Δεν θα χρειαζόταν να γίνουν οι Χριστιανικοί  σύλλογοι και Οργανώσεις αν η Εκκλησία εργαζότανε σωστά προς κάθε κατεύθυνση».
   Είναι γεγονός ότι τα σωματεία - Χριστιανικοί Σύλλογοι καλύπτουν χάριν της ευελιξίας τους πολλά κενά κατηχητικά,  φιλανθρωπίας,  Ιεραποστολής, και Αντιαιρετικής Δράσεως κ.π.ά. στην Εκκλησία, πράγμα που για τους δεσποτάδες  και τις Μητροπόλεις των είναι  ενίοτε εκτός των δυνατοτήτων τους. 
   Οι οργανώσεις γεννήθηκαν από την ανάγκη μιας αποδέσμευσης από τα στεγανά υπηρεσιακά όρια υποταγής στον κάθε δεσπότη και με ευέλικτη  Ελευθερία να επιτελούν το Ιεραποστολικό τους έργο, πάντοτε στα πλαίσια της Ορθοδόξου Παραδόσεως και επ' αυτού διακρίθηκαν Άριστα!. Με την πάροδο, όμως, του χρόνου φεύγοντας οι εμπνευστές και ιδρυτές των συλλόγων αυτών, με τις συναφειακές σχέσεις των νέων στελεχών με την διοικούσα Εκκλησία,  ξεθώριασε και αμβλήθηκε  η στρατηγική αυτή. 
   Δυστυχώς  η διοίκηση των Συλλόγων αυτών σήμερα, ως επί το πλείστον   έγινε εξωραϊστής και βραχίονας  υποτεταγμένος στους εκβιασμούς και τις διεισδύσεις  του κατά τόπους δεσπότου. 
  Έτσι δεσμευμένοι όντες, δεν μπορούν να αντιδράσουν  σθεναρώς, υγιώς εις τις εκάστοτε εκτροπές των ταγών της Εκκλησίας και να κρατήσουν τις γενεσιουργές – ιδρυτικές τους Αρχές, υπό αυτήν την έννοια εξαρτηματοποιούνται και εργαλειοποιούνται  εις τα κελεύσματα του εκάστοτε δεσπότου γενόμενοι συνεργοί, όχημα και φορείς κάθε εκτροπής,  γεγονός που καλλιεργεί μια παθολογική νοσηρή, άνευρη κατάσταση. Μακάρι να επανακάμψουν στις αρχικές υγιείς, αγωνιστικές  τους αρχές, για να αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη αποτροπής.
 Λαρισαίοι

   Εστάλη από Λάρισα 16-4-2020

   ΣΧΕΤΙΚΑ:
 https://agonasax.blogspot.com/2020/04/blog-post_34.html

Μην περιμένετε «Αντάρτικο» από τον εις Λάρισα ομογάλακτο του Ιερωνύμου, δεν χρειάζονται αστυνόμευση οι Εκκλησίες, τίς Σφράγισε και τις φυλάει δρακόντεια ο ίδιος μετά της κουστωδίας του

 ===============================================
==========================================================
Παραθέτουμε το επίμαχο δημοσίευμα των Χριστιανικών Σωματείων Λαρίσης

 «Ώστε η Θεία Κοινωνία διώκεται;» – «Πύρινη» ανακοίνωση των Χριστιανικών Σωματείων Λάρισας και του Συλλόγου Πολυτέκνων 16 Απριλίου 2020 -  
Μεγάλη Πέμπτη, την ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού και το βράδυ η -άδεια από πιστούς- Εκκλησία θα μάς συγκλονίσει παρουσιάζοντάς μας τη Σταύρωση του Θεανθρώπου, έρχεται η ανακοίνωση των Χριστιανικών Σωματείων Λάρισας και του Συλλόγου Πολυτέκνων που κάνει λόγο για διωγμό της Θείας Κοινωνίας στη χώρα μας…
Δείτε την ανακοίνωση:
«Μεγάλος σάλος προκλήθηκε τελευταία από περιστατικό που συνέβη σε Ιερό Ναό της πρωτεύουσας. Από όσα μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι ένας ιερέας έξω από τη θύρα του Ναού κοινώνησε λίγα παιδιά και γονείς, φροντίζοντας να τηρούνται οι μεταξύ τους αποστάσεις. Αυτό ήταν αρκετό για να κινητοποιηθούν επιδεικτικά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, να ζητηθεί ειδικά εισαγγελική παρέμβαση και να σχηματιστεί δικογραφία.
Και αναρωτιόμαστε:
Ποιο ακριβώς ήταν το έγκλημα; Το ότι συνέβη για μερικά λεπτά να βρεθούν λιγοστοί άνθρωποι σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση σε υπαίθριο χώρο; Έλαβε χώρα τίποτε από εκείνα που απαγορεύει η σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 1178/6-4-20); Εάν ο συγκεκριμένος ιερέας αντί για Θεία Κοινωνία έδινε στα παιδάκια από ένα γλύκισμα, θα κινητοποιούνταν όλος αυτός ο μηχανισμός δίωξης; Ποιο είναι τελικά το ποινικώς κολάσιμο στην όλη υπόθεση; Η Θεία Κοινωνία;
Ας μη διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα από επίσημα χείλη με αναφορές σε «εξαιρέσεις που παραβιάζουν τους νόμους του Ελληνικού Κράτους», όταν όχι νόμος δεν παραβιάστηκε αλλά ούτε το γράμμα μιας ΚΥΑ.
Να τηρούμε τους νόμους, να σεβόμαστε όμως πρώτα τον θεμελιώδη Νόμο, το Σύνταγμα, από το οποίο οι νόμοι και οι εξουσίες αντλούν το κύρος και την ισχύ τους.
Δεν είναι άραγε παραβίαση του Συντάγματος η ωμή επέμβαση και ακύρωση της από 16/03/2020 απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς τη λειτουργία των ιερών ναών, τη στιγμή που το άρθρο 3 (παρ. 1) του Συντάγματος προβλέπει την «τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Iουνίου 1850», όπου ορίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος διοικεί «τὰ τῆς Ἐκκλησίας κατὰ τοὺς θείους καὶ ἱεροὺς κανόνας ἐλευθέρως καὶ ἀκωλύτως ἀπὸ πάσης κοσμικῆς ἐπεμβάσεως»;
Δεν είναι παραβίαση του Συντάγματος το κλείσιμο των ναών με τρεις διαδοχικές ΚΥΑ, τη στιγμή που ο συνταγματικός νομοθέτης ρητά αποφαίνεται ότι «τα σχετικά με τη λατρεία τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων» (άρθ. 13 παρ.2);
Δεν είναι παραβίαση του Συντάγματος η καταπάτηση της θεμελιώδους αρχής της αναλογικότητας (άρθρο 25, παρ. 1) με την επιβολή δυσανάλογων επαχθών μέτρων για τη (μη) λειτουργία των ιερών ναών, αφ’ ης στιγμής μπορούσαν να ληφθούν άλλα μέτρα, πολύ λιγότερο περιοριστικά της θρησκευτικής ελευθερίας και εξίσου αποτελεσματικά ως προς την προστασία της δημόσιας υγείας;
Εμείς ένα έχουμε να πούμε, ιδίως σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, που εορτάζουμε την παράδοση του Μυστηρίου στην Εκκλησία μας κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου: Η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Κύριος και Θεός μας. Το Φως, η Αλήθεια και η Ζωή. Αυτός που αψευδώς διακήρυξε: «ἐὰν μὴ φάγητε τὴν σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα, οὐκ ἔχετε ζωὴν ἐν ἑαυτοῖς» (Ιω. 6, 53).
Ζητούμε, επομένως, να παύσει κάθε σχετική δίωξη κληρικού της Εκκλησίας μας, ως και του συγκεκριμένου, που όχι μόνο έπραξε σύμφωνα με την ιερατική του συνείδηση, αλλά και κατέδειξε με μια απλή ενέργεια μια συνταγματικά ορθή και αναλογική προσέγγιση του ζητήματος: σεβασμός στη θρησκευτική ελευθερία και λατρεία, και την ίδια στιγμή σεβασμός και συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια για την υγεία.»
Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωσις «η Χριστιανική Αγωγή») Λάρισας
Ενωμένη Ρωμηοσύνη
Ένωση Θεολόγων Λάρισας
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Άγιος Δαμιανός»
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας
Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων
Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»
Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος»