Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Στή Βεβαίωση και Συμφωνία μεταξύ Συγγραφέα και ΧΑΕ περιγράφονται συγκεκαλυμμένα με τον όρο «ιδιωτικότητα οποιουδήποτε προσώπου» οι ομοφυλόφιλοι


 Ο κάθε συγγραφέας στη ΧΑΕ είναι υποχρεωμένος να υπογράφει "Βεβαίωση και Συμφωνία μεταξύ Συγγραφέα και ΧΑΕ" και να συμφωνεί  ότι  αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους οι οποίοι περιγράφονται  συγκεκαλυμμένα με τον όρο «ιδιωτικότητα οποιουδήποτε προσώπου»

3.      Στο βαθμό που γνωρίζω, το Άρθρο δεν δυσφημεί οποιοδήποτε πρόσωπο, δεν προσβάλλει την ιδιωτικότητα οποιουδήποτε προσώπου, και δεν παραβιάζει με κανένα τρόπο δικαιώματα οποιουδήποτε προσώπου.
==================================================================
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1884


Έδρα: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα, τηλ. 213 213 9556
www.chae.gre-mail: chae1884@gmail.com
http://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/deltion
http://eproceedings.epublishing.ekt.gr/index.php/chae
http://ebooks.epublishing.ekt.gr/index.php/chae


Βεβαίωση και Συμφωνία μεταξύ Συγγραφέα και ΧΑΕ

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται, υπογράψτε και αποστείλατε τη «Βεβαίωση και Συμφωνία» σε μορφή pdf στο ηλεκτρ. ταχυδρ. της ΧΑΕ: chae1884@gmail.com ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία, c/o Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, 106 75 ΑΘΗΝΑ

Η παρούσα Βεβαίωση και Συμφωνία Συγγραφέα απευθύνεται προς τη Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία (στο εξής ΧΑΕ) από τον κατωτέρω αναφερόμενο συγγραφέα (στο εξής Συγγραφέας) σχετικά με τη δημοσίευση του Άρθρου του, του οποίου ο τίτλος εμφανίζεται παρακάτω, στο Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας (στο εξής Δελτίον), το περιοδικό της ΧΑΕ.


Ονοματεπώνυμο:
Διεύθυνση:

Τίτλος Άρθρου:


Ονοματεπώνυμα όλων των συγγραφέων με τη σειρά που εμφανίζονται στο Άρθρο (όπου χρειάζεται):




Αναφορικά με τη δημοσίευση του παραπάνω Άρθρου στο Δελτίον και λαμβάνοντας υπόψη τον Κανονισμό για τα Πνευματικά Δικαιώματα του Περιοδικού:


ΜΕΡΟΣ A: Βεβαίωση Συγγραφέα

με το παρον βεβαιώνω ότι :

1.      Το Άρθρο που παραδίδεται στο Δελτίον είναι πρωτότυπο έργο, δεν έχει δημοσιευθεί στο παρελθόν και δεν έχει αποσταλεί για δημοσίευση αλλού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
2.      Το Άρθρο δεν παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο πνευματικά δικαιώματα τρίτων. Σε οποιοδήποτε τμήμα του Άρθρου υπάρχει περιεχόμενο για το οποίο δεν είμαι δημιουργός πνευματικής ιδιοκτησίας, έχω ζητήσει και λάβει άδεια από το(-ους) δημιουργό(-ούς) ή/και δικαιούχο(-ους) για αναπαραγωγή και δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιεχομένου στο Άρθρο (σε κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των έντυπων και ψηφιακών), και αναφέρω την πηγή προέλευσης του περιεχομένου χρησιμοποιώντας, όπου είναι αναγκαίο, την ακριβή διατύπωση που ορίζει ο/οι δημιουργός/-οί ή/και δικαιούχος/-οι πνευματικής ιδιοκτησίας.
3.      Στο βαθμό που γνωρίζω, το Άρθρο δεν δυσφημεί οποιοδήποτε πρόσωπο, δεν προσβάλλει την ιδιωτικότητα οποιουδήποτε προσώπου, και δεν παραβιάζει με κανένα τρόπο δικαιώματα οποιουδήποτε προσώπου.
4.      Στην περίπτωση που το Άρθρο συνοδεύεται από δεδομένα, βάσεις δεδομένων ή συλλογές έργων (Συλλογές Δεδομένων), μέρος ή το σύνολο των οποίων χρησιμοποιείται στο Άρθρο, έχω όλα τα απαραίτητα δικαιώματα ή έχω εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες προκειμένου είτε να χρησιμοποιώ τις Συλλογές αυτές στο Άρθρο, είτε να διαθέτω, αναπαράγω και δημοσιοποιώ τα δεδομένα τους.
5.      Έχω εξασφαλίσει την άδεια δημοσίευσης των μνημείων ή αντικειμένων που πραγματεύομαι στο υπό δημοσίευση Άρθρο.
6.      Έχω την πλήρη ευθύνη για την εξασφάλιση αδειών δημοσίευσης των φωτογραφιών που περιλαμβάνονται στο άρθρο, αναλαμβάνοντας και τα τυχόν απαιτούμενα έξοδα. Οι άδειες που έχω εξασφαλίσει αφορούν τόσο την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική έκδοση του Δελτίου.
7.      Έχω πλήρες δικαίωμα και εξουσία να προβώ στην υπογραφή της παρούσας Βεβαίωσης και Συμφωνίας Συγγραφέα και να μεταβιβάσω με αυτήν ρητά και ανεπιφύλακτα τα παρεχόμενα δικαιώματα στη ΧΑΕ ως εκδότη του Άρθρου. Στην περίπτωση που δεν είμαι ο μόνος Συγγραφέας του Άρθρου, μου έχουν δοθεί οι άδειες ή μεταβιβαστεί τα δικαιώματα από τους υπολοίπους συγγραφείς προκειμένου να προβώ στην υπογραφή της παρούσας Βεβαίωσης και Συμφωνίας Συγγραφέα στο όνομα και για λογαριασμό όλων των συγγραφέων, οι οποίοι έχουν διαβάσει και συμφωνούν με την παροχή Βεβαίωσης και τα περιεχόμενα της παρούσας Συμφωνίας Συγγραφέα.
8.      Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τον Κανονισμό για τα Πνευματικά Δικαιώματα του Δελτίου όπως ισχύει αυτή τη στιγμή και με βάση την από 4/05/2011 συμφωνία μεταξύ ΧΑΕ και ΕΙΕ/ΕΚΤ για την ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διάθεση του Δελτίου.
9.      Αποδέχομαι να αποζημιώσω τη Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία και τους διανομείς της, για οποιαδήποτε ζημία τυχόν υποστούν από οποιαδήποτε επίκληση, ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με γεγονότα που συνιστούν παραβίαση της Βεβαίωσης και Συμφωνίας Συγγραφέα όπως περιγράφεται στο παρόν.


ΜΕΡΟΣ B: Συμφωνία Συγγραφέα

με το παρον ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ότι:

1.      Παρέχω στη ΧΑΕ μη αποκλειστική και χωρίς υποχρέωσή της για καταβολή αμοιβής πνευματικών δικαιωμάτων άδεια προκειμένου να ασκεί τα δικαιώματα πρώτης δημοσίευσης, αναπαραγωγής, παρουσίασης στο κοινό, διανομής και χρήσης του Άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο και ότι το Άρθρο δεν θα αναρτηθεί από μέρους μου στο διδίκτυο πριν από την παρέλευση είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την δημοσίευσή του.
2.      Η μη αποκλειστική άδεια αυτή επίσης περιλαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων (π.χ πνευματικής ιδιοκτησίας επί της πρωτότυπης βάσης δεδομένων, δικαίωμα ειδικής φύσης του δημιουργού βάσης δεδομένων) επί δεδομένων και συνόλων αυτών που μπορεί (α) να περιέχονται στο Άρθρο (π.χ. αρχαιολογικά, βιβλιογραφικά και γεωχωρικά δεδομένα), (β) να προκύπτουν από τη συλλογή των Άρθρων (π.χ. στατιστική επεξεργασία) ή/και (γ) να δίδονται ανεξάρτητα από εμένα και είναι απαραίτητα στη ΧΑΕ προκειμένου να πραγματοποιεί την έκδοση, τεκμηρίωση και αρχειοθέτηση του Δελτίου σε οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονική ή άλλη, δηλαδή ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: την προσωρινή ή διαρκή αναπαραγωγή, ανακοίνωση, την επίδειξη ή παρουσίαση, την οποιαδήποτε μορφή διανομής στο κοινό, τη μετάφραση, προσαρμογή, διευθέτηση και οποιαδήποτε άλλη μετατροπή των βάσεων δεδομένων πρωτοτύπων ή προστατευομένων με το δικαίωμα ειδικής φύσεως, που περιέχονται στα ανωτέρω σύνολα δεδομένων με κάθε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει.
3.      Διατηρώ κάθε δικαίωμα δημιουργού ή/και δικαιούχου πνευματικής ιδιοκτησίας επί του Άρθρου, και εν γένει κάθε εξουσία (δικαίωμα) πνευματικής ιδιοκτησίας που δεν μνημονεύεται ρητά με αυτή τη Συμφωνία.
4.      Σε κάθε περίπτωση αναδημοσίευσης του Άρθρου, η έκδοση του Άρθρου στο περιοδικό Δελτίον βάσει της παρούσας Συμφωνίας θα αναγνωρίζεται ως πρώτη. Εάν η ΧΑΕ μεταβιβάσει το δικαίωμα αναπαραγωγής σε οποιονδήποτε τρίτο, η ΧΑΕ υποχρεούται να απαιτήσει από τον τρίτο να αναφέρομαι εγώ και οι άλλοι συν-δημιουργοί ως συγγραφείς του Άρθρου.


Υπογραφή Συγγραφέα/Δικαιούχου__________________________Ημερομηνία___________________