Σάββατο 21 Μαΐου 2022

"Μαγνήτης κοβαλτίου" είναι η κωδική ονομασία για τις ασκήσεις βρώμικης βόμβας στο Όστιν του Τέξας - νέες πληροφορίες για ριζοσπαστικοποιημένους τρομοκράτες που θα συνδυάσουν κοβάλτιο-60 με εκρηκτικά γιλέκα αυτοκτονίας



Mike Adams
 
Η σημερινή ενημέρωση για την κατάσταση είναι μία από τις πιο σημαντικές που έχω καταγράψει εδώ και καιρό. Γίνεται πραγματικά έντονη στα τελευταία 15 λεπτά περίπου, καθώς καλύπτω τις ασκήσεις με βρώμικες βόμβες που πραγματοποιούνται τώρα στο Όστιν του Τέξας.

Αυτές οι ασκήσεις που ονομάζονται "Cobalt Magnet" και πραγματοποιούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA), δεν είναι απλώς για το θεαθήναι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NNSA για τις ασκήσεις:

Το Cobalt Magnet 22 είναι το αποκορύφωμα 18 μηνών σχεδιασμού από τοπικούς, πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς ανταποκριτές. Η άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης, θα προσομοιώσει μια ραδιολογική επίθεση, επιτρέποντας στο προσωπικό αντιμετώπισης να εξασκηθεί στην προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, στην παροχή έκτακτης βοήθειας στους πληγέντες πληθυσμούς και στην αποκατάσταση βασικών υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα μέλη του κοινού μπορεί να δουν ομάδες πεδίου με προστατευτικό ρουχισμό να χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιολογικής παρακολούθησης και ανίχνευσης, αεροσκάφη χαμηλής πτήσης που πραγματοποιούν υπερπτήσεις για τη συλλογή δεδομένων και ομάδες πρώτων ανταποκριτών και άλλων ατόμων που έχουν παραταχθεί σε διάφορες τοποθεσίες. Η άσκηση αποτελεί μέρος ενός τακτικού προγράμματος εκπαίδευσης, ασκήσεων και σχεδιασμού με το οποίο η NNSA και οι ομοσπονδιακοί, πολιτειακοί και τοπικοί εταίροι προετοιμάζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.
 
Η απειλή της βρώμικης βόμβας είναι πραγματική

Έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες που λένε ότι ριζοσπαστικοποιημένες ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που δρουν από το Αφγανιστάν κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ εκμεταλλευόμενες τις δυτικοευρωπαϊκές οδούς διαφυγής των Ουκρανών "προσφύγων" που φεύγουν από τον πόλεμο. Αυτοί οι πράκτορες αποκτούν έγγραφα της ΕΕ και στη συνέχεια ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατασκευάζουν γιλέκα με εκρηκτικά που περιέχουν είτε παραδοσιακά κινητικά (εκρηκτικά) φορτία είτε συνδυασμό εκρηκτικών με την προσθήκη υλικών για βρώμικες βόμβες, όπως το κοβάλτιο-60.
 
Σύμφωνα με τις πηγές μας, το Ιράν προμηθεύει μηχανικούς όπλων για την κατασκευή αυτών των εξαιρετικά πολύπλοκων γιλέκων αυτοκτονίας, τα οποία πρέπει να είναι προσεκτικά κατασκευασμένα ώστε να μεγιστοποιείται η διασπορά των ραδιοϊσοτόπων κατά την πυροδότηση των εκρηκτικών μηχανισμών. Αυτά τα γιλέκα, όπως μάθαμε, κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να περάσουν εύκολα λαθραία στις ΗΠΑ μέσω των ανοιχτών νότιων συνόρων, και στη συνέχεια να επανασυναρμολογηθούν μέσα στις ΗΠΑ, έτοιμα για ανάπτυξη. Έτσι, μπορούν να κατασκευαστούν εκτός των ΗΠΑ και να εισαχθούν μέσω των ανοιχτών συνόρων.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να χτυπηθούν με ραδιενεργές βρώμικες βόμβες που θα στοχεύσουν μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να εξαπλωθεί μαζικός πανικός και να καταστούν αυτές οι περιοχές διαβίωσης ακατοίκητες. Οι οικονομικές διαταραχές που θα ακολουθούσαν ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν καταστροφικές. Σκεφτείτε την οικονομική κατάρρευση μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, αλλά πολλαπλασιασμένη πολλές φορές. Φανταστείτε το μακελειό αν μια βρώμικη βόμβα χτυπήσει ένα μεγάλο λιμάνι των ΗΠΑ και κλείσει τις επιχειρήσεις εφοδιασμού, επιδεινώνοντας την κατάρρευση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το κοβάλτιο-60 έχει χρόνο ημιζωής περίπου 5,27 χρόνια, που σημαίνει ότι η επίδρασή του διαρκεί περίπου 53 χρόνια (10 ημιζωές). Οποιαδήποτε πόλη χτυπηθεί με κοβάλτιο-60 θα είναι ακατοίκητη για πολλές δεκαετίες, εκτός αν ξεκινήσει μια εξαιρετική προσπάθεια απολύμανσης με μεγάλο κόστος (σκεφτείτε τρισεκατομμύρια δολάρια για να γκρεμιστούν τμήματα πολλών πόλεων των ΗΠΑ και στη συνέχεια να ξαναχτιστούν...).
 
Οι ΗΠΑ στέλνουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, αλλά δεν προστατεύουν τα δικά τους νότια σύνορα, αφήνοντάς τα ορθάνοιχτα για τους τρομοκράτες

Η ίδια κυβέρνηση των ΗΠΑ που πρόκειται να στείλει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία των συνόρων της Ουκρανίας δεν θα ξοδέψει ούτε δεκάρα για την προστασία των αμερικανικών συνόρων. Επειδή τα νότια σύνορα των ΗΠΑ είναι ορθάνοιχτα, επιτρέπουν στους τρομοκράτες να εισέρχονται εύκολα στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μεταφέρουν ραδιολογικά όπλα για την οργάνωση επιχειρήσεων. Αυτά τα όπλα μπορούν επίσης να αποκτηθούν στις ΗΠΑ με την κλοπή ιατρικού εξοπλισμού αποστείρωσης ή απεικόνισης και στη συνέχεια με την εκμετάλλευση των ραδιοϊσοτόπων τους για την κατασκευή βρώμικων βομβών.

Οι πολιτικοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν, κατά την άποψή μας, διαπράξει προδοσία αφήνοντας τα νότια σύνορα των ΗΠΑ ορθάνοιχτα, καθιστώντας ουσιαστικά την Αμερική σκόπιμα ευάλωτη σε πολεμικές ενέργειες που θα εκμεταλλευτούν τα απροστάτευτα σύνορα. Η αποτυχία να υπερασπιστείς τα σύνορα του έθνους σου είναι μια δικαιολογημένη - ακόμη και εγκληματική - πράξη, ειδικά όταν καταβάλλεται τόση μεγάλη προσπάθεια για την υπεράσπιση των συνόρων άλλων εθνών. Η πίσω πόρτα της Αμερικής έχει ουσιαστικά αφεθεί ορθάνοιχτη για τους τρομοκράτες να μπουν μέσα και να αρχίσουν να πυροδοτούν βρώμικες βόμβες κατά βούληση, με σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να τους εμποδίσει η συνοριακή περιπολία.

Αυτό θα γίνει οδυνηρά προφανές όταν η πρώτη βρώμικη βόμβα πυροδοτηθεί σε μια πόλη των ΗΠΑ - ένα γεγονός που γίνεται όλο και πιο πιθανό κάθε μέρα που περνάει.

Παρεμπιπτόντως, το ιώδιο δεν προσφέρει καμία απολύτως προστασία από τις βρώμικες βόμβες κοβαλτίου-60. Το ιώδιο προστατεύει τον θυρεοειδή μόνο από το ιώδιο-131, το οποίο είναι ένα εντελώς διαφορετικό ραδιοϊσότοπο.

 
______________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ