Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ομιλία-ιστορική ντροπή του Κ.Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι»! (upd)

Τι ντροπή για την Ελλάδα!
Έβρισε άκριτα την Ρωσία και εμφανίστηκε ως δεύτερος «Ζελένσκι» στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι πραγματικά δευτερεύων θέμα ως προς αυτά που ξεστόμισε για το Τάγμα Αζόφ!

Και το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ οι απόγονοι των Ελλήνων αγωνιστών του 1821!

Με μια ομιλία-ιστορική ντροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρομοίασε πριν λίγο στο αμερικανικό Κογκρέσο την πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) και τους ηρωικούς υπερασπιστές του με την Μαριούπολη και το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ!

Όσο και αν ακούγεται ντροπιαστικό για την ελληνική ιστορία ένας Έλληνας πρωθυπουργός να παρομοιάζει τους ήρωες του 1821, όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους στις πολιορκίες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με τους νεοναζιστές εγκληματίες του Τάγματος Αζόφ της Μαριούπολης, ο Κ.Μητσοτάκης το διέπραξε και αυτό!


«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα», είπε.

Στην κάτω φωτογραφία είναι οι νέοι «Μεσολογγίτες» κατά τον Κ.Μητσοτάκη:

Και μάλιστα είπε ότι «Οι Έλληνες δεν θα είχαν απελευθερωθεί αν δεν είχαν τους συμμάχους, όσο και αν προσπαθούσαν»!

Το ότι έβρισε άκριτα την Ρωσία και εμφανίστηκε ως δεύτερος «Ζελένσκι» στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι πραγματικά δευτερεύων θέμα ως προς αυτά που ξεστόμισε για το Τάγμα Αζόφ!

Τι ντροπή για την Ελλάδα!

Φυσικά έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τους Αμερικανούς βουλευτές σε σημείο που να πει ότι «Στην Ελλάδα δεν με χειροκροτούν τόσο στην Βουλή»!

Στην Ελλάδα, σχεδόν όλοι θέλουν να φύγεις Κυριάκο. Μπορεί να πας και στις ΗΠΑ και όπου αλλού θέλεις, αλλά αρκεί να φύγεις…

Και το πιο απίστευτο: «Πρέπει να κάνουμε τα μέτρα κοινωνικής δικτύωσης να είναι λιγότερο διαβρωτικά για την κοινωνία», είπε!

Ναι, το ξεστόμισε και αυτό! Ζήτησε τον έλεγχο των social media γιατί απλώς δεν τα ελέγχει! Γιατί «είναι διαβρωτικά». Στην πραγματικότητα γιατί είναι οι τελευταίοι προμαχώνες της Ελευθερίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το αποκαλεί «δημοκρατία»…