Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Μάσκα στα σχολεία


Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Ας μην τρώμε μόνο σανό, υπάρχει και το κουτόχορτο
Μετά την μεγαλειώδη παραδοχή από μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας ότι το αποστειρωμένο περιβάλλον, λόγω του lockdown (κι όχι μόνο, αλλά δεν ανέφερε τα υπόλοιπα) στο οποίο έχουν μεγαλώσει τα παιδιά στις μικρές ηλικίες τα τελευταία 2 χρόνια έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ανεκπαίδευτο ανοσοποιητικό και να κινδυνεύουν να εκτεθούν σε μία σειρά ιώσεων, χωρίς επαρκή ανοσία (Iatropedia: https://tinyurl.com/3cc9rcw5), ο σωτήρας μας υπουργός υγείας με τη συνδρομή γνωστών και μη εξαιρετέων, αντίστοιχου βεληνεκούς διανόησης επιστημόνων αποφάσισαν να συνεχίσουν τη χρήση μάσκας στα σχολεία ενώ το μέτρο έχει πρακτικά αποσυρθεί από οπουδήποτε αλλού ως υποχρεωτικό (ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Για ποιο λόγο συνεχίζεται στα σχολεία το μέτρο της χρήσης μάσκας από τα παιδιά;
1. Παρουσίασαν επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν την σημαντική αποτελεσματικότητα του μέτρου στον περιορισμό της μόλυνσης και της μετάδοσης.
2. Τα παιδιά αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID-19 και παρά τα ανύπαρκτα δεδομένα αποτελεσματικότητας, πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα για να σώσουμε τα παιδιά, παρόλο που κανένας ακόμη δεν μας έχει δείξει πόσο αποτελεσματικό είναι το μέτρο σε πραγματικές συνθήκες..
3. Τα παιδιά επιβαρύνουν σοβαρά το σύστημα υγείας, και άρα θα πρέπει να ελαττωθεί ο ρυθμός μόλυνσης και μετάδοσης με το μέτρο της μάσκας, παρόλο που κανένας ακόμη δεν μας έχει δείξει πόσο αποτελεσματικό είναι το μέτρο σε πραγματικές συνθήκες.
4. Τα παιδιά αποτελούν υπερμεταδότες, σοβαρή εστία μετάδοσης, και κίνδυνος-θάνατος για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τους ευπαθείς, οπότε η μάσκα στο σχολείο προστατεύει το κοινωνικό σύνολο, παρόλο που κανένας ακόμη δεν μας έχει δείξει πόσο αποτελεσματικό είναι το μέτρο σε πραγματικές συνθήκες.
5. Δεν μπορούν οι σωτήρες του έθνους και των πολιτών να εμφανίζονται ότι απέσυραν όλα τα μέτρα που μας έσωσαν, από τις τεράστιες επιτυχίες του κλεισίματος των σχολείων και των lockdown, μέχρι την αστυνομική φύλαξη στα παγκάκια, το κλείσιμο των πάρκων, την απαγόρευση της μουσικής και τη Αναστάσιμη ακολουθία στις 9 το βράδυ αντί για τα μεσάνυχτα (πέρσι). Πιστοί λοιπόν στην εμμονή για το ρόλο τους ως προστάτες, πρέπει να εμφανίζονται ότι κάτι κάνουν και μας σώζουν, διατηρώντας το μέτρο της μάσκας, παρόλο που κανένας ακόμη δεν μας έχει δείξει πόσο αποτελεσματικό είναι το μέτρο σε πραγματικές συνθήκες.
Όπως αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, το συσσίτιο σανού από τους ανύπαρκτους πολιτικούς και τμήμα της επιστήμης που έχει καταντήσει πλέον φερέφωνο αν όχι σφουγκοκωλάριος των πολιτικών (είτε αυτόκλητα, είτε κατ’εντολήν, είτε με διαφόρου τύπου ανταμοιβές), διαρκεί πλέον 2 χρόνια και συνεχίζει ασταμάτητα.
Προδημοσίευση από τη Φιλανδία (7 Απριλίου 2022) εξέτασε την επίπτωση COVID-19 σε παιδιά συγκρίνοντας πόλεις όπου εφαρμόστηκε και δεν εφαρμόστηκε το μέτρο της χρήσης μάσκας στις ηλικίες 10-12 ετών (υποχρεωτική ήταν χρήση μόνο σε παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών). Οι επιστήμονες δεν βρήκαν καμία στατιστικά σημαντική μεταβολή στην επίπτωση της νόσου. Η μελέτη εδώ: https://tinyurl.com/2vy9x7v6
Παρόμοια μελέτη είχε δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης της Μεγάλης Βρετανίας, που πάλι βρήκε ότι το ποσοστό παιδιών που μολύνθηκε από τον ιό δεν διέφερε μεταξύ σχολείων που είχαν ή δεν είχαν επιβάλλει τη χρήση μάσκας. The Spectator: https://tinyurl.com/3uh4avfx
Όπως θα έλεγε ο λαός μας, μια τρύπα στο νερό. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Παραπέμπω στην προαναφερόμενη δήλωση καθηγήτριας παιδιατρικής για το ανοσοποιητικό των παιδιών λόγω του αποστειρωμένου (δήθεν περιβάλλοντος), αλλά και τα όργια του μικροβιακού φορτίου στις μάσκες που χρησιμοποιούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ανειδίκευτοι άνθρωποι σε μη-ελεγχόμενο περιβάλλον (π.χ. https://tinyurl.com/36894xx2https://tinyurl.com/4e8yc3bk). Αυτά για τους ονειροπόλους που νομίζουν ότι οι πολίτες χρησιμοποιούσαν επί 2 χρόνια τη μάσκα στην καθημερινότητά τους όπως τη χρησιμοποιεί το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία.
Μιλάμε για ένα άνευ προηγουμένου και ΠΛΗΡΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, να παραδέχονται βλάβες στα παιδιά από τα μέτρα και να τα συνεχίζουν!!! Πρωτοφανές…
Μην τα λέτε αυτά ανοιχτά όμως, γιατί θα σας πουν αρνητές του ιού, αρνητές της πανδημίας, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές, ρωσόφιλους και αντι-νεοδημοκράτες. Γι’ αυτό, φροντίστε να λέτε παντού ότι ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και ότι έρχεται η ανοσία της αγέλης, για να μην σας περνάνε για τίποτα «ψέκες» (οι ανεκδιήγητες, σε επίπεδο κωμωδίας, δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη εδώ: https://tinyurl.com/3kr2afk2).
Συνεχίζουμε να τρώμε σανό, και λέμε και ευχαριστώ. Παίρνουμε και το επίδομα καυσίμων, και λέμε ευχαριστώ. Ήρθε η επισιτιστική κρίση και η ενεργειακή φτώχεια, που ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ και τα λέγαμε εδώ και 9 μήνες, αλλά φταίει ο καιρός, ο ανάδρομος Ερμής, και όλο το υπόλοιπο σύμπαν εκτός από εκείνους που έκαναν όσα έκαναν τα τελευταία χρόνια για να μας «σώσουν».
Κι από το σημέρινο διάγγελμα του σωτήρα μας, κρατήστε το «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται» για να καταλάβετε τι μεσαίωνας, πείνα και lockdown (αυτή τη φορά εθελούσιο) μας περιμένει…
Ευτυχώς πάντως συμβάλλουν σημαντικά και τα μέσα ενημέρωσης (αντικειμενικής μονοφωνίας) ώστε να συνεχίζεται το συσσίτιο με σανό. Για την προστασία μας δουλεύουν κι αυτά.
Η Ελλάδα έπεσε στην 108η θέση στην ελευθερία του τύπου, επίπεδο που πλησιάζει δικτατορικά καθεστώτα (Politico: https://tinyurl.com/mwvtvhba). Κι όμως, δεν ακούσαμε τίποτα από τα μέσα ενημέρωσης, ούτε καν ότι η Ελλάδα κατατάσσεται υψηλότερα από την 180η Βόρεια Κορέα. Δεν πειράζει, έχουμε μέλλον μπροστά μας…
Ας μην τρώμε μόνο σανό. Υπάρχει και το κουτόχορτο… Χρειάζεται ποικιλία στη διατροφή των προβάτων…