Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Αρχιεπίσκοπος Ονούφριος: Είθε η προσευχή μας να φέρει καλούς καρπούς

 

Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω από τη Λαύρα μια μεγάλη πρόκληση, που απαιτεί από τους πιστούς να μετανοήσουν.

Στις 2 Απριλίου 2023, στο Κυριακάτικο κήρυγμα του στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος απευθύνθηκε στους πιστούς, οι οποίοι αυτές τις μέρες έρχονται στο μοναστήρι για να προσευχηθούν για την μοναστική αδελφότητα και τους μαθητές των θεολογικών σχολών, οι οποίοι εκδιώκονται παράνομα από έναν σπουδίο παγκόσμιο ορθόδοξο ιερό τόπο, αναφέρει το news.church.ua .

“Σήμερα περνάμε μια δοκιμασία – διαφαίνεται κίνδυνος για τη Λαύρα – θέλουν να φύγουν οι μοναχοί από τη Λαύρα, να αφήσουν την ιερή κατοικία, το σπίτι τους. Αυτή είναι μια μεγάλη δοκιμασία, που απαιτεί να μετανοήσουμε. Αν μετανοήσουμε, αν προσευχηθούμε στον Θεό, ο Θεός θα αλλάξει την γνώμη εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να μας εκδιώξουν από αυτό το μέρος. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να προσευχόμαστε και να συγχωρούμε”, είπε ο Προκαθήμενος του UOC.

«Είθε ο Κύριος να μας βοηθήσει, αδελφοί και αδελφές, οι προσευχές μας να φέρουν καλό και ωφέλιμο καρπό, ώστε να φτάσουμε στη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης του Χριστού με χαρά. Μια γιορτή που είναι γιορτή ζωής, γιορτή χαράς, γιορτή αγάπης, γιορτή μεγάλης ελπίδας των ανθρώπων στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον οποίο δδοξάζουμε και προσκυνούμε», ευχήθηκε ο Μακαριώτατος.

Όπως αναφέρθηκε, χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για Λειτουργία στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ .

spzh.news