Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Προς την Ιεράν Κοινότητα, τους Άγιους Καθηγούμενους & αντιπροσώπους των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, Άθω - Την επιστολή υπέγραψαν 2370 άτομα

 



26/2/2021

Προς την Ιεράν Κοινότητα,

τους Άγιους Καθηγούμενους & αντιπροσώπους
των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, Άθω

 


Άγιοι Καθηγούμενοι και Άγιοι Πατέρες, ευλογείτε!

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και Κύπρου, σχετικά α) με τις πρόσφατες αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. κατά τις ημερομηνίες 4/1/2021, 13/1/2021 και 16/1/2021 ως προς τους όρους λειτουργίας των Ιερών Ναών και τη συμμετοχή των πιστών στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία και β) την απόφαση της Δ.Ι.Σ., μέσω της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, υπέρ του εμβολιασμού ως να μη υφίσταται ηθικό ζήτημα, δεδομένου του γεγονότος ότι, σύμφωνα με επίσημες επιστημονικές πηγές, για τα εμβόλια Covid–19 ισχύει η χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωθέντα έμβρυα. 

Η επιστολή μας, έχει εις βάθος διαχειριστεί τα ανωτέρω θέματα εξ επόψεως ιατρικής, νομικής και θεολογικής και σας την κοινοποιούμε, προκειμένου να μπορέσετε να προβείτε στις απαραίτητες παρεμβάσεις εκ της θέσεώς σας. 

Επιθυμούμε με το παρόν να εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία και λύπη μας για όσα συμβαίνουν στην Αγία Ορθοδοξία μας, αναιρετικά της διδασκαλίας των Αγίων Αποστόλων και Αγίων Πατέρων σχετικά με τη λειτουργία των ιερών ναών εν καιρώ πανδημίας. Επιτρέψαμε να διαιρεθεί η επί γης στρατευομένη Εκκλησία από την εν ουρανοίς θριαμβεύουσα Εκκλησία των Αγίων. 

Παρακαλούμε η πνευματική ηγεσία του Αγίου Όρους να αντιμετωπίσει με σθένος και γενναιότητα ομολογιακή τα πρωτοφανή φαινόμενα της ολιγοπιστίας εντός του ναού. Εμείς, οι ταπεινοί ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί, που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, εξομολογητικά σας αποκαλύπτουμε ότι έχουμε σκανδαλισθεί  με τη σιωπή και απραξία των Εκκλησιαστικών Ποιμένων της εν Ελλάδι Ορθοδόξου Εκκλησίας και περιμένουμε όλοι να ακούσουμε τη φωνή του Αγίου Όρους. Από εσάς τους Αγιορείτες πατέρες μάθαμε ότι, όταν η πίστις κινδυνεύει, είμαστε όλοι υπεύθυνοι και έχουμε χρέος να ομολογήσουμε την καλή μαρτυρία υπέρ του Χριστού. Όπως λοιπόν πράξατε και στο παρελθόν, με παρέμβασή σας το 2015 κατά της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη και το 2016 κατά της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, έτσι και τώρα, σας παρακαλούμε να κάνετε την ομολογιακή σας παρέμβαση. 

Φρονούμε ότι προσβάλλουν πρωτίστως την ίδια την Παναγία μας και τους Αγίους, που ανέδειξε ο τόπος αυτός, τα μέτρα που ελήφθησαν για το Περιβόλι της Παναγίας μας από την αρχή της πανδημίας και κυρίως από τον Σεπτέμβριο του 2020, που περιορίστηκε σημαντικά ο αριθμός των προσκυνητών με κορύφωση την πρόσφατη αναστολή  όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και επιπλέον με την επιβολή της διενέργειας προληπτικών ελέγχων (τεστ για τον κορονοϊό) στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο, σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστου Κασμίρογλου, και επιπροσθέτως με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. 

Αναρωτιόμαστε αν καταργήθηκε ή αναθεωρήθηκε το αυτοδιοίκητο και ο καταστατικός χάρτης του Αγίου όρους και επιπλέον αν καταλύθηκε η πίστις και η αγία εκκλησιαστική ημών παράδοση λιτανειών εν καιρώ πανδημίας, που είναι το μοναδικό σωτήριο φάρμακο κατά οποιασδήποτε λοιμού! Αν όχι, σας παρακαλούμε Άγιοι πατέρες, μην επιτρέψετε στο κράτος δια του πολιτικού ‘’Διοικητή’’ του Αγίου Όρους να επιβάλει τα αντίχριστα και εξευτελιστικά μέτρα εντός του Αγίου Όρους, απαξιώνοντας τον ιερό τούτο χώρο και τον καταστατικό του χάρτη. Να μην μετατραπεί αυτός σε χώρο εμβολιασμών της Νέας Τάξης Πραγμάτων και να μην υποχρεώνονται οι πιστοί στη χρήση μάσκας στους αγιασμένους χώρους της Αθωνικής Πολιτείας, ως να είναι αυτή  μια οποιαδήποτε επαρχία κάτω από κρατικές εντολές. 

Παρακαλούμε θερμώς, εμείς οι ελάχιστοι εν Χριστώ αδελφοί και τέκνα σας, να προστατέψετε και διαφυλάξετε με κάθε μέσον, εν μέσω γενικού διωγμού κατά της Εκκλησίας, τον από αιώνων πνευματικό-ομολογιακό χαρακτήρα του Αγίου Όρους και να μην υποταχθείτε στον μολυσμό, που επιδιώκει να επιβάλει ο  σύγχρονος Καίσαρας όσον αφορά στα πνευματικά θέματα της Αγίας Εκκλησίας μας. 

Ευχόμαστε να παραμείνει καθαρός και αμόλυντος από πάσης φύσεως ορθολογιστικούς Βαρλααμισμούς, αυτός ο κατεξοχήν τόπος ησυχασμού, χάριτος και Αγιασμού. 


Επί δε τούτοις, εξαιτούμενοι τας ευχάς σας, διατελούμεν μετά σεβασμού οι υπογράφοντες.

                     

Πανελλήνια Κοινότητα Ορθοδόξων Χριστιανών
«ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ» 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
20 ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ 2370 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ - "ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" - ΕΔΩ