Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Ποταμός: Χωρίς τις πρέπουσες τιμές η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιωτίσσης.

  "Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ"

Ποταμός 29 Απριλίου 2022.

Χωρίς τις πρέπουσες τιμές όπως αρμόζουν στην Πάνσεπτη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας η Λιτάνευση στα χρόνια του κορονοϊού.

Με την απουσία της Φιλαρμονικής Ποταμού και με παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά στους δρόμους του Ποταμού. 

Διπλή γιορτή σήμερα Παρασκευή της Διακαινησίμου και εορτή της Ζωοδόχου Πηγής για το όμορφο κεφαλοχώρι των Κυθήρων τον Ποταμό ¨Της κυράς το χωριό.¨

Σήμερα η Πάνσεπτος Ιερά Εικόνα στον Ιερό Ναό Ιλαριωτίσσης Ποταμού.

Η  εορτή της Ζωοδόχου Πηγής ανήκει στις λεγόμενες κινητές εορτές του εκκλησιαστικού έτους. Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής εορτάζεται την Παρασκευή της Διακαινησίμου, δηλαδή την εβδομάδα που ακολουθεί μετά το Άγιο Πάσχα.

Το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ιλαριωτίσσης προεξάρχοντος του ΑΞΙΟΥ Μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ μετά του Ιερού Κλήρου και  παρουσία ευσεβών και πιστών χριστιανών.

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κυθήρων & Αντικυθήρων κύριος Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους αγαπητούς  Αντιδημάρχους, και από την μείζων μειοψηφία ο κύριος Στυλιανός Μεγαλοκονόμος καθώς και η Διευθύντρια του Λυκείου κυρία Ελένη Μεγαλοκονόμου.

Με το πέρας της θείας Λειτουργίας ξεκίνησε η Λιτάνευση όπως έχει καθιερωθεί σε βάθος χρόνου μέσα στην τοπική κοινότητα του Ποταμού, χωρίς την παρουσία της Φιλαρμονικής.

Στη συνέχεια η μικρή πομπή ως είθισται οδηγήθηκε από τους πιστούς στο Γηροκομείο του Ποταμού.Λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού από την διεύθυνση του Ιδρύματος δεν επετράπη η είσοδος της Ιεράς Εικόνας  στους εσωτερικούς χώρους αλλά ούτε και στον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να αναφωνεί: ¨ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ¨

Η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε μέσα στο κουβούκλιο με το όχημα της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων και μέχρι την είσοδο του Νοσοκομείου Κυθήρων χωρίς και εκεί λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού να επιτραπεί από τον Διοικητή κύριο Γεώργιο Μεγαλοκονόμο η είσοδος της εντός του Νοσοκομείου.

Αφού ασπάστηκαν την Ιερά Εικόνα ο Διοικητής , το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου στον μικρό λόγο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης απευθύνθηκε προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Μεγαλοκονόμο λέγοντας: ¨ΝΑ ΜΗ ΦΥΛΑΓΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΘΑ ΦΥΛΑΕΙ.¨Οπως θα δείτε και στο σχετικό video του ρεπορτάζ.

—————————–

Αίθουσα Σύνταξης

ADELIN FM

—————————–

adellinfm

Ποταμός: Χωρίς τις πρέπουσες τιμές η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιωτίσσης. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)