Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Νεκτάριος Δαπέργολας: “Κάποτε ο λαός είχε μεγαλύτερο φρόνημα. Αλλά πλέον, σιγά-σιγά, “βουλιάζουμε” σε μια παθητικοποίηση”



Για δύο ιδιαίτερα επίκαιρα ζητήματα συζήτησαν στον «αέρα» του FOCUS FM 103.6 ο διδάκτωρ βυζαντινής ιστορίας, Νεκτάριος Δαπέργολας και ο Στέφανος Δαμιανίδης. Συγκεκριμένα, τη “μερίδα του λέοντος” στην κουβέντα κατείχαν τα εμβόλια, ενώ έγινε αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία με το «καθεστώς Ζελένσκι».

«Βλέπουμε παγκοσμίως τι γίνεται, πως καταρέει το παραμύθι. Είδαμε τι έγινε και με το Μπουρλά στην Ελβετία. Τόσες καταγγελίες και ορυμαγδός στοιχείων σε όλες τις χώρες. Υπό το βάρος της… λαίλαπας των ξαφνικών θανάτων που “κουνούσαν” το δάχτυλο σε όλους εμάς, τώρα προσπαθούν να τα… μαζέψουν. Αλλά πλέον δε μαζεύονται. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια.Και κάποια στιγμή όλοι αυτοί που έχουν φυσική και ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε αυτό το μαζικό έγκλημα που επιτελείται τα τελευταία δυο χρόνια και πλεον θα κλιμακωθεί δυστυχώς, εύχομαι να μην έχουν μέρος να σταθούν», ανέφερε ο κ. Δαπέργολας.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό όλο αυτό που γίνεται, τόσο πολλοί άνθρωποι αφέθηκαν να εξαπατηθούν, μετά έστειλαν στην λαιμητόμο των εμβολίων τα παιδιά τους, ακόμα και σε βρεφικές ηλικίες πλέον και τώρα βλέπουμε πεντάχρονα, εξάχρονα και δεκάχρονα παιδιά να παθαίνουν μυοκαρδίτιδες και εμφράγματα. Είναι αδιανόητα πράγματα. Και παρά το μαζικό κακό των ξαφνικών θανάτων, αυτοί παραμένουν τόσο διαβρωμένοι από την απάτη, που δε τους περνάει από το μυαλό ο λόγος που χάνονται γύρω τους τα παιδιά και τους συνανρθώπους τους», πρόσθεσε.

«Κάποτε ο λαός είχε μεγαλύτερο φρόνημα. Αλλά πλέον,σιγά-σιγά, “βουλιάζουμε” σε μια παθητικοποίηση και αυτό έφτασε να αφορά μέχρι και την υγεία μας. Θα πω και πάλι ότι το βασικότερο σε αυτή τη φάση είναι ότι οι πιο πολλοί έχουν και μια αίσθηση συνενοχής, η οποία μπορεί να είναι και υποσυνείδητη. Άρα, για ποιο λόγο να ξεσηκωθούν; Κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα γίνει κι αυτό, όταν φτάσουμε στο μη παρέκει, αλλά προς το παρόν η κατάσταση είναι θλιβερή», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Δαπέργολας πήρε θέση για τεκταινόμενα στην Ουκρανία, με τους «διωγμούς Ορθόδοξων Χριστιανών από το καθεστώς Ζελένσκι»: «Βλέπουμε προπηλακισμούς, βλέπουμε ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς,εισβολές, αρπαγές προσκηνυμάτων. Αυτό το αίσχος με το μαγαρισμό της Λαύρας, που είναι εμβληματικό μοναστικά ιστορικότερο σύμβολο του Ρωσικού κόσμου. Και βλέπουμε κι αυτό το τραγικό, ότιπρόκειται να απαγορευτεί ο εορτασμός των Ρώσων αγίων. Όσοι Ουκρανοί έχουν το όνομα Ρώσου αγίου, θα πρέπει να αλλάξουν όνομα!» και έκλεισε, μεταθέτοντας τις ευθύνες που υπάρχουν εντός Ελλάδας:  

«Σε όλο αυτό που γίνεται, τρομακτική ευθύνη έχει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος είναι ξεκάθαρα ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της αθλιότητας. Αλλά και κάποια μοναστήρια και δεσποτάδες μας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που τους δέχονται όλους αυτούς τους αλητήριους, τους παρέχουν αναγνώριση και συλλειτουργούν μεταξύ τους».


 
 
 
ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ

 
«Πᾶνος»