Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ἀσκήθηκε ποινική δίωξη ἐναντίον τοῦ ἡγουμένου τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου


Ασκήθηκε ποινική υπόθεση εναντίον του Καθηγουμένου της Λαύρας του Κιέβου, Μητροπολίτη Παύλο, σύμφωνα με το άρθρο 161, μέρος Β´ του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας.

Στις 17 Ιανουαρίου 2023, η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ξεκίνησε ποινική δίωξη κατά του καθηγούμενου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, Μητροπολίτη Παύλο (Λέμπεντ).

Η υπόθεση κατά του επισκόπου της UOC άνοιξε βάσει του άρθ. 161, μέρος Β´ του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας («Παραβίαση της ισότητας των πολιτών ανάλογα με τη φυλή, την εθνικότητα ή τη στάση τους απέναντι στη θρησκεία»), δήλωσε ο βουλευτής Yaroslav Yurchyshyn στο Telegram.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, του φάνηκε ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Παύλου κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου κηρύγματος για τον επικεφαλής της OCU Επιφάνιο Ντουμένκο σπέρνουν διχόνοια μεταξύ των πιστών.

Ο Yurchyshyn επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση εναντίον του καθηγούμενου της Λαύρας κινήθηκε βάσει της προσφυγής του στην Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια κηρύγματος στον Ι.Ν. οσίου Αγάπιου των Σπηλαίων, ο Μητροπολίτης Παύλος αποκάλεσε τον επικεφαλής της OCU Επιφάνιο Ντουμένκο «σαμοσβιάτ» (σ.σ. αυτοάγιο) και τον επικεφαλής της UOC-KP (Πατριαρχείο Κιέβου) Φιλάρετο Ντενισένκο σχισματικό.

Ωστόσο, ο βουλευτής Yurchyshyn δεν ανέφερε ότι κατά την ίδια ομιλία, ο Μητροπολίτης Παύλος κάλεσε τους ενορίτες της UOC σε σιωπή και προσευχή και επίσης να μην υποκύψουν σε καμία πρόκληση των εκπροσώπων της OCU.

Όπως αναφέρει η ΕΟΔ, ο Μητροπολίτης Παύλος, Καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, είπε ότι η Ουκρανία καταστρέφεται όχι μόνο από εξωτερικά, αλλά και από εσωτερικά.

spzh.news

Ἀσκήθηκε ποινική δίωξη ἐναντίον τοῦ ἡγουμένου τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου - Ορθόδοξος Τύπος (orthodoxostypos.gr)